14 de desembre 2007

SALUT : Vacances vacunes i incendis.A SALUT s'acumula la feina, per desgràcia, per incompetència del departament i del tripartit s'acumula.
No s'enteren. A la comissió de Salut, el tripartit no va voler augmentar el servei de vacunacions per viatgers a l'estiu. Van atrevir-se a dir que eren els ciutadans qui tenien que previndre-ho amb més temps. No s'enteren que els ciutadans aprofiten les ofertes d'ultima hora per programar els seus viatges, que van determinats pels seu treball. Ells deuen, (instal·lats com estan), pensar, si no poden aprofitar l'oferta per anar a Tombuctú que vagin a Benassal. Molt progressista i d'esquerres.
Nota de premsa:
CiU denuncia la manca de previsió del Tripartit en negar-se a augmentar els centres de vacunació per a viatgers

Sancho recorda el col·lapse del passat estiu i lamenta que es rebutgin propostes de CiU com millorar el sistema d’informació al ciutadà o dos centres mínim per regió sanitària

El diputat del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, Francesc Sancho, ha defensat avui en el transcurs de la Comissió de Salut celebrada al Parlament, una Proposta de Resolució “per tal d’augmentar els centres de vacunació per a viatgers existents a Catalunya”, que CiU va presentar al Parlament el passat mes de juliol, “davant del gran col·lapse que es va viure el darrer estiu als 15 centres existents a Catalunya”, i que ha estat rebutjada pels vots en contra dels grups parlamentaris que donen suport al Govern.

Segons Francesc Sancho, “l’augment de la demanda d’aquest servei, que es va traduir en saturacions i en l’aparició de llistes d’espera el passat estiu, és degut a que fins ara Catalunya era un país receptor de viatgers, però d’un temps ençà aquesta tendència ha canviat i cada cop són més els ciutadans catalans que viatgen a l’estranger”. A més, Sancho ha destacat, que “cal comptar també amb al fet que cada vegada hi ha un nombre major d’immigrants extra comunitaris residents a Catalunya que en els períodes de vacances volen retornar als seus països d’origen o als països dels seus familiars, que han provocat també un creixement molt important de la demanda de vacunacions per a l’estranger”.

Per tot això, des de Convergència i Unió es va presentar aquesta proposta amb un seguit de mesures, “amb un any vista, per evitar que la situació de col·lapse es tornés a repetir el proper estiu”.

La proposta de CiU es basava en tres punts:
· “Millorar el sistema d’informació al ciutadà en tots els suports (presencial, telefònic i Internet) sobre les necessitats vacunals per destinacions geogràfiques i sobre els diferents centres vacunals existents a Catalunya”.
· Aquesta informació també ha de ser tramesa “al personal sanitari, especialment el dels centres d’atenció primària, perquè sàpiguen quines vacunes es necessiten depenent de la destinació i on poden aconseguir-se”.
· Finalment, “augmentar els centres de dispensació vacunal per a viatgers actualment existents a Catalunya en funció de l’augment de la demanda que s’ha produït, garantint, pel cap baix, un mínim de dos centres en cada regió sanitària”.

Francesc Sancho ha lamentat que “el Tripartit no té cap previsió davant d’aquest problema, no reacciona ni impulsa mesures de cara a evitar els col·lapses pel proper estiu