11 de maig 2008

LA REVOLTA??


Fa uns pocs dies, vaig trobar-me a Vicent Villatoro a la platja de l’Arenal. Anava a dinar al Goleró. No l’havia vist des d’un dinar al mateix Goleró amb Toni Vives i Paul Preston.

Com llavors, vam estar comentant ( com no? ) el tema de l’aigua. Com sempre, els comentaris amb Vicent són enriquidors. L’article que pocs dies després va publicar a l’Avui és una mostra de la capacitat d’anàlisis i síntesis que té. El penjo al bloc, per a vosaltres. Crec que val la pena..

Es titula : Una revolta del territori (cliqueu-lo)

TEMPORAL DE LLEVANT.

La pluja ha arribat, acompanyada de temporal de llevant. Com sempre la llevantada s’enduu platja, dunes i ha anegat el camí de l’arenal. Em diuen que l’accés a la Platja de la Marquesa ha patit.

La llevantada no ha sigut de les més fortes. La regressió i la fragilitat de les nostres platges va però en augment. Cap Pla de Protecció del Delta, cap inversió. La llacuna de les Olles, el Parc Natural esperen, impacients el seu torn... que no arriba. Molts plans directors, molta figura de prohibició urbanística i cap inversió. Sembla que la cultura del no sigui la del govern. No podeu, no deveu, no invertiu, no creixeu.

Res d’estrany, els del no, els “NO- NO-I-NOS” estan ara al govern . Lo trist és que algun “No” ja no el recorden i els “Sí” no els han après, ni el volen aprendre.

Crec sincerament que els alcaldes del Delta tenim molt a dir. I no només d’aigua i pluja. També de creixement i inversions. A la feina.