10 de març 2010

EXCEPCIONAL.


En nom de la Catalunya “excepcionada”.


Soc alcalde , veí d’escó de Xavier Crespo alcalde de Lloret, amic de Àngel Ferras alcalde d’Horta i d’altres alcaldes de diversos colors politics. No els nombraré per no comprometre. He viscut episodis problemàtics, de tots colors. Sempre , problemes , incidents , fenòmens meteorològics els hem patit sempre. Sempre. Ara sembla que es consideren excepcionals. Així han estat qualificats episodis diversos com la sequera, les ventades, els temporals de mar que van afectar Blanes i la costa Brava, l’incendi d’Horta i alguns episodis menors i més locals. L’excepcionalitat és l’excusa. Mai un govern ha excepcionat tantes coses i tantes circumstancies.
Els alcaldes sabem que governar , no és administrar la quotidianitat . Administrar la quotidianitat és fàcil, quasi burocràtic. Governar es gestionar , preveure , proposar, avançar-se als problemes, assumir l’excepcionalitat, apretar les dents, fer front a les moltes i diverses excepcionalitats que es van presentant , finalment donar la cara. Governar és difícil .. apassionant.
Quan un govern no assumeix la excepcionalitat , no governa
. Més quan l’excepcionalitat és una excepcionalitat quasi quotidiana. Cada una de les excepcionalitats que segons el govern hem patit, eren excepcionalitat previsibles , governables.
Cap ha tingut una resposta correcta. Cap ha esta governada. Totes han repetit un patró de govern “irresponsable” . El govern no ha assumit la responsabilitat,en cap. La seva excusa: eren situacions “excepcionals”.
En tots els casos, s’ha trencat el principi d’autoritat, en tots s’ha trencat la cadena de comandament. En el cas de l’incendi d’Horta; el màxim responsable sen va a les 11 del mati (segons ell mateix declara) . El seu substitut sembla que no sap , no coneix el canvi en la cadena de comandament. Les comunicacions entre responsables, operatius , politics i afectats no funciona , es trenca. El mateix va passar en les ventades, el delegat no hi era , es trobava a una reunió de partit a Rasquera , La comunicació no funcionava.
Com ara , el responsable no hi es , al director general l’atrapa la seva pròpia imprevisió; el conseller fuig de la seva responsabilitat abans i desprès del temporal. La conseqüència es per el país , els ciutadans , Catalunya es un territori permanentment Excepcionat!!! En la sequera, a les ventades , en el incendis , en els temporals, amb la neu.
En nom de la Catalunya “excepcionada”. Prou president, prou, no volem excepcionalitats. Prou president , prou, excepcions. Prou govern irresponsable, prou d’un govern, ell si excepcional, artefacte inestable. Prou en nom dels alcaldes , dels ciutadans afectats PROU i MAI MÉS, president.

5 comentaris:

ximo ha dit...

Que la veritat ( o realitat ) no t'esgarre un titular. Quan dieu
"El director general l’atrapa la seva pròpia imprevisió", perquè obvieu de manera il·legítimament partidista, que aquest senyor com va explicar ell mateix, va agafar un tren per arribar al lloc de control d'emergències a l'hora correcta i convenient i, per culpa d'una AVARIA DEL TREN, no de la neu ni la llum, no va arribar a l'hora prevista?.
Aquesta forma de fer política i portar l'aigua al propi moli, és també excepcional, o es l'habitual?.
Voler cobrar l'aigua que és va fer servir per l'extinció de l'incendi d'Horta a la Generalitat, és excepcional o normal? I retirar aquesta pretensió poc abans de comparèixer a la comissió del Parlament, és excepcional o normal?

Anònim ha dit...

Amic Ximo, que la realitat no et distregui d’un bon dogma. Mestre?? Stalin, la realitat s’ha d’adaptar a les necessitats de la revolució, la revolució és allò que dic jo. Signa un revolucionari.
El director general va estar atrapat per una avaria del tren causat per les conseqüències del mal temps. Va ser atrapat fora del seu lloc desprès de estar activat el Neucat. Ell i el conseller eren fora del seu lloc desprès d’estar activat el Neucat. Qui coordina el neucat??? Ho saps??? No deuria dormir a Barna, quan est previst un temporal amb avis del Neucat?
Quan al alcalde d’Horta, que vos agafa? Com a Neucat, a l’incendi comandaments fora de lloc.
Per cert com deu facturar-se l’aigua, quan veu l’alcalde que factura als bombers? quan l’avisen ??? Estàs segur que l’ACA( Medi Ambient) no li cobra a Horta la part de la factura que correspon a Taxes?? No ho juris. Es més, pensa tot lo contrari. Es a dir Horta no cobrarà d ‘interior però pagarà a medi ambient amb tota probabilitat ; per cert les taxes són el 50% de la factura!!!!.
Ah!! Has vist la carta d’ una de les viudes?? Tota una lliçó. Si tinguessin vergonya dimitirien i demanarien perdo , perdo i perdo. Que una bona demagògia no curi a Saura del sentiment de culpa. L’ha de tenir, si no el té és per que o no te memòria o no te consciencia.
Des de Horta amb amor.

ximo ha dit...

