27 de gener 2009

LA TERRA ALTA, una Comarca amb moltes oportunitats.


La Comarca de la Terra Alta és una de les Comarques del nostre País, que té al seu davant un futur i unes oportunitats envejables.

Des de fa uns quants anys, des de Convergència i Unió tenim molt clar que la nostra Comarca té un capital humà molt important, tenim un desenvolupament turístic de primera i una agricultura de qualitat.

Ara, apareixen uns Alcaldes, molt respectables per la seva condició de ser persones elegides democràticament, que obvien de manera interessada les regles del joc democràtic i obvien les pròpies Administracions.

L’argument principal, segons recull algun d’ells, és que van estar aspectants si el Consell Comarcal demanava o no demanava una subvenció del SOC. Al veure que el Consell Comarcal no movia fitxa, van decidir consorciar-se. Aquest argument pobre, és el que pretén “salvar” la nostra Comarca.

Si aquesta subvenció és tant important per la nostra Comarca, el més normal seria que a la Comissió d’Alcaldes es fes el suggeriment de demanar aquesta subvenció per sumar-hi tots els esforços, de tots els pobles i de tota la societat civil de la Terra Alta. Ara el que cal és dividir, mirar qui està amb mi i qui tenim en contra, debats estèrils que segur no portaran res de nou.

Després d’aquest any, analitzarem quantes empreses i llocs de treball nous s’han generat a la Comarca, m’aventura al pronòstic: CAP. I no vull ser pessimista, simplement agafo l’ordre de convocatòria i els seus objectius. Aquest cop servirà per fer política contra el Consell Comarcal i contra qui no ens sumarem a aquesta nova estratègia política del PSC.

Quines solucions tenim al nostre immediat futur?, la resposta és fàcil i les propostes que des de CIU considerem indispensables son fàcils i senzilles:


1.- Ajuts directes a la mitjana i petita empresa de la nostra Comarca
2.- Promoció i ajut al sector agrari de la Terra Alta. Promoció i avançament del Reg Oriental de la Terra Alta.
a- Facilitar la incorporació i cessament dels agricultors de la Terra Alta
b- Mesures concretes al LEADER per continuar incentivant a les nostres Cooperatives i Cellers particulars. Ajuts directes a la D.O. del Vi i la D.O. de l’Oli amb una nova seu de la D.O.
c.- Mesures concretes el nou LEADER a les empreses turístiques (Restaurants i Cases Rurals)
3.- Aposta decidida i total de cara als nostres Joves, oferint nous mòduls d’ensenyament i la potenciació definitiva de l’IES Terra Alta de Gandesa.
4.- Un veritable Centre d’Urgències al Cap de Gandesa, dotant-lo de tots els serveis assistencials necessaris, fer del CAP de Gandesa un centre de referència.
5.- Atenció a la gent gran, amb Centres d’atenció diürna als municipis i un bon Centre de referència a la Capital de la Comarca.

Aquestes son mesures que des de CIU les defensem i continuarem defensant amb totes les nostres forces. Aquestes mesures, de ben segur que les farem realitat si tots plegats apostem per la nostra Comarca.

Xavier Pallarès
Ebrediputat