03 d’octubre 2010

QUÈ CELEBREN ELS DEL GOVERN???!!!!

Es multipliquen els debats. Dimecres a Barna. Abans d’ahir a Girona. Ahir a Món Sant Benet. Avui Tortosa. Ambient pre? Electoral. El format és variable. Quasi tots són més o menys equilibrats, on Govern i oposició és reparteixen el temps de forma més o menys equitativa. Solen ser debats, però, on acabes sol contra el món. L’esquema és va repetint, tres contra un i tots el altres contra CiU. Ja se sap, no es pot anar davant a les enquestes.

Sorprèn, per repetitiu, el cofoisme dels representants del govern. En plena vaga general i ells feliços com un gínjol!!! Són el millor dels governs, en el millors dels mons!! Llavors per què es manifesten ses senyories??? Sortia del local de CIU a Girona, després d’una intensa jornada i el primer símptoma de vaga va ser veure a la distància, Joan Boada manifestar-se.

El debat a casa em resulta un xic diferent. El Govern té 40 minuts reals d’exposició; “Power point” i taula per tres. L’oposició 5-6 minuts reals i fila 0. Espectacular!! Una ventejà que no és pot, no puc deixar d’aprofitar. Qui poc parla poc erra. Contra CIU es debatia millor!! Perquè debats se’n feien... i quins debats!! L’esperit i no sols l’esperit, la praxis democràtica sempre és un plus a favor del futur.

Mentre espero l’inici del debat, recordo la reacció del públic a Món Sant Benet, front el triomfalisme de la representant del Govern. Què celebra sa senyoria!! A quin món viu vostè?? Què no sap com vivim els metges, infermeres, gent de a peu??. De quines inversions ens parla?? De quines millores gaudim?? Mentre la gent viu preocupada per una crisi que els afecta, el govern lloa les meravelles del moment. Espectacular!!!.

Penso, poc pots parlar. Poc cal que parlis. No està el fet en les paraules. Està en les actituds. Con Sandro Rosell.

Ja, el format del debat és una actitud que et regala la venteja dels silencis i les poques paraules.

No es poden estar: Com a Girona, Barna, Sant Fruitós canten les excel·lències del govern. De l'acció de govern. Se m'acut, comento, si tan bo ha estat el govern tripartit, per què no el volen repetir?? Per què tots reneguen?? Els invito a repetir-lo i que la gent jutgi. No hi ha resposta. De fet sé, sabem que si poden, si sumen el repetiran. Tardarien dos minuts en afirmar la gent ho vol, la gent ho ha volgut!!! Però ara per ara es neguen uns als altres, neguen al govern. Són feliços, molt feliços, escolto el Delegat i... aquí hi ha platja!!! Ni un problema, tot està perfecte. El govern?? Molt Bé, gràcies.

Contrasta l’exposició, amb l’ambient del carrer. Què no els preocupa l’atur? Què no se n'adonen ses senyories que la gent està cabrejada?? Què no veuen que cada vegada som menys competitius?? Què no veuen que la crisi és per tot el món, però aquí tenim més atur i menys confiança??. Ni discutir si han invertit o no. Comparant amb els voltants més bé.... no, que no. Donem per bo que han invertit . Pitjor , han invertit malament , aquí tenim més atur i menys industria. Han gastat sense sentit. Què celebren ses senyories??


Un debat, preparat i tot lligat. Pregunta un representant de CCOO, sobre CiU i una comissió de seguiment; i sobre el treball de CIU al Parlament. Comentem amb l’alcalde de Tortosa que a la comissió no hem estat ni invitats!! Al Parlament he fet més de 6000 iniciatives jo solet. Mentre responc penso... no ho diguis però...en plena crisi, al demà d’una Vaga General; el representant d’un sindicat d'esquerres pregunta a l’oposició per les iniciatives- preguntes què ha fet al Parlament?? Espectacular !! Tot un símptoma de per què les coses van com van.

Un govern que són tres partits , algun sindicat que fa feina de polític afí al govern. Ningú assumeix la responsabilitat que els toca, ningú d’ells fa la feina que correspon. Lo important es dir-se (que no ser) d’esquerres. Estan feliços i contents d’haver-se conegut a les cadires.

