26 de març 2009

Paisatges del VI

Es tracta d’un nou impuls per promocionar la comarca de la Terra Alta. Paisatges del VI, pretén donar a conèixer d’una manera tranquil·la i relaxada el principal producte identificatiu de la nostra Comarca.

Aquest nou producte que avui presentem, no és l’eina definitiva per salvar el mon del vi ni a la gent que hi treballa. Aquest producte pretén ajudar a la promoció del nostre producte estrella.
Passejar per la nostra Comarca, aturar-se als llocs i contemplar els paisatges de la vinya fa que tots plegats, apreciem de manera definitiva els nostres valors.

Amb els temps que correm avui en dia, amb la crisis global que ens afecta de ple, les administracions tenim el deure i l’obligació d’estar al costat dels nostres administrats, tenim que posar les eines necessàries, per tal de sortir d’aquesta amenaça, el més aviat possible i amb la millor situació de cara al futur.

Tenim oportunitats i reptes, a la crisis que va viure el País als voltants dels anys 90, la nostra comarca hi va posar entusiasme i empenta per part de l’Administració de la Generalitat i per part dels emprenedors de la Comarca.

Avui tenim nous reptes, un nou LEADER, no al gust nostre, no val la pena entrar en detalls, però un nou programa europeu que des del Consell Comarcal, ja hi posem l’entusiasme i les ganes per tal de que els emprenedors de la nostra Comarca hi trobin una oportunitat. Des dels inicis dels LEADER la Comarca de la terra Alta ho va veure com una oportunitat, un repte. Ara passats aquests anys tenim un producte, el VI, amb una D.O. de qualitat, amb un centre del que ens sentim tots partícips. Un centre en funcionament que marca la imatge de la nostra D.O.

Tenim nous reptes, tenim que ajudar a la gent que vol incorporar-se al mon agrari, ser crítics si cal amb el mal funcionament del Contracte Global d’explotació, ser crítics si cal, amb els ajuts d’abandonament dels pagesos. Tots plegats vivim en una comarca que ha lluitat des de fa molts anys, amb aquesta lluita i saber estar em aconseguit coses importants com les dos Denominacions d’Origen, la del vi, que ja corre sola i la de l’Oli, que ja properament, disposarà d’un centre per promocionar el nostres Oli.

Tota aquesta realitat va caminant, juntament amb un turisme de qualitat i que cada dia té més expectatives de futur i amb una petita i mitjana empresa que també és base de la nostra Comarca.

Aquest nou paisatge del vi posa en valor un cop més la realitat de la Comarca de la terra Alta i posta de cara al futur com una eina més per al nostre desenvolupament.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Passejar per la nostra Comarca, aturar-se als llocs i contemplar els paisatges...

QUIN CINISME MÉS GRAN!! PASSEUGEU-VOS PER LA PARTICIÓ DELS TERMES DE LA FATARELLA I VILALBA, I AVIAT CORBERA, I CONTEMPLEU LO PAISATGE: PERDONEU,PERÒ QUI VINDRÀ PER VEURE FERRALLA, IMMENSOS CAMPS DE FERRALLA, EN FORMA DE MOLINS DE VENT ?? I AVIAT, AIXÍ ESTARÀ PRÀCTICAMENT TOTA LA COMARCA...

Anònim ha dit...

Com es poden vendre los paisatges del vi amb l' infern eòlic?
Vatres n'hau estat la clau de la destrossa del paisatge de la Terra Alta.Això no és cinisme com diu el comentari previ.Això és amagar tota i absolutament la vostra responsabilitat en la venda des del consell comarcal i els ajuntaments de la nostra comarca.

Anònim ha dit...

Pallarés com és que ja no dieu que els parcs eòlics ens portarien molt de turisme?
La gent de la comarca tenim gràcies a les panses que ens dona la vinya molta memòria pa recordamon dels vostres oblits.
Tot el sector del vi es va manifestar en contra de la massificació eòlica i vostè an aquells moments ereu president del consell i actuareu com si foseu sord.

Anònim ha dit...

Anònims 1 i 2 sou lo que escriviu. El paisatge de Terra Alta destrossat?? Però que dieu?? Que no coneixeu lo mon?? És dels millor conservats i amés com és que vos molesten el 4 molins d’aqqui i no obriu la boca quan qui els fica és un alcalde socialista com al coll de l’Alba. Au va que ja vos coneixem, a Dinamarca els molins al mig del mar són un atractiu paisatgístic. Cervantes ja sen fotia de vatros en allò de no SÓN GiGantes Són MOLINOS . No són “maquinas infernales”, són paisatge. No vos diem rel que pensem de vatros per que a Terra Alta tots sabem que hi ha molt mal trabajas que si fora per vatros a Terra Alta no quedaria ni l’apuntador. Au a fer-li la piloteta a Palladelleta i altres liantes. Abans lo mapa eòlic no era culpa de la Generalitat? Pos ara també, liantes que sou uns liantes. Abans no estàveu contra los abocadors per que embrutaven los aqüífers i ara.. que no s’embrutaran los aqüífers??. Au liantes si treballareu tant com natres no tindríeu tant de temps per liar-la i liar-vos que al final vos creieu les vostres dèries. Ho penso ho escric i ho defenso. En vatros no quedaria ni l’apuntador i l’últim habitant de la Terra Alta apagaria la llum .Fi del paisatge, ningú quedaria per mirar-lo. Visca la terra Alta

Anònim ha dit...

Pel comentari 4: per assegurar-vos el vostre futur heu creat una fractura social a tots els nostres pobles que portarà moltes conseqüències.
Molts sectors econòmics de la Terra Alta hi sortiran perjudicats gràcies a la vostra, diem-ni desinteressada, aquiescència quan es van gestar els projectes.

Anònim ha dit...

Comentari 4 el meu futur és meu i es bo gracies.El meu futur es meu i és bo gracies, no és el que es discuteix. I el teu, Galifardeu? La fractura social la creeu i la vareu crear vatres amb catastrofisme i acusacions com les que fas. Tot ho sabeu i no sabeu res. La Terra Alta és el vi però no nomes el vi. El caciquisme d’alguns propietaris reaccionaris no pot dissimular que sense altres alternatives la Terra Alta es despobla. On s’ha vist que un mapa eòlic vagui contra al turisme??. Que no viatgeu??. La fractura social la crea aquell que creu que nomes la seva activitat o la seva idea es digna de ser escoltada. E l diàleg consisteix en compaginar les diferents visions. Soc d’esquerres de tota la vida i la vinya no ha esta mai pera el jornaler. Ara com que l’esquerra clàssica s’ha apuntat a la reacció i el no deixa fer , com veig que els únics que intenten compaginar progrés amb tradició , vi amb paisatge i industria com a qualsevol país desenvolupat , dons visca la racionalitat i no a la reacció carca. Deixeu de crear fractura i desqualificar i intenteu compaginar tot lo de bo i possible de les nostre Terretes que ho necessitem tot i no per que 4 vulguin que res canviï, o els hi molesten fins i tot les mosques; els nostres fills tinguin que emigrar .

Anònim ha dit...

Podrien posar 11 o 12 molins de 140 metres d' alçada entre el poble d'Arnes i l'Hotel Vilar Rural. Xavier Pallarés podria d'aquesta manera promocionar els paisatges de la mel enlloc d'"emmeldamos" les nostres muntanyes.
La iniciativa segur que tindria una molt bona acollida per part del sector turístic d'Arnes( restauració , cases de pagés, casetes de fusta,hotel i camping)ja que així els fills arnerols no haurien de marxar de la comarca doncs una cosa és compatible amb l'altra.

Anònim ha dit...

Pos mira argumentes be amic,( o no). certament l'indret que dius no seria el millor, però en hi altres que no farien cap mal i que no es veurien d'enlloc i tu i jo ho sabem, oi? Però ni atendries ni ho parlaries o si? Llavors resulta que faria mal a les faigedes o a la fauna i encara trobariem lloc on el danys serien minims. Però és igual oi? per que tu sempre trobaries raons per dir no o es que creus que no us coneixem . Vos agrada més un no que a un tonto un caramelo,. ah i vos creieu que per que dieu no sou mes vius que els altres. Però mengeu caramelos . Oi??

Anònim ha dit...

Ja,ja,ja contra CIU es protesta millor. Que no recpordeu les baixades del President Pujol, ara que feu? feu algo???? sols criticar al passat quina llàstima. Pobrets cellers del Vi, pobrets que mal que ho passeu, no recordeu les ajudes de la Generalitat i ara que passa? sou uns penes que no voleu res de res per la nostra Comarca. Si tant bons sou us podeu presentar a les eccions...

Anònim ha dit...

Quan pica cura i quan cou madura. OI?
T'han tocat la línia de flotació o potser el voraviu que has de contestar amb les teves acostumades desqualificacions envers els qui opinem d' una forma diferent i pensen en un model de desenvolupament per a la Terra Alta que no s'adiu amb els que ens has deixat per herència per als nostres fills?
Que potser el patrimoni de la gent que en surt perjudicada no val res?

CINISME ÉS LA PARAULA PER A QUALIFICAR LA VOSTRA RESPONSABILITAT DE GENT QUE N' HEU FET DE LA POLÍTICA UNA FORMA DE VIURE MOLT MÉS QUE BÉ DE LA RESTA DE GENT QUE VIVIM I ENS ESTIMEM LA TERRA ALTA.

Anònim ha dit...

Anonim fas- hion. Que poder només el teu patrimoni és el que val? Que t'empatolles en si viuen o no de la politica; que tu o els teus no hi viuen ?Que poder no hem vist com s'han multiplicat los enchufats.?A tu si que t'han tocat a la flotacio. CINISME DIUS? EL TEU que ja reconeioxes que nomes defenses el teu patrimoni, com si el paisatge fos teu i no meu. Hi ha qui pregunta Qui vindra a veure la Fatarella? Jo preggunto qui ve ara? I afirmo poder en vindran més , mai menys : Per que menys és imposible o és que som cecs. Au a descansar que es disabte.

Anònim ha dit...

Ni tot és tan bonic com pinten els uns ni tan catastròfic com pinten els altres.
Tinc clar que els molins tenen un impacte visual, negar-ho és mentir. per això s'han d'escollir les ubicacions menys perjudicials i allí on el turisme no és ressenteixi. Jo soc del parer que entre Vilalba i La Fatarella no és que perjudiqui pas l'inexistent turisme.
També negar que hi haurà una aportació prou important als nostres ajuntaments és negar l'evidència. Ara, espero que tots ens en beneficiem d'això i no nomès uns pocs.

Som pocs en aquesta comarca i si estem tan dividits pronostico que no tindrem futur.