26 de gener 2009

Roda de premsa (1): 2 temes sobre la Terra Alta

ALCALDES I CAPS DE LLISTA DE LA TERRA ALTA DENUNCIEN INCUMPLIMENT DE LA LLEI PER PART DE L’AJUNTAMENT DE BOT

Aquest dilluns a la tarda, els Ebrediputats, han fet una roda de premsa a Tortosa, conjuntament amb alcaldes i caps de llista de la Terra Alta.

El cap de llista de CiU a Bot, Andreu Martínez, ha denunciat falta de transparència i incompliment de la llei, de l’equip de govern d’aquest municipi, així com del Secretari de l’Ajuntament. Després que en el Ple Extraordinari Urgent celebrat el darrer 12 de desembre, es proposés una modificació de crèdit, on apareixia un increment de la partida d’interessos, sense que hi haguessin crèdits vigents, i un cop que l’Alcalde respongués que era “per si de cas es necessita”, el mateix Martínez sol·licita poder consultar els comptes de l’Ajuntament. Sense resposta després dels 5 dies que marca la llei 7/85 Reguladora de Bases Locals, el cap de llista demana un Ple extraordinari. Ple que segons la mateixa llei, hauria de celebrar-se abans de 15 dies hàbils, i si no es convoqués, el Secretari és qui ho ha de fer, al cap de 10 dies, a les dotze hores. Ple, que ha hores d’ara encara no s’ha convocat, incomplint la llei. L’alcaldable de CiU ha denunciat aquesta situació, on veu una falta de transparència i un incompliment de la llei, i responsabilitzant al secretari de l’Ajuntament, Eduard Ena, que recorda és regidor socialista a l’Ajuntament de Tortosa. Per aquests motius, Martínez ha enviat una queixa per escrit a Director General de l’Administració Local, al Conseller del Departament de Governació i Administracions Públiques, i al Síndic de Greuges.

El President de CDC de Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, ha comentat que els alcaldes de CiU a la Terra Alta sempre han facilitat la informació a l’oposició, dient que “lo de Bot és surrealista, i a Gandesa està començant a ser preocupant la situació”. “No és manera de procedir, sobretot en municipis petits, i esperem que a través d’aquesta denúncia pública l’alcalde de Bot recapaciti, i simplement faigue complir la llei.


CRÍTICA AL PLA DINAMITZADOR DELS AJUNTAMENTS DE GANDESA, BOT I BATEA

L’Alcalde d’Arnes, Xavier Pallarés ha sigut molt crític envers del “consorci” format pels ajuntaments de Gandesa, Bot i Batea, ja que ho considera una maniobra més del PSC, i el què és més greu, una deslleialtat institucional vers als alcaldes de la comarca, i del Consell Comarcal. En aquest sentit, el President del Consell Comarcal, Pere Martí, ha destacat que dintre del mateix Consell s’ha treballat i s’està treballant molt dur per dinamitzar la comarca, en llocs de treball, en turisme, indústria, i altres temes, mostrant sempre respecte vers les altres institucions, i cercant la cohesió de la comarca. Mentre que aquests alcaldes d’òrbita socialista demostren el seu sectarisme i la seva forma d’actuar d’aquesta manera, quan ni tan sols un d’aquests alcaldes, el de Bot, no ha assistit a cap reunió del Consell d’Alcaldes. Pallarés, a continuat preguntant “què pensa el Delegat del Govern sobre aquest tema?”, i ha reclamat la independència municipal, ja que les iniciatives que presenten aquests ajuntaments les han fet sense consultar a la resta d’alcaldes. Segons Pallarés “aquesta és una mostra més de ganes de protagonisme dels socialistes, per això reclamem respecte i coherència. Que es preocupen del reg, dels empresaris que han marxat de Gandesa, dels pagesos, de tot això, i que no continuen enganyant a la gent”.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

EBREDIPUTATS.


Que no us entereu.

Andreu Martínez Morelló

Anònim ha dit...

Mira si apendra coses aquest secretari. Apart de cobrar i fer política encara apendra de lleis.

Ebrediputats ha dit...

Gràcies anònim de les 21:37. Ens ha trait el subconcient, ja que com tenim un alcalde que es diu Andreu Martí, i l'Andreu Martínez hauria de ser alcalde...

Ja ho hem rectificat!

Anònim ha dit...

http://www.avui.cat/aprop/detail.php?id=52208

alferza31 ha dit...

Quan he llegit "el retorn" he pensat que estaven teclejant davant d'un espill....

Ara ja ho tinc clar ....

Això és diàleg constructiu !!!!!!!

Això és guerra al sectarisme !!!!!!!!

Ho sento, no puc afegir-me al Manel i a l'Emigdi. Veig que continuen com abans ( i de mal en pitjor) ....

Anònim ha dit...

Veig que per Bot, de mal en pitjor.
Van fer un cop d'estat repugnant a l'Andreu i ja veig el canvi de rumb que ha fet el poble. Sectarisme total, no cal donar explicacions al poble de com es gasten els diners. Ni tampoc de com col·loquen a tots els socialistes de les terres de l'ebre a treballar a l'ajuntament i per a l'ajuntament i per als socialistes. Bons sous i visca la crisi. Vaig estar a la festa de l'oli i semblava una desfilada socialista. La cooperativa en treurà una bona tallada, suposo, no?.