19 de març 2008

Els Sondejos i l’Energia Eòlica


Sembla ser que algú es posa nerviós, quan des de Convergència i Unió, aplaudim i lloem l’actitud del nostre alcalde d’Horta de Sant Joan el Sr. Àngel Ferràs, que planteja i compleix en allò que va anunciar quan es va presentar per ser alcalde del seu municipi.

El Sr. Ferràs al seu programa electoral va deixar clar que si era elegit Alcalde, proposaria fer una consulta popular per conèixer quin parer en tenia el poble sobre la possible instal·lació d’un parc eòlic a la partida dels Pesells. Hi ha altres alcaldes també de CIU, que als seus programes electorals portaven de manera destacada que si eren elegits farien els seus projectes eòlics, per tant el famós referèndum ja el van fer el passat mes de Juny quan es van celebrar les eleccions municipals. Per tant, des de CIU aplaudim l’actitud i la valentia del Sr. Alcalde d’Horta de Sant Joan, i al mateix temps lloem a altres alcaldes de CIU que ja van anunciar als seus programes electorals quin seria el criteri de l’Ajuntament, si eren elegits.

Ara, des de Convergència i Unió, també donem suport a la nostra gent d’altres municipis en els que CIU està a l’oposició que es respecti la voluntat dels nostres regidors i si creuen necessari que es faci un sondeig, no sigui criticat per alcaldes que tenen majoria absoluta i acusen a CIU d’irresponsables. Pensem que en el món en que vivim, tothom té dret a dir-hi la seva, pensem que el joc democràtic, precisament permet fer aquestes consultes o sondejos, es tracta de conèixer de manera transparent i de primera mà que vol el poble.

Des de CIU no entenem que per part de sectors d’ERC i del PSC-PSOE, critiquen i vulguin impedir que el poble parli. A Convergència i Unió i a càrrecs del nostre partit, quan CIU era al Govern, se’ns va criminalitzar, se’ns va insultar i ara els que tenen la responsabilitat de governar i quan eren a l’oposició deien que farien un nou pla eòlic per Catalunya, no farien ni permetrien transvasaments, clausurarien l’abocador de Tivissa i traurien els monos de Camarles, simplement no compleixen, i el que és pitjor, volen que la gent calli i que de manera civilitzada i democràtica no puguin fer sentir la seva veu.

Des de Convergència i Unió respectem les voluntats de cada municipi però per damunt de tot, respectem a la gent que viu a cada un dels nostres municipis.

Xavier Pallarès
Ebrediputat

7 comentaris:

Unknown ha dit...

Estic d'acord amb les preguntes, amb les consultes a la població però, si la pregunta era la que vaig escoltar als mitjans, era una pregunta clarament manipuladora. Es pot preguntar una cosa de moltes maneres. Igual que passa amb les enquestes, si la pregunta es fa d'una o altra manera, el resultat pot ser un o altre.

Anònim ha dit...

On és el respecte per a la gent de Caseres, de Vilalba, del Pinell o de Prat de Comte, municipis governats per CIU on també hi ha projectes eòlics que no són de l' agrat de tothom?.
Per a quan es farà una consulta en aquestes poblacions?
Per a quan una consulta a nivell comarcal per decidir el futur de la nostra comarca?

Anònim ha dit...

Volguer "marejar la perdiu" és la conclusió que es pot extreure de la lectura d' aquest demagògic escrit.No oblidem que part de la reponsabilitat de la mala planificació eòlica(massificació total a la Terra Alta)recau en les seves mans, doncs aquests polígons industrials eòlics veigueren la llum quasi bé tots, mentre va ser vosté President del Consell Comarcal de la Terra Alta i no va fer absolutament res per posar-hi seny.

Anònim ha dit...

I qui pagara, arribat el cas, les indemnitzacions a l'empresa que ja tenia els permisos? els del poble o tambe altres que no hem votat?

Anònim ha dit...

Si, com sempre la culpa de CIU, fa més de cinc anys que governa el TRIPARTIT i ells son els responsables de les autoritzacions. Però està clar que la culpa encara és de CIU. No teniu altra excusa que acusar de tot a CIU, on son les plataformes,,,,

Anònim ha dit...

Si, aquelles plataformes que es manifestaven davant el President Pujol. Jo ja no les he vist mai més. Ara és igual que s'emportin l'aigua (Ho fan per necessitats), és igual que hi haguin més parcs (fan Bonic), és igual que l'abocador de Tivissa continue amb més bassura (fa bona olor) i els micos de Camarles si tenen fred se la maxaquen,,,, en fi no passa res i tot és culpa de CIU

Anònim ha dit...

No entenc massa a aquests ecologistes: no volen molins però estan a favor de les energies renovables? Com es menja això? A potser és que si que volen molins, però no al costat de casa,oi? Que solidaris amb la resta... es que per si no ho sabieu, els molins es posen allí que fa vent! Em fi em penso, que enlloc d'ecologistes, sou NOOOlogiestes! La gent del NO a tot! La gent que xaleu fent-vos veure a les manifestacions, penjant banderetes als balcons per que els altres veigin l'ecologistes que sou,...ja us val, us faria anar a tots a peu i enxufar-vos la tele, la rentadora, la secadora, el termo, el mòbil...etc, a...