Amin anònim, puc estar equivocat, sol passar ( jo si ) però, vols dir que l'Ajuntament de Tortosa cobrara radicació per ocupació durant quatre dies de la via publica ( no menys de 20 aparcaments ) per consum de llum etc a TV3? Pos això.
Jo no m'he referit per a res a l'Alcalde d'Horta, tu sabràs si necessita que el defensis.
Sobre el que parlàvem.....jo m'he limitat a dir el que va dir el mateix director general ( que no és veritat ? ). L'avaria va ser del tren i sense la neu tanmateix s'hagués avariat ( que no és veritat? ) I el previsible, precisament, era que amb tren arribes amb més seguretat al seu lloc de comandament que per carretera. ( que no és veritat? ). Pos m'ha enganyat.
Quant a que el conseller estava a Mallorca i no al seu lloc, completament d'acord, el que passa és que jo critico aquesta absència inexplicable del Conseller, com vaig criticar la d'Artur Mas quan uns altres fets i la seva simultània estada a una discoteca. Tu també?
Respecte a demanar perdo, jo diria que el primers que l'han de demanar son els culpables del foc que, ja suposo que de manera inconscient, van desencadenar la tragèdia, tots el demés el que han de fer és assumir responsabilitats, des de els polítics responsables fins als comandaments dels bombers per si no en van saber més, per descoordinació o pel que sigui, passant pels polítics que han/heu demanat una comissió al parlament que no havia d'aclarir res.

Anònim ha dit...

Ximo veig com raones, dius que no parles de l’alcalde d’Horta i si que parles: Quan dius lo de cobrar l’aigua als bombers, en fi... Un altra cosa , el problema del director és que segons diuen si actives el neucat tenia que estar al despatx ,abans d’agafar el tren a l’hora d’activar-lo. Val? Respecte Artur Mas . Era o no era EL CONSELLER D’INTERIOR?? No, no ho era!! Algú ha preguntat on era Montilla?? O Carod que és la figura que volien assimilar a Conseller en cap ?? No , ningú. Ni tu ho preguntaràs. El que si estava al lloc era el sr Pomes , Conseller d’interior com Saura. Però si vols fotreli a MAs per mi ja pots. Para aixó esta.
Mira estic pitjor que indignat, ho he dit i ho torno a dir han de demanar perdo , han arruïnat al país, a la gent, han deteriorat tot. Van crear plataformes per desgastar i resulta que sense la MAT cau tot , van fer lo del travas i resulta que tenim menos aigua al riu i es imprescindible la interconnexió, mos volen fer viure de turisme rural i aquí no hi ha qui visqué , Total demaneu perdo .No funciona res i sóu incapaços de admetre ni una petita critica. Al menos als de Conveniència los podíem dir lo que feia el cas i callaven , s’explicaven , escoltaven i feien lo que convenia o els convenia Alguna bona ,alguna no tant. Estos sen foten de tots i non fan una de dretes i a pagar poca roba, . Perdo , perdo i perdo i en tota la vida de penitencia no pagaran.Ah , els politics que dius , també però cadascun segons la seva respònsabilitat, los d'aras són lo desastre del mon.

ximo ha dit...

I no estas content que gracies a mi ( que no tinc culpa de res ) t'has quedat a gust?
Per cert, si tornes a llegir això: "Voler cobrar l'aigua que és va fer servir per l'extinció de l'incendi d'Horta.......", veuràs que no necessàriament m'havia de referir a l'Alcalde d'Horta. Em referia al de Prat de Comte.
I no t'enganyis, si no s'ha preguntat on eren Montilla i Carod no ha sigut per falta de ganes, ha sigut perquè no surtis la comparació amb el 2001, el que passa és que igual ha sortit. O ho trobes correcte que el Conseller en cap estes ballant a la discoteca amb una situació d'emergència? Jo no, com tampoc ho trobo que Saura estes a Mallorca.
Respecte a com raones tu, i com ho mescles tot, sobre tot a partir de quan dius que estas pitjor que indignat, no faré cap valoració.