04 d’agost 2009

UNA PROPOSTA MÉS QUE SENSATA: NECESSÀRIA..


CiU entra al Parlament la petició de creació d’una comissió de seguiment sobre l’incendi d’Horta de Sant Joan

Ho concreta a través d’un grup de treball format per representants de tots els grup parlamentaris on es podran sol·licitar la compareixença d’experts i que haurà d’elaborar un informe amb conclusions i recomanacions.

El Grup Parlamentari de Convergència i Unió ha entrat al registre del Parlament la sol·licitud de creació d’una comissió de seguiment sobre l’incendi d’Horta de Sant Joan en el que van morir 5 bombers. El diputat de CiU al Parlament i alcalde d’Arnes, Xavier Pallarès, ja va anunciar en la compareixença del conseller Saura la setmana passada que CiU proposaria la creació d’aquesta comissió.

Aquesta petició es concreta a través de la creació d’un grup de treball dins de la Comissió de Justícia, Dret i Seguretat Ciutadana de la Cambra catalana que tindria com a objectiu l’anàlisi de la prevenció, planificació i execució de l’emergència relativa a l’incendi forestal al terme municipal d’Horta de Sant Joan (Terra Alta), declarat el 20 de juliol de 2009 i la valoració de les seves conseqüències.

El Grup de Treball estaria format per representants de tots els grups parlamentaris, es podria sol·licitar la compareixença d’experts i en el termini de dos mesos, des de la seva constitució, hauria d’elaborar un informe amb les recomanacions i conclusions, així com les propostes d’iniciatives parlamentàries si s’escauen.

Pallarès ja va exposar en la compareixença del conseller Saura de la setmana passada que CiU fa aquesta proposta per tal de “poder contrastar totes les informacions, es puguin marcar accions per tal d’evitar que incidents com aquests puguin tornar a passar i per tal de recuperar l’espai cremat”.




Ningú ni a Horta , ni a Terra Alta ni a Catalunya entendria una negativa, no creiem que ningú vulgui amagar cap dada,no creiem que a ningú li faci por la veritat. Quin interès poden tenir per dir no? S’han preguntat diputats de l’EBRE.

15 comentaris:

Mil càrrecs del PSOE ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

No el problema no és xalar, jo penso que els polítics i la gent en general xala d'altres maneres. Lo que sab mal és que hi ha gent que no vol averiguar la veritat per evitar dimisions de qui té responsabilitats polítiques

Mc Calan ha dit...

Es d’una “xalera” que no pots tu ni imaginar...! Pregunta’ls-hi als familiars del morts veiem que et diuen...
Trobo realment de molt mal gust les afirmacions de Joaquim, que anteposa probablement interessos partidistes a saber la veritat i en el seu cas poder evitar un altra desgracia similar.
Es lícit i de dret que les famílies dels bombers morts vulguin saber la veritat, però ara ja som TOTS que la volem saber...
Les responsabilitats, si les hi han, no som nosaltres ni Joaquim, qui les ha de determinar.

Anònim ha dit...

VOLEM LA VERITAT !!

Mil càrrecs del PSOE ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

joaquin eres tonto, que miedo te hace saber la verdad, de que en horta no habia camionero de bomberos, elicoptero, queroceno,si camion roto y muchos indigenas preparados para actuar.

lluis ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Mil càrrecs del PSOE ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Floro quin problema hi ha en que al Parlament i aqmb expers és puguin escoltar les gravacions!!Holigans?? No es aquest el treball dels diputats , no hauria des er el del Parlament?? aque va anra Saura sense les gravacions?? Quin problema hi ha en la veritat!!!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Así si:
joaquim eres tonto, que miedo te da saber la verdad, de que en Horta no había camionero de camión de bomberos, helicóptero, queroceno, si camión roto y muchos indígenas preparados para actuar.

Anònim ha dit...

El que explica aquesta xica és esgarrifós i vergonyós:

http://www.tv3.cat/videos/1411279/Queixes-de-familiars-dels-bombers-morts-a-Horta-de-Sant-Joan

Anònim ha dit...

A Joan Ramon Segarra. Hem dic J. Segarra.M'han avisat que aqui tenia un escrit meu , entro i veig qu ets JR. Em tranquilitzo , no volia que ningú em confongues. Com pots dir les tonteries que dius. Qui vols que parles, si no l'alcalde del poble. Com podeu pensar que ningú xala!! Com podieu pensar, que los diputats no demanesen explicacions ,com podeu pensar que les families callaran!!
Fes lo que vulgues però que quede clar que ni ens coneixem ni som familar teu. M'en donaria vergonya.Los amics se trien ,la familai la que et toca.xo no ho som.

Anònim ha dit...

Soc un ciutadà que va viure el foc a Horta. No vull ni protagonisme, ni problemes. Professionalment soc sanitari amb una certa experiència en situacions de risc i en psicologia. He seguit els acontexements al canal parlament, a e-noticies i al vostre blog i algun altre . M’he esgarrifat amb la utilització de les víctimes per tapar responsabilitats. Qualsevol amb dos dits de front vos dirà, que una fase de dol és inevitable, també que negar informació , despersonalitzar víctimes i afectats , negar fets i manipular sentiments no és la millor manera de donar sortida al dolor. Explicar, racionalitzar, és imprescindible per assumir els fets.
Em sento dolgut quan veig ciutadans anònims que acusen de xalar, als que pensem que la informació pot ajudar a racionalitzar el que va passar i per tant pot ajudar a disminuir el dolor que el fet produeix. És una manera de discriminar , de negar sentiments humans a qui no combrega amb les teves(seves) idees, alhora que se li nega la possibilitat d’entendre el que va passar i de donar-li un sentit a la tragèdia. Segur que si desprès d’un anàlisi profund i serè es traguessin conclusions que ajudessin a evitar una nova tragèdia trobaríem un petit consol.
La desqualificació, és perversa. I més quan és desqualifica alcaldes que tenien certa responsabilitat i que segur tenen un trauma emocional cert. Dir-los que xalen o que ho utilitzen és greu. Pervers i maquiavèl•lic
Vaig seguir la vostra intervenció al Parlament. Va se curosa i sensible , com van dir al dia següent tant a TV3 com a totes les tertúlies.
Jo també considero imprescindible que es doni a conèixer tot el què va passar, gravacions, dubtes . Seria i és lo normal en qualsevol desgracia que no estigué contaminada per la política.
Per que esteu tranquils vos faig arribar els meus ànims i la reacció de les famílies. És normal , necessiten racionalitzar, no despersonalitzar els fets, no eliminar empremtes ,saber per que i com , que va sevir per alguna cosa,que no torni a passar.
Veure com se vos han tirat al coll m’ha fet reflexionar molt i m’ha dolgut. Tant perversa és la passió política dels que governen?? Tant profund és el seu sentiment de culpa. . Gracies per la vostra fermesa , com ja heu dit no és fàcil. Aquí teniu les declaracions d’un familiar directe . http://societat.e-noticies.cat/els-morts-shavien-devitar-i-es-podien-evitar-31701.html

És mereixen el vostre esforç el nostre respecte. No oblideu mai les víctimes.

Ebrediputats ha dit...

A partir d'ara l'administrador del bloc moderarà els comentaris, i únicament permetrà que es publiquen els que trobe que enriqueixen el debat sobre l'article publicat. Els demés no es publicaran.