15 de febrer 2007

Diputats de districte, Diputats del territori

Som un territori petit, tenim una tasca difícil, ho hem dit moltes vegades: massa territori per tant poca gent. És una manera d’expressar la sensació que els territoris (una expressió que no m’agrada) i la gent que hi vivim, comptem poc, se’ns escolta poc . De fet sense pes demogràfic, sense un bon grapat de vots, poca capacitat d’influir, poc poder. Però el 90% de Catalunya és fora de l’àrea metropolitana, fora del gran pes demogràfic. El cost dels 2 parcs naturals que tenim a les Terres de l’Ebre va en funció de la seva extensió i per tant el pressupost deuria anar en funció de la seva importància i no del nombre de gent que l’habitem. L’equilibri territorial, aquesta quimera.

Hem proposat que en una futura llei electoral hi pugui haver un diputat per comarca. La figura del diputat de districte, de comarca, de diputat del territori (de territori sempre en parlen els de ciutat, tot el que no és ciutat és territori, a mi m’agrada més: la terra , la comarca, el camp, fins i tot la Catalunya rural, els pobles etc, però de comarques no en volen sentir ni parlar, per què deu ser?) Deia doncs que tenim voluntat de ser representants dels nostres pobles i de les nostres comarques. Volem el paper de diputats de comarques, de diputats del territori. Creiem que pot ser important, un gra de sorra a favor de l’equilibri territorial. Esperem les vostres suggerències, crítiques, aportacions. Farem el que podrem, valdrà la pena intentar-ho.

Fil directe al Parlament

Si algún sentit té un bloc, una web, és la facilitat amb que comunicació, informació, coneixements, inquietuds, etc., poden ser compartits, en un temps record per molta gent .

Els parlamentaris, són, som, han de ser els representants, no només del seus votants, també del seu territori, de la seva comunitat, del seu país, per tant han de ser la Veu, les veus plurals de la demarcació que representen. Natros que ens diem Ebrediputats hem d’assumir aquesta representativitat i hem de facilitar a l'Ebre, que la veu de la gent arribi al Parlament, la veu real, les preocupacions reals, les de cadascun. I que arribin a temps real. Ja tothom heu pogut veure el fàcil que és fer preguntes, i també lo fàcil que és comunicar-se a través del bloc. Combinant bloc, representativitat i Parlament és possible que qualsevol pregunta inquietud o proposta, que afecti al Govern de Catalunya i a les competències del Parlament, pugui ser traslladada al Parlament, sempre respectant els usos i formes parlamentàries. Per què no? Aquesta és una bona aposta, aquesta és la nostra voluntat. Aquí hi teniu un fil directe.
Ens feu arribar la vostra inquietud i en la mesura que el reglament ho permeti la traslladarem en el vostre nom al Parlament, en forma de pregunta, interpel·lació, sol·licitud d’informació o proposta.
Un Fil Directe a traves d’aquest bloc a l’adreça info@ebrediputats.com, i a l'apartat fil directe.