Mentre els treballadors, els petits empresaris, les mitjanes empreses, els inversors coincideixen amb una més que evident preocupació. Tributs, impostos, peatges... per bastir una enorme burocràcia. Si vol muntar una empresa, pujar un edifici, invertir a un port, fer una indústria.. tardaràs anys i panys, mil informes 10 figures de proteccio. 7 PEINS dos plans costaners unes gotes de Pla territorial, un xic de carta del paisatge, molt de Pla director, el color de la façana ho decideix la direcció general del paisatge o de costes. I si no estan contens l’ACA (Medi Ambient) els acabarà d’arreglar. Paguin les taxes senyors, si no poden no es preocupin tanquen vostès que els hi tramitem l’ajuda social que per això som un govern d’esquerres.


En ple debat els veig tan, tan, tan feliços!!. Que no els vull interrompre. No cal parlar més, com la gent, premem les dents i callem. Em puc equivocar, però penso i dic: El canvi ja no és una qüestió de voluntat és una necessitat objectiva.

Tots feliços i contents celebren les inversions, el debat i la companya de gent d’esquerra. Me’n vaig, no vull trencar la camaraderia. Penso, què celebren ses senyories?? Què celebra l’esquerra de Terres de l’Ebre?

Sobren les paraules, són rics els silencis. És evident, contra CIU és debatia millor. Tot, tot és qüestió de qualitat democràtica. De vegades també els silencis són significatius .

5 comentaris:

Joaquin ha dit...

Aixo del bloc és una cosa si tu vols d'escassa repercussió publica, fins i tot nul·la, però el que no és pot fer és aquí, tirar el carro pel pedregal ( sempre, no ara no )i fora fer-se el simpàtic.
D'entrada el debat d'ahir el qui l'organitzava era la delegació de les Terres de l'Ebre del col·legi de periodistes de Catalunya i davant l'explicació del format per part d'Amparo Moreno res es va dir ni oposar. I aixo que contra CIU es debatia millor, deu ser als bars o al carrer, perquè públicament en un balanç del govern, deixar que s'explique i participi l'oposició, jo, no ho havia vist mai.
Al qui si val és a mesclar-ho tot de manera demagògica i interessada. Que jo sàpiga la vaga general es feia en contra de mesures imposades pel govern de Zapatero a Madrid i per altra banda, voler culpabilitzar el govern català de tots els mals i conseqüències de la crisi és tant increïble com injust.
En una cosa estic d'acord, del nivell d'inversions, no cal parlar-ne, es evident, no hi ha color...llavors? Ah, clar no s'ha invertit bé, i els aturats son culpa del govern Montilla, quins pebrots. Els anteriors 23 anyets de CIU res tenen a veure amb el model d'indústria, turisme, infraestructures viaries etc. del que em "gaudit" a les nostres terres....
Estic absolutament convençut que no us alegreu de la crisi que vivim, convençut de debò, però com deia aquell enterrador...home, jo no vull mal a ningú, però, si pot ser, de feina que no en falte.
Mai li podreu agrair a la crisi ( igual que el PP ) els redits polítics que us reportarà.

Anònim ha dit...

Les inversions val la pena que expliqueu el fet que han augmentat a tota Espanya i a tota Catalunya. Clar els pressupostaos augmenten a tot arreu , però resulta que Catalunya perd pes relatiu amb altres i aqui s'inverteix menys percentualment. Amb CIU un 4'8% del total amb tripartit 3'8%,estic cansat de xifres absolutes , sense explicar que a la resta els han donat més. I clarament s'ha gastat sense esme.
Per cert no calleu , vos voldrien calladets i aplaudint.
Una pregunta qui organitzava el debat, A mi em semblava que era la Delegacio. Però em diuen que era el col·legi de periodistes. Aquest equivoc ho diu tot.

Anònim ha dit...

