22 de juliol 2007

APROVACIÓ DE LA LLEI DE L'ICS- I:


S’ha aprovat la llei que converteix l’ICS (Institut Català de la Salut) en una empresa pública. El ponent de CIU a la llei va ser Francesc Sancho, Ebrediputat. Fins després de l’últim minut no va haver-hi acord, tant és així que el ple es va suspendre cinc minuts. Una dura discussió, una interessant situació.

Haviem advertit que sense incorporar les nostres esmenes, i sense l'eliminacio d'una d'ells, no votariem la llei. L'autonomia de gestió dels centres, la possible personalitat jurídica pròpia de centres i establiments de l’ICS, la participació dels professionals en la presa de decisions, la reclamació del patrimoni de la Seguritat social a l’Estat, l'eliminació de la possibilitat de privada als centres de l'ICS i finalment, el titular de la Presidència de l’Institut que reclamàvem no fós directament al conseller/ra de torn i podés ser per un professional de prestigi.

Va haver-hi acord, fins i tot ells votarien en contra d'una de les seves esmenes, estàvem satisfets de la nostra tasca i negociació, de fet el nostre paper va ser reconegut al Ple, només cal seguir el diari de sessions.

Una hora abans, la Consellera Geli, el director de l’ICS i el ponent de CIU Francesc Sancho arribàvem a un acord, concretaven un que ratificava l’acord previ entre els mateixos actors, Xavier Trias i Felip Puig.

A l’hora del Ple era necessari presentar la transacció signada per tots els grups. Se’ns informa que el grup de Ciutadans no està d’acord, per tant la transacció no és possible. Parlo amb Jose Domingo, i em diu que encara no tenen decidit el vot, probablement no votarà favorablement. També em diu, que no ficarà pals a les rodes a les transaccions entre els grups, signarà la transacció. Tema resolt.

Doncs no, ERC, Uriel Beltran, diu que ells no signaran. Interessant situació, interessant discussió. Intervé Joan Ridao, la cosa no va amb CIU, ni amb Sancho, va amb la Consellera. Al·leguen que ells no coneixen aquest últim acord i no signen. Sancho es planta i diu que la Consellera és l’autoritat sanitària de Catalunya, qui li discuteix la capacitat d’arribar acords no és CiU, és un soci de govern, si els socis no estan d’acord i sense autoritat quin és l’acord possible??. L’últim punt transaccionat diu: el Govern nomenarà el President de l’ICS, punt. Caixa o faixa. Es suspèn el Ple cinc minuts. ERC acaba firmant la transacció. Sancho fa notar a la seva intervenció, que no és CIU qui discuteix l’autoritat a la Consellera. Finalment consens, acte de responsabilitat de CIU. Un més, aquest govern potser no és el Dragon Kant, però déu n’hi do.... s’assembla molt. A les cinc, Montilla perd el guió, els nervis, i li surten els complexes.
Interessant situació....... Continuarà