07 de març 2010

PIJO- ENTESA .


Vaig distret conduint, la radio escampa tonteries de diumenge. De cop, explica una veu agradable, greu de tenor: A Suïssa plantegen fer un referèndum per tal de garantir el dret dels animals a tenir un advocat d’ofici que els defensi. Un “advocat defensor dels animals” declara que no acceptar la proposta “és acceptar la impunitat del delicte de maltractament animal”. El mateix advocat ha denunciat el cas de patiment d’un peix que va tardar “molt” a ser tret de l’aigua en el moment de ser pescat. Amb el corresponent i delictiu patiment.

On anem? On ens porten? Fa poc un referèndum prohibia aixecar minarets al mateix país. Quins valors oferim front la religiositat musulmana. Quina Europa volem construir? Tinc la sensació que front al discurs, moderat o integrista del mon islàmic. Front a creences arrelades, front a sentiments ; identitats fortes, profundes, sentides . No oferim res. Front a les noves i receloses identitats Europa ofereix bucolisme, sentimentalisme buit. Una Europa Peter Pan, on tot sembla fàcil, on fins i tot els animals tenen “advocat d’ofici”. Hem abolit la lluita de la natura, la selecció de l’espècies. No oferim res pel que valgui la pena lluitar.

Mentre, una munió de gent sent la duresa de la vida, sap que el mon és una selva. Ens mira i ens veu: Neguem la violència, per no veure-la, neguem la passió incapaços de viure-la. Autosatisfets, acrítics , infantils , sense resistència a les frustracions, pagats de nosaltres mateixos. On anem? L’Europa Peter Pan, l’internacional eco-progre, és el present. Quin és el futur??

Sincerament?? Sincerament, crec que per aquesta Europa no hi ha futur, per qualsevol altra el futur és molt difícil.

Dema assistiré a comissions del Parlament de Catalunya. Algunes de les intervencions defensaran entusiàsticament la Catalunya Peter Pan, l’entesa -pijo- nacional. No sé quina cara he de fer. De preocupat?? D’emprenyat??

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Sincerament, almenys a Suïssa exerceixen la democràcia i pregunten la població, per ridícules que semblin les preguntes. Aquí, amb cada 4 anys o amb algunes excepcions, com els referèndums per estatuts i altres, ens hem de conformar. Sí, potser sembla ridícul debatre si cal un advocat d'ofici per als animals. Potser sí que seria millor que allí també recolzessin els bous de carrer públicament, ara que estem en crisi. Perquè lo nostre és millor, segur, no?

No puc més que estar en complet desacord amb el vostre punt de vista. Més que res perquè compareu l'exercici de la democràcia amb els pijoprogres que tenim al govern.

Brian ha dit...

Jo tampoc estic gens d'acord en l'apunt que escriviu. Com diu Manel, sembla ser que alli la democracia funciona d'altra manera - alguns dirien sensillament, que alli funciona.
Com sempre hi ha més historia detras dels titulars, resulta que porten 3 anys amb un advocat de animals en una regio com a "prova" i degut a l'exit, ara la gent veu que pot ser un bon idea. Basicament l'advocat s'implica quan s'estan jutjant actes cruels contra els animals, i aixi s'asegura (si poden demostrar-ho) que la sentencia sigui justa, i no queda en paper mullat.
No obstant aixo, el motiu per deixar un comentari era preguntar per la referencia a Peter Pan - no entenc en absolut el metafor que intenteu fer, que es un Europa del Peter Pan?

Anònim ha dit...

Manel, he fet un exercici un pel agosarat , reflecteix una inquietud i un sentiment. No se el que és millor,la democràcia directa , els referèndums estan molt bé però les preguntes que si fan retraten un xic la societat : El que volia expressar és que Europa no te respostes, si aquestes són les preguntes. En gran part per aquest “bonisme” tant típic i topic al que Barbeta i ara Quim Monzo denominen Internacional del Progressisme Papanata. Igual allà com aquí.
Manel fa alguna reflexió que em va bé per afirmar que el Papanatisme és transversal i que papanatisme en hi ha a totes les cases, però una mica més als carrers transitats per l’entesa i el seu progressisme pijo. També és cert que la intel•ligència és transversal , en trobem a totes les ideologies. Però últimament costa molt entendre per on van el temps i com podem fer aportacions. Deu ser un problema meu .... també ho penso, em faig vell..En tot cas gracies Manel , si discutim és que estem interessats, no tothom ho pot dir. En fi , una forta abraçada, en un dia de molt mal temps. F. Sancho

Anònim ha dit...

Brian: Per Europa Peter Pan , ens referim a una societat que no creix , infantil, autosatisfeta, sense resistències a la frustració , bucòlica, on fins i tot la relació amb la natura i els animals es idíl•lica, l’únic llop és “l’home” i per que encara no l’hem educat. “Todo er mundo e güeno”. F Sancho

Brian ha dit...

gracies per l'explicació - m'ho meditaré ....