29 de juliol 2007

ECOLOGIA & ECOLOGISME.II



Ens atrevirem a dir el què cal???

Vivim una situació on es fa difícil dir i reivindicar veritats de Perogrullo. Tenim l’opinió publica i la publicada segrestada o malalta del síndrome d’Estocolm. La Catalunya Cuní : “ Bon dia Catalunya són les 8”. La Catalunya que confon veritat, amb tòpic, notícia amb propaganda, tertúlia amb rosari. La correcció política s’imposa , tots , tots, renunciem a discrepar (de debò) en públic. Qui és va atrevir a defensar l’ENRON a Móra??. Qui s’atreveix a defensar la interconnexió de xarxes d’aigua o elèctriques?? Qui s’atreveix a ficar un mínim de racionalitat en polèmiques com les del Pla Hidrològic o en els tòpics sobre els camps de Golf??.

Una Espanya emergent, que no li fa fàstics al desenvolupament, una València perifèrica disposta a competir com sigui. Front, una Catalunya malalta de tòpics i Plataformes, que confon la necessària consciència ecològica amb l'integrisme ecologista. (Veure el post,l'apagada sideral de 23 juliol)

Aquestes mancances són producte d'aquelles lluites, com volem ressorgir? Si predicàvem – i governem- amb una concepció ruralista que recorda el reaccionarisme del segle XIX. El turisme ha de ser “rural” “ecològic”en lloc de rendible, l’indústria no ha de”molestar” ni tan sols estèticament. L’aigua i l’energia, en lloc de “ser ben gestionades” només poden ser “estalviades”. L’agricultura en lloc de ser rendible i sostenible ha de ser “subvencionada”. Lo... “alternatiu” s’imposa fins i tot en ciència..... i Salut. Les teràpies alternatives salvaran l’ICS?. Ni energia eòlica, ni cicle combinat, ni nuclears , ni xarxa elèctrica , ni d’aigua.....que fa lleig.


Ni infraestructures, ni AVE, ni aeroport, ni hotels, ni golf, ni indústria, ni recerca, etc, etc.

Diem-ho clarament, les plataformes, els agitadors, han arribat al govern , els que se’n riuen del desarrollisme dels valencians, del PIB madrileny, els que es deien independentistes i han acabat subordinant, econòmicament, socialment, políticament, a Catalunya com mai ( El dime de que presumes i te diré de que careces).

Diem-ho clarament, si seguim perdent pistonada la subordinació ens portarà a la submissió de tots els que han renunciat al desenvolupament, la submissió dels pobres. Serem la zona verda de Madrid, el verd dels valencians i en lloc de parlar dels “que maco”, parlarem del “que bonito” en lloc dels Pixa-pins seran “meapinos” , en lloc de Barna. 92, serà la Copa Amèrica i en lloc de Montmeló serà Valencia -. Exagero? Poder sí , però pregunto: No esta passant?

Si no esta passant , callo.

LA CAMBRA REIVINDICA


La Cambra de Comerç de Tortosa, REIVINDICA.

Josep Lluís Mora, president de la cambra tortosina reivindica el desdoblament de l’Eix de l’Ebre , l’estació intermodal de mercaderies, la navegabilitat i d’una manera valenta diu: “A les Terres de l’Ebre, afavorir els camps de golf, prioritari”.
Ens hi apuntem: “Les estacions d’esquí deuen estar on hi ha neu, on neva. Els camps de golf on hi ha aigua.” . Per què es poden fer 4 camps de golf a Port Aventura o als voltants de Barna.? I no a L’EBRE.?
Si s’aprofita l’aigua residual, de depuradora, si la depuradora i el camp ocupen regadiu o arrossar, la petjada ecològica menor és la del golf:
Consumeix menys aigua i contamina menys un camp de golf que 2 jornals d’arròs o que la mateixa extensió de regadiu..
Menys ecologistes i més ecologia. A L’EBRE aigua i desenvolupament són compatibles.

UN SIGNIFICATIU "RECULL DE PREMSA"


Als passadissos dels departaments de la Generalitat es comenta aquest dies- segons informa “l’Avui confidencial”- amb estupefacció una notícia. El passat mes d’abril, provinent de “Red Eléctrica de España”, s’incorporava al departament d’Economia, com a director general d’Energia i Mines, Agustí Maure Muñoz. Maure havia esta anteriorment secretari i tècnic de Presidència i virtual número dos de Red Elèctrica.
( L’Avui, 28 de juliol 2007)


Luis Atienza: President de Red Elèctrica de Espanya. - Ex ministre socialista(Informació extreta del Avui i la Vanguardia 28 de juliol 2007).


F. Narvaez (PCS) : “La oposición defiende los intereses de las empresas privadas”. (De la Vanguardia. Sábado 28 de julio 2007)

Imma Mayol “acuso a CiU de hacer terrorismo politico”.(La Vanguardia 28 de juliol 2007)

Així són les coses, així són ells, allí i aquí, ara i abans: Quins ous que tenen!!!!!!
( Ebrediputats, dixit.29 juliol 2007 ).

ECOLOGIA O ECOLOGISME?



Torno a la noticia de la contaminació per nitrats. Em sembla molt significativa.(Veure el post anterior) Crec sincerament que avui cap administració responsable pot prendre decisions al marge de l' ecologia. Altra cosa és l’ecologisme que vol transformar la ciència en ideologia, moral i politica. Si actuéssim d’acord amb els coneixements i necessitats ecològiques, l’energia eòlica no tindria problemes d’ubicació. La discussió en torn a les energies inclosa la nuclear, serien més serenes . El CPIDE hagués solucionat el tema dels nitrats i el cabal ecològic del riu avui seria un fet, el preu minso. Els ecologistes? ho van impedir . L’ecologisme és l’enemic de l’ecologia, com el integrisme és l’enemic dels valors. Deixo la noticia dels nitrats per reflexió de qui vulgui : Dogmàtics , integristes i altres ...istes: Abstenir-vos.