11 de setembre 2007

EMPRENYATS.

Si guanya ZP.... Guanya ZP



Els ciutadans, molts ciutadans estan, estem, emprenyats. El desprestigi de les institucions, el fracàs de les infraestructures. La manca de lideratge, la mala gestió, les apagades, rodalies. El desprestigi afecta a les més altes institucions del País.

En aquest ambient celebrem l’11 de Setembre. Jo també estic emprenyat i molt.

Sóc alcalde i diputat, assumeixo la responsabilitat, que em pertoca. Com alcalde tota o quasi. Sóc el màxim responsable de la política municipal a l’Ampolla... i com no, el màxim responsable de la imatge del poble, tot i que les competències i finançament dels Ajuntaments són més bé minses, insuficients. No hi ha excusa. No tothom té el mateix grau de responsabilitat, no és el mateix el govern que l’oposició. Quan un govern, no assumeix la responsabilitat quasi en exclusiva, vol dir que alguna cosa va malament.

No pot demanar confiança aquell que no confia en ell mateix, aquell que rebutja responsabilitats, tenint-ne tots els instruments per exercir-les. Si alguna cosa va mal a l’Ampolla, la culpa poder no serà del equip de govern, però la responsabilitat tota. Tinc confiança en els regidors, en els funcionaris, en la nostra capacitat i en les nostres idees.

Ara a Catalunya, la culpa; la responsabilitat no es dels governs és... dels politics. Allí on governa CIU les culpes són del govern. (que no ens ho toquin així ho volem,així ho sentim). Allí on governa el tripartit la culpa és.... dels politics.

Avui he proposat, proposo una reflexió. Quina és l’exigència ètica i moral que han d’assumir els màxims dirigents de les institucions? Quin és el seu grau de responsabilitat? Quin grau de confiança ens pot demanar, aquell que no assumeix la seva irrenunciable responsabilitat?.

El prestigi del País és cosa de tots ... però d’uns més que d’altres, del Govern més que de l’oposició.... És clar, que l’oposició en tenim una de molt important a la que no podem renunciar.... No podem callar. I no ho faig, estic emprenyat, entre altres coses perquè el nostre President, el President del meu País, és incapaç d’assumir responsabilitats. No dóna la talla. La seva primera fidelitat, no és per aquest país.... La mediocritat de la presidència, marca el sostre de l’aspiració nacional. Estic molt emprenyat.

Montilla poder no sigui el culpable de tot; però (per la mateixa raó) ben segur que no és la solució de res.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

no Paco, NO, la culpa és de CIU i dels vint anys. No s'ha fet res de res, Catalunya no ha existit. Fa vint anys l'ampolla era com ara, tenia dispensari mèdic, tren, autopista, escoles.... la gent es guanyava bé la vida i si alu¡guna cosa ha fallat, la culpa de CIU

Anònim ha dit...

SOm una Nació de caxondeo, veure al MONTI fa sentir-me que no som res. ERC botiflers han fet a JOSE president. Per cert aquest paio ara marxa cap al seu poble per fer el pregó de festes..... el porta`ra escrit o al fer-lo en castellà ni li cal

Anònim ha dit...

´Recordo quan es va saber que farien Montilla President, setia indignació, però tanta que volia omplir els balcons de casa de pancartes "Montilla no és el meu president" o "Mas President".
Ara, cada cop que surt aquest personatge a la tele m'agafa rissa, però a la vegada molta pena. Pensar que ¿és? president del meu país un espanyolista, que ni tan sols coneix els trets identitaris de Cat (llengua, himne, cultura, esport) i que damunt, no està a l'alçada per continuar els plànols de país que CIU va deixar començats. Anem enrera! i de pressa!

Anònim ha dit...

Això em recorda a la mítica "gallina". Allí ja avisaven que Montilla era qui manava al PSC, i com acabaria el país si ell governava. Però em sembla que es van quedar curts...

Si us plau, llibre recopilatori de "la gallina" ja!!!!!

Anònim ha dit...

Recordo que a la Gallina li deien General Montijo i li feia el llit a Mare-gall i al Pare-gall, també profetitzava que a l'Ebre baixaria la mateixa aigua, pero que desapreixeria la ratlla de cabal minim+ sediments de la paret de Ferreries ,tot a passat. Si; que algu faci un recopilatori de la Gallina l'ultim raco d'expressiò lliure de Terres de l'Ebre

Anònim ha dit...

molt bo lo de la gallina. és del tot cert