El debat, que se sàpiga era organitzat per els periodistes i no pel govern. Debats , sempre en van haver , organitzats per periodistes o no , en recordo de memorables a alguna cadena local.!!! Que algú pugui atribuir l’organització a la Delegació ja indica com era el format. No només els convergents es queixen amb raó. També es queixaven altres. El gol als socialistes va ser de taco. Tot el protagonisme per ERC i Salvado, Gimeno i Sabater semblaven escolanets. Dins de lo poc que van poder parlar Juanito Bertomeu i Sancho os van deixar en boles. En Boles!!!
Mai he votat, mai. Ara si . I et diré per que. Per gent com el tal Joaquim , pels arguments i actituds dels del tripartit. Mos prenen per tontos. Són incapaços de acceptar una critica. I això que les critiques són de monja clarissa., estos de l’oposició són angelets.
Jo vaig estar a manifestacions a Amposta , Ulldecona , Deltebre i vaig veure pre- violència, quer dic Violència , boles de ferro. Vaig llegir molta cosa , molta i lo millor que se’ls deia era de “bandoleros” per amunt. No se’ls deixava parlar!! Vaig apartar-me de tot per lo extrem i dogmàtic de tot lo que vaig viure tot per fer caure el govern de Pujol o del PP. Ara , “oco” lo que dius!! Que lo xiquet plora.
M’emprenya que diguin que el govern no te a veure en la crisis que les mesures d’austeritat nomes són de ZP. La Generalitat ha fet un decret que mos afecta a tots los funcionaris i treballadors de empreses concertades. No mos prengueu per tontos!!
Aquí no h ha qui pugui invertir qui vol te tant de paper temps que allargar a córrer i les empreses familiars gasten més en paper que en pintura. Més atur que a Corea!!!
I los sindicalistes feliços!! Al dema del canvi tornarem a veure barricades!!!
Han gastat lo que no teníem!! Han llançat diners a dojo i presumeixen d’inversions!! Han duplicat i triplicat el cost de manteniment de escoles bressol i dependència imposant unes “ratios” de mestres o de edifici increïbles, han fet infraestructures sense sentit i han deixat de fer coses que es necessitaven. I diuen que han invertit més?? Quan valia una casa al 2002?. I ara?’ Tot i la crisis s’ha multiplicat per 3 i no baixa. Los pressuposts també i per tant en xifres globals s’ha invertit més, però en relatives a T Ebre menys. No mos prengueu per tontos. Esta vegada votaré..... per que no soc tonto!!!! No soc Tonto Joaquin , no som tontos!!!A votar!!!

Anònim ha dit...

Ve un TsCIUnami I Joaquin i molt altres no saben nedar!!! A votar ! A vo>Tar ! A votar!!

Joaquin ha dit...

A un tal anònim.
Aixi resulta que ets funcionari, vet aquí. El decret de la Generalitat que parles pots estar segur que també l'hauria dictat un govern de CIU, apart que, esta és una conseqüència de la crisi no la raó. Si ZP ho ha fet obligat, la Generalitat també. Me parles dels preus d'una casa ? Embolica que fa fort. Que tens dubtes encara dels orígens de la crisi i dels PRINCIPALS culpables?
Parlant de barricades i sindicats. El dia de la vaga general sembla que a BCN n'hi va hi haure una mica d'això, qui governa, Convergència? llavors, no fem demagògia, que de vagues i de lio n'hi hagut per a tothom.
Ara resulta que si no es creen empreses es pels papers, no siguem ridículs, per favor. En canvi no em critiques ( JO SI ) que per crear ocupació ZP, facilita l'acomodament abaratint-lo. Lo dels papers és l'excusa del mal pagador, el mateix que l'excusa de tota la vida sobre el car que era acomiadar un treballador.

Per si no havia quedat clar el tema del debat, el que vull dir és què el col·legi té tota la la legitimitat a organitzar o servir de plataforma a un acte on el govern passa balanç del que ha fet i sense sentir-se obligat a la presencia de cap representant de l'oposició. En aquest cas s'ha fet aixi, suposo que per fer-se perdonar no se què i s'ha deixat parlar a l'oposició. Ni era un debat electoral ni de partits.
I repeteixo, no s'havia fet mai.
Una cosa, jo ja se que aquest és un bloc legítimament partidari, i si el meu comentari no s'ajusta a l'ideari d'aquest, lògicament, el normal és que sigui rebatut, lo que no sé és si ho soc pel mateix bloc o per un tal anònim. "“oco” lo que dius!! Que lo xiquet plora".
Ah, a mi no em situes a cap lloc, mentre no ho faci jo, sinó m'obligaràs a pensar, per exemple, que mai has anat a cap manifestació ni que sigui veritat que mai hagis votat
Jo no soc tonto (Mediamarkt )


Quant al darrer anònim, tens raó, no se nadar. Peró fa molts anys que em guanyo la vida treballant.
( a cap Consell Comarcal )