15 d’abril 2009

Antifrau o frau d'oficina

Oficina Antifrau O un frau d’oficina???

La independència del poder judicial, les garanties tan formals com jurídiques. El principi de seguretat jurídica. L’estat de dret i Montesquieu.

No som ingenus, veiem com amb l’Estatut, el tribunal constitucional té una deriva política que posa en qüestió la seva independència o imparcialitat. Els casos judicials amb implicació política avalen un creixen escepticisme en torn a la independència del poder judicial. És greu.

Alhora el tripartit vol crear un organisme que autodenomina antifrau. Encara no creat, tindrà dos modificacions de la llei per adaptar-lo a les necessitats politiques dels seus creadors. Envaeix competències d’altres organismes. Com la sindicatura. Com la fiscalia. Incapaços de fer funcionar amb independència i garantia organismes independents, volen crear un organisme a la seva mida. Faré una aposta .1- canviaran la llei a la seva conveniència 2- temes com el SEM o aquells que afectin al actual govern o a Ajuntaments com Barcelona no seran ni els primers , ni els segons en la prioritat de l’organisme.

Lo dit; oficina antifrau o frau d’oficina??