26 de gener 2009

Roda de premsa (2): Pla Territorial de les Terres de l'Ebre

En roda de prensa celebrada avui dilluns a Tortosa, els Ebrediputats Francesc Sancho i Xavier Pallarés, després d’haver analitzat el Pla, d’haver vist les alegacions, i d’escoltar als alcaldes, han fet una suggerència al Govern de la Generalitat, “que el retiren”, segons ha comentat Sancho, afirmant que “si intenten aprovar aquest Pla, tal i com està ara, abans de les eleccions, un Govern de CiU el retirarà”. A continuat dient, que encara no s’han acabat de complir les expectatives de l’anterior, sobretot en infraestructures, i ara volen dificultar les activitats agrícoles i turístiques de la zona, impedint que, per exemple es pugui construir una caseta de camp o un magatzem agrícola al nord de la línia de la futura autovia. De la mateixa manera, ha comentat que pel tema de la inundabilitat, “s’han de buscar fórmules legals i jurídiques, davant d’aquesta protecció fictícia que ens volen imposar”. Ja que segons assenyala el mateix Diputat, “molta protecció al Delta, i al mateix temps es parla que el cabal mínim del riu baixarà” . “Necessitem mesures de protecció real, amb pressupostos, i no aquestes mesures que proposen i que ens deixa sense futur turístic al Delta, per això, no ho acceptarem. No acceptarem que s’arribi a ficar a la població agrícola sobre sospita, considerant-los de delinqüents si volen fer-se una caseta de camp”. Per finalitzar, Sancho a anunciat que “contactarem amb tots els alcaldes, ja que estem segurs que alguns, com el de Deltebre o Camarles tampoc estan d’acord en aquest Pla”.

Roda de premsa (1): 2 temes sobre la Terra Alta

ALCALDES I CAPS DE LLISTA DE LA TERRA ALTA DENUNCIEN INCUMPLIMENT DE LA LLEI PER PART DE L’AJUNTAMENT DE BOT

Aquest dilluns a la tarda, els Ebrediputats, han fet una roda de premsa a Tortosa, conjuntament amb alcaldes i caps de llista de la Terra Alta.

El cap de llista de CiU a Bot, Andreu Martínez, ha denunciat falta de transparència i incompliment de la llei, de l’equip de govern d’aquest municipi, així com del Secretari de l’Ajuntament. Després que en el Ple Extraordinari Urgent celebrat el darrer 12 de desembre, es proposés una modificació de crèdit, on apareixia un increment de la partida d’interessos, sense que hi haguessin crèdits vigents, i un cop que l’Alcalde respongués que era “per si de cas es necessita”, el mateix Martínez sol·licita poder consultar els comptes de l’Ajuntament. Sense resposta després dels 5 dies que marca la llei 7/85 Reguladora de Bases Locals, el cap de llista demana un Ple extraordinari. Ple que segons la mateixa llei, hauria de celebrar-se abans de 15 dies hàbils, i si no es convoqués, el Secretari és qui ho ha de fer, al cap de 10 dies, a les dotze hores. Ple, que ha hores d’ara encara no s’ha convocat, incomplint la llei. L’alcaldable de CiU ha denunciat aquesta situació, on veu una falta de transparència i un incompliment de la llei, i responsabilitzant al secretari de l’Ajuntament, Eduard Ena, que recorda és regidor socialista a l’Ajuntament de Tortosa. Per aquests motius, Martínez ha enviat una queixa per escrit a Director General de l’Administració Local, al Conseller del Departament de Governació i Administracions Públiques, i al Síndic de Greuges.

El President de CDC de Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, ha comentat que els alcaldes de CiU a la Terra Alta sempre han facilitat la informació a l’oposició, dient que “lo de Bot és surrealista, i a Gandesa està començant a ser preocupant la situació”. “No és manera de procedir, sobretot en municipis petits, i esperem que a través d’aquesta denúncia pública l’alcalde de Bot recapaciti, i simplement faigue complir la llei.


CRÍTICA AL PLA DINAMITZADOR DELS AJUNTAMENTS DE GANDESA, BOT I BATEA

L’Alcalde d’Arnes, Xavier Pallarés ha sigut molt crític envers del “consorci” format pels ajuntaments de Gandesa, Bot i Batea, ja que ho considera una maniobra més del PSC, i el què és més greu, una deslleialtat institucional vers als alcaldes de la comarca, i del Consell Comarcal. En aquest sentit, el President del Consell Comarcal, Pere Martí, ha destacat que dintre del mateix Consell s’ha treballat i s’està treballant molt dur per dinamitzar la comarca, en llocs de treball, en turisme, indústria, i altres temes, mostrant sempre respecte vers les altres institucions, i cercant la cohesió de la comarca. Mentre que aquests alcaldes d’òrbita socialista demostren el seu sectarisme i la seva forma d’actuar d’aquesta manera, quan ni tan sols un d’aquests alcaldes, el de Bot, no ha assistit a cap reunió del Consell d’Alcaldes. Pallarés, a continuat preguntant “què pensa el Delegat del Govern sobre aquest tema?”, i ha reclamat la independència municipal, ja que les iniciatives que presenten aquests ajuntaments les han fet sense consultar a la resta d’alcaldes. Segons Pallarés “aquesta és una mostra més de ganes de protagonisme dels socialistes, per això reclamem respecte i coherència. Que es preocupen del reg, dels empresaris que han marxat de Gandesa, dels pagesos, de tot això, i que no continuen enganyant a la gent”.

El retorn d'Ebrediputats


Ebrediputats va néixer amb vocació de paraula, de diàleg. Amb voluntat de dir, també d’escoltar . Ha estat un instrument en molts aspectes útil, al menys per mi, tinc l’esperança que també per algú altre. Després d’un temps de funcionament però, tenia i encara tinc molts dubtes i poques respostes en torn a la capacitat de generar debat i diàleg. Diàleg lliure, amb pensament lliure (quina vana pretensió i quina pedanteria per la meva part): Si més no, obrir alguna escletxa en el pensament únic, dominant avui tant “europeu”, tant “universal”, fet de frases fetes i d’actituds beneïdes. “Lo políticament correcte”, “el bonisme” , “l’ oportunitat política” “dels teus” i “dels altres” dificulten de moltes maneres un diàleg ric i innovador.

La esfera informàtica, els blocs ofereixen un espai immens, unes oportunitats certes. Tot i les oportunitats, els resultats són més bé pobres. L’endogàmia, la reproducció via bloc del sectarisme i del partidisme són un límit molt feixuc (“mea culpa”). Atrevir-se però a trencar el límit del progressisme imperant, de lo políticament correcte, de les consignes dels partits i dels gurús de la opinió és eutanàsia política. Necessitava un temps de reflexió i me l’he pres. En aquest temps hem vist com altres experiències “Facebook” i altres entren amb força a la praxis “política”. Al final però, he de dir que he trobat complicitats, moments, oportunitats . No es tracta d’instruments. La màxima complicitat és la de aquells que creiem en la força de la paraula, del diàleg, de l’ironia, de la provocació, del pensament ( a l’Ebresfera alguns n’he trobat). Per damunt de les trinxeres, amb tota la força de la discrepància d’idees. Creiem en la força de la paraula. Intentarem una nova singladura. Esperem més rica, més atrevida, més provocadora i arriscada. Noves formes, noves oportunitats. Via Fora.