03 de gener 2008

LA LLUFA DE BELLVEI.


El socialistes de Bellvei del Penedès s’han escandalitzat, han fet qüestió publica del fet .L’alcalde va penjar el dia del innocents una “llufa”, que seguin la tradició li havien portat els nens del col·legi. On es l’escàndol? : La llufa es va penjar al lloc de la foto del President.


Els "progres" , tan donats ells a fer broma dels símbols dels altres, tenen la pell molt fina quan els toquen els seus.



Tinc molt clar que la majoria de vegades, l’escàndol està més en la mirada del que mira que en el fet que el provoca. En el cas de Bellvei, també . En aquest sentit l’entenc.


Ni els nens que, seguin la tradició van portar la llufa a l’alcalde, ni l’alcalde que va fer la innocentada podien suposar que algú s’escandalitzaria: Qui pot confondre una llufa amb un president? O amb cap altre símbol?: Llavors, si no és possible la confusió, on és l’escàndol? .
Ja ho he dit, l’escàndol està en la mirada del que es vol sentir ofès. El president és el president de tots i jo mai el confondre amb una llufa. Ara, si s’escandalitzen: Per què és? Per què deu ser? Quins acomplexats complexes arrastren ?


Quan al President Pujol el pintaven com el Jedi,
mai em vaig escandalitzar, al contrari sabia que la gent s’ho prendria pel cantó positiu d’intel·ligència i habilitat. El que em preocupa és que algú, que és del mateix partit que el President (i per tant el coneix millor) cregui que en el cas de la llufa de Bellvei, hi ha base per la confusió, per l’escàndol.


L’escàndol està en la mirada i en la interpretació del que mira, no en la meva.
I en la vostra? Creieu, que hi ha alguna raó per que això sigui possible?
Creuen, creiueu; com els socialistes de Bellvei que algú pot confondre al President amb una llufa ? Jo, no.

Qui cregui que sí, qui s’escandalitza; ell sabrà per què. Jo, no.