18 de març 2008

AIGUA.: VIA JURÍDICA.



Hem deixat passar uns dies, abans de fer valoracions més definitives dels resultats electorals, en deixarem passar algun més, el temps dóna objectivitat i serenor. Tot i aquest compàs d’espera, no puc estar-me de senyalar la por, com una mala consellera. El llop, quasi sempre porta pell de corder.

En tenim un exemple amb la política de l’aigua. La manca de transparència, l’enfrontament entre territoris, els transvasaments encoberts. La prevalença de les necessitats de l’àrea metropolitana i el seu model de creixement; configuren un panorama preocupant i confús. Resulta si més no paradoxal, que el Camp de Tarragona, Costa Daurada i Terres de l’Ebre, hagin de revisar el seu creixement i model, mentre Barcelona passa a ser el primer destí turístic i Diagonal Mar continua amb un creixement sense aturador. La nova Benidorm del nord sens menja. Cornellà, Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Just, Badalona tots governats per governs del mateix color són els causants del problema, ells han de donar i afrontar les solucions. No és prohibint i condicionant el nostre creixement com han de garantir el d’ells. El Pacte de l’aigua d’Aragó, l’àrea metropolitana de Barna, els governs PSC –PSOE són el veritable llop, amb pell de corder: però LLOP.

Avui ja hem escoltat a les tertúlies de les emissores del “Movimiento tripartito” l’argument de la solidaritat, aquell que no valia quan eren ells els que es manifestaven contra tot i contra tots. Si un dia el govern de València fós socialista (PSOE) ressuscitaria el transvasament cap al Sud. Si l’aigua va en direcció a un espai socialista i d’esquerres ..... deixa de ser un transvasament per passar a ser un exercici de solidaritat.

Predicaven la Nova Cultura de l’aigua: Que l’apliquen!!!! i si no en tenen prou que mirin al Roine o al cel però ni a l’Ebre ni al Segre.

El cinisme de tot plegat és evident. Vendre aigua del pous de Tarragona , mentre es garanteix el subministrament amb l’aigua de l’Ebre, és cinisme malaltís i un mal negoci per l’Ebre i per Tarragona. Els alcaldes socialistes, ara diuen que els ciutadans no tenim res a dir, que ja s’han pronunciat les institucions. S’equivoquen, hi ha institucions afectades que no s’han pronunciat. Ja ho anuncio, es pronunciaran. Algunes, ja hem demanat informes jurídics. Ho dic amb tota la contundència: Obrirem la via política i també la Jurídica, perquè no nomes és injust, és immoral i probablement il·legal. Sense complexes, els despullarem de la pell de corder.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Vaig votar PSC, ni tinc por ni em preocupa el PP , ho vaig fer per que si ERC fa president Montilla , no deu ser ni tant dolent ni tant espanyol i si CIU no s'aclara, que s'aclarí. Ara, si segueixen fent el ruc no tornaré a votar-los. Ja els vaig castigar a les municipals, pel que sento a les autonòmiques es poden fotre un hòstia com ERC. Si els foteu al jutjat vos voto, paraula.

Anònim ha dit...

Sabeu que no hi haura trasvassament de cap tipus, sabem que feu servir la demagogia, es aixo el que us mante a la oposició, no teniu projecte.

Podem entendre que tingues ressentiment, que et sentigues frustat, pero la gent possa a cadascu al lloc que li toca. El govern aplicara la politica que cregui convenient i quan torne a haver eleccions la gent votara i triarà. Es tracta d'això.

Ets l'Acebes de les terres de l'ebre, insult, mentira i crispació.

Anònim ha dit...

ah! i el primer anònim....es del manual de CYU, tracteu a ERC de tontos, i axí vos va, esteu justificant que la baixada de ERC es per fer a Montilla president, sou racistes i clasistes, feu pena, viviu en un mon que no existeix.

ets l'Acebes de les terres de l'ebre

Anònim ha dit...

Transvasament a Cantabria i pacte de l'aigua d'Aragó. Si creu que ni hi ha transvasaments estàs morint-te d'autocomplaença. Has sentit les declaracions de Nadal, Conseller de PTOP? Este matí ha dit ben clar que si és necessari agafaran aigua del Segre, i tot el govern està dient que és necessari. Transvàs d'aigua de Tarragona a Barna... i esperat!

