27 de febrer 2008

ANEM-HI.


Anem-hi, vinga nois, anem-hi. Rebem un post de JS Cid, on ens comenten la proposta de cartell que ens han fet arribar. Ens diu referit a la frase “si tu no vas”. “El verb “anar”, en el sentit del cartell, exigeix la indicació del lloc on anem. Així podríem dir “si tu no hi vas” . El verb, sense complement, vol dir si tu no funciones. Té raó.




Ficats en contacte amb l’autor del cartell, accepta el raonament però en fa un altre, ens diu certament el sentit de la frase sense complement és més ampli i es pot entendre com postat a funcionar. No només ves a votar , també mou-te. M’agrada. Coses de la llèngua.


L’endemà del parcial debat, queda clar qui és qui. Tots i cadascun del mitjans de comunicació es retraten i deixen clara la seva dependència ideològica. Per als que depenen o s’adhereixen al PP, ha guanyat Rajoy, i a l'inrevés els del PSOE, donen guanyador a ZP. El panorama és desolador. L’uniformitza’t retrat, deixa sense veu a milions de votants i a més d’un territori. Catalunya ni existeix. La bipolarització ens esborra.






Miquel Roca ho denuncia a La Vanguardia. Diu: Lo que sucede – i esto sí que es denunciable- es que los medios de comunicación han decidido favorecer esta bipolarización, arrinconado, ninguneando y expulsando de la política electoral a los demas partidos.



Continua Miquel Roca: Este es un juego desigual i no por imperativo de la ley, sino con ignorancia de los principios que la informan e, incluso, de su propio contenido escrito. Así es imposible jugar en condiciones de igualdad.

Es imprescindible anar-hi, moure’s- funcionar, no només votar també treballar per la pluralitat; perquè Catalunya i els nostres pobles tinguin veu i vot. Per això si tu no vas uns i altres, van, venen, tornen, es queden i s’acomoden. Anem-hi.


2 comentaris:

emigdi ha dit...

Paco,
J.S. Cid és una persona que aprecio i amb la qual m'uneix una molt bona relació. Sobre el cartell, només dir-vos que no entenc perquè estan els membres del govern català. Les eleccions espanyoles, suposadament, no haurien d'afectar en res la composició del govern de la Generalitat. Em sap molt greu sentir aquest missatge que esteu enviant CiU durant els darrers dies. Jo no vaig apostar pel tripartit, ben al contrari, vaig criticar-lo força, però és totalment legítim, aleshores no entenc aquesta dèria de posar en qüestió el govern català (sigui quin sigui) i posar-lo a la subhasta de Madrid. A més, ahir Zapatero va deixar clar que no volia ERC (els fa perdre vots a Espanya canyí, la de sempre), i en canvi potser sereu vosaltres qui permetrà que es quedi.
En política, ja fa anys que no entenc res. I la política espanyola m'interessa un rabe, ja que el més semblant a un espanyol de dreta és un espanyol d'esquerra.
salut i sort als partits catalans,
emigdi

Ebrediputats ha dit...

Emigdi , coincideixo amb la necessitat de dona veu i respectar molt els partits catalans i els que trenquen el bi partidisme, com ICV. Ara , creiem que els resultats electorals si que tenen incidència a Catalunya. Un resultat sobrat del PSC , el reforça , fins i tot en dinàmica interna del Govern , un mal resultat obliga a replantejar coses . El mateix val per ERC , Un mal resulta l’obliga a re estudiar el seguidisme del PSC-PSOE. No sens escapa a ningú.
Artur Mas va dir ben clar que renuncia a ser president , per mecanismes Parlamentaris. Cosa que no fa ningú, ningú!!! Més lleialtat i respecte impossible. Ara bé, al que no podem renunciar és que la dinàmica política porti vens de canvi i exigència de respecte per a Catalunya i els seus votants. Torno a afirmar que els resultats o consoliden o debiliten i fins i tot poden determinar una nova dinàmica política. T’imagines un reforçament de PSC PSOE i una pèrdua de grup d’ ERC??O al reves una pujada de ERC ICV i una forta davallada de PSC? Obre noves portes. Fins i tot en calu interna de govern. Sense intervindre Madrid. Pel pes dels vots catalans.
Estic convençut que segons els resultats, a Catalunya el dia 10 o uns o altres ens tindrem de plantejar moltes coses i jo desitjo que això impliqui el principi d’un front nacional català. ÉS en aquest sentit que aquestes eleccions també determinen coses a casa nostra i jo humilment cerc que és legítim bo i necessari.
El que no és bo ni legítim és que sempre sens negui tota via de canvi i d'acció política. Que una cosa sigui legal i legitima no vol dir que no la puguem canviar i si un bon resultat dels tres partits consolida el tripartit, un mal resultat el debilita. No només la política, la lògica així ho diu i natros volem fer acció política amb lògica a favor dels nostres projectes.
Se que a un front català , ens hi podem trobar. Espero que els resultats i la dinàmica derivada ens porten , en aquest sentit estic convençut que lo millor en aquesta direcció és un bon resultat de CIU. Des de la meva òptica és lo més útil , espero convencé. T’invito de cor. Gracies per les teves reflexions, sempre contenen elements de reflexió , espero el mateix de les nostres. . Una abraçada
Ebrediputats.