14 de juliol 2007

TORNEM-HI; AMB LA LLEI DE L'ICS

El dimecres el Ple del Parlament debatrà ja, la llei de l’ICS. Fora bó que s’aprovés per unanimitat. El dictamen en comissió esta acabat i publicat. Ho vaig dir, s’ha debatut a corre-cuita. Com a ponent de CiU en el tràmit de la llei, no he quedat satisfet, ens faltaria un parell de setmanes per "acorruar" el text.

La llei , s’embruta amb una esmena que introdueix tota una modificació de la llei de protecció de la salut. L’última setmana però, ha estat intensa pels ponents i per la Llei , s’han incorporat múltiples esmenes, s’arribà a acord en molts aspectes.

Vaig assistir a la conferència que el Director de l’ICS , Francesc Jose Maria va fer a la Cambra de Comerç de Tortosa, em va semblar molt correcta , estariem d’acord en la majoria dels principis que va explicar. Va tenir la deferència d’exposar la nostra de esmena en torn a la participació dels professionals i els seu paper i la nostra demanda d’autonomia de gestió pels centres.

Tinc , però la certesa que els principis no s’adien amb l’articulat. El Departament de Salut és presoner dels seus aliats. Queden poques esmenes vives, d'elles 4 són substancials. Són les que marquen la línea roja, que diferencia una llei útil d’una llei encotillada. Són les que marquen la diferencia entre el vot sí o el vot no.

Si em deixo portar pel discurs del Director de l’ICS a Tortosa, sóc optimista. Si recordo les actituds a la Ponència i en Comissió sóc pessimista . D’aquí al dimecres hi ha temps per negociar i acordar. El Dimecres, el debat i la votació.

Sempre quedarà l’agraïment a Anna Casas, la immillorable lletrada del Parlament. Una estupenda persona.