No, no és solament per fer Montilla President (que ja n'hi hauria prou) també és per inoperativitat i subordinació al PSOE.

A les Terres de l'Ebre en coneixem uns quants d'Acebes, que abans estaven detras les pancartes, i ara estan callats al govern.

Anònim ha dit...

Al GALL: Si la gent posa al lloc. Roig , Sancho 20 anys d'alcalde amb majoria amb un projecte de poble que es admirat per aquells que no tenen sectarisme. La gent a la curta distancia ja fica a cadascú on li toca. Ressentiment?? Qui? es curiós que el primer post a qui ataca es al PSC i li contesten defensant... ERC!!! Per cert, parla'n de mentida i crispació ten recordes del Ni Gota. Ara avui el alcalde de Reus diu que li sobra aigua i que per ell la ven a Barcelona. Que la torni al Ebre. Per cert d'aigua ara i abans nomes se'n agafa quan fa falta i el Nadal avui ha dit que si convé també del Segre. A Cantàbria ja hi ha transvasament. A quin mon vius? Quins principis defenses? Lo Gall esta nerviós per que que té que demanar perdó a la Gallina.. Je ,je, je . Si jo voto CIU i a tu se't veu el sectarisme i l'insult dels progrés ressentits de la pell de Guerra i Stalin. O és que et creus que nomes tens dret a desqualificar tu??Gall de Moron??? Sancho, Acebes?? No saps lo que dius , ni el seu pitjor adversari diria això...- lo contrari si peca de algo es de voler convèncer i dialogar Au Gall, revisa el galliner que el tens ben revol.-

Anònim ha dit...

Si ho denuncia La Plataforma val , si ho fa CIU no val, aquí lo important no és l'aigua, lo important és qui controla lo galliner . A més mos bé el gall a donar lliçons. Per cert demagògia i memòria . Cridaven molt demanat cabal ecològic i ara aigua al riu no en hi ha .Compensacions pera Tarragona si, encara parlen de demagògia. Poques vergonyes traïdors embusteros ,per menos tombaven delegats, és que m'encenc . Poques vergonyes i ah voto a qui em rota i no per això tinc menos drets .

Anònim ha dit...

Soc de Mora la Nova, vaig suportar que envaïssin el poble quan Enron van explicar que el cicle combinat produïa càncer. Ho vaig escoltar amb les meues orelles. L'abocador de Tivissa arruinaba l'aquifer Ara les centrals són bones i l'abocador duplicat.Transvasaments en hi ha i en hauran. El post anterior s'emprenya. Jo més . Si no els planteu cara la democràcia no te sentit. Es com jugar un partit amb l'arbitr comprat. No creia dir mai això però he deixat de creure amb la democràcia. Esta gent no es la meva gent.

Anònim ha dit...

Heu vist que aquest gall, contesta al primer anònim i solet s'embolica per fer-seu vindre bé per atacar a Sancho en base al anònim i no al que diu a Ebrediputats. Total, a un que diu que ha votat a PSC, li diu racista per dir que Montilla no deu ser ni dolent, ni espanyol i després a per CIU que és lo que importa i al final acusa de demagògia.Este per predicar el silenci crida. Deu meu quin cervell. De gall , cert.

Anònim ha dit...

Que jo sapigué un tal Sancho va ser Pesident del CAT,

si, si, va ser màxim valedor del famos minitransvassament a Tarragona, si si!! TRANSVASSAMENT a canvi de diners,

el problema no són les idees ni de la efnesa del territori, sino no esta al poder...

CiU de l'Ebre... , no sé que faran els altres però vatros per molt de perdó que demaneu no esteu legitimats per parlar de defensa del territori, el vostre objectiu sempre serà recuperar el poder i si cal vendre a ta mare...

Anònim ha dit...

i despues va ser Pesident del PIDE...

Anònim ha dit...

Deixem-nos d'acusar el contrari i assumim la responsabilitat que ens pertoca. Qui té previst el transvasament ara, és el tripartit, a qui hem d'aturar és a ells. CiU ens pot ajudar en aquest procés.
Parlar-nos d'aportacions d'emergència i puntuals és d'una hipocresia típica de qui les ha dit. No m'explico com després del que ha passat a Cat la gent ha reforçat el socialisme. Els hem donat poder perquè se'n fotin encara més.