06 de juliol 2007

La LLEI DE L'ICS: UN MAL PRESAGI.



Al Parlament de Catalunya, s’està tramitant la llei de reforma de l’ICS . És una llei important per al sistema de Salut a Catalunya, ja que preveu la transformació de Institut Català de la Salut en empresa pública.

Tots estem d’acord en la necessitat de dotar d’instruments més àgils de gestió a l’Institut. Aquesta voluntat , però, es veu limitada per resistències ideològiques i per perspectives de defensa de situacions de privilegi consolidat i per interessos contradictoris dins i fora del Govern...

Cap dels grups de l’oposició va presentar esmena a la totalitat, confiant en la voluntat de consens manifestada per la conselleria. És més, haviem presentat esmenes amb l’ànim d’arribar a acords.

Que ens hem trobat?? .Ens hem trobat un tràmit a corre-cuita i més de 200 esmenes del propi govern a la seva pròpia llei. Una de les esmenes és en si mateixa una llei de modificació que va decaure en l’anterior legislatura. Una llei sencera, com esmena!!!! I Més esmenes que llei. Alguna de les esmenes que ara pretenen introduir a la llei, utilitzant la majoria dels grups del govern, d’haver-la conegut ens hagués obligat a presentar esmena a la totalitat. D’altres afecten a l’essència de la llei desvirtuant-la i fent-la inútil al nostre entendre. Tot ho poden fer , no és de rebut , parlamentàriament és un nyap . Però ho poden fer. Fer-ho, pot significar la fi de la possibilitat del Pacte de Salut ofert per CIU l’anterior legislatura i anunciat per la consellera Geli aquesta.

Si el text proposat acaba així, ens obligaria a votar NO
. Confiem amb un esforç final de consens , però les presses i els últims contactes no apunten a l’acord . Tenim un mal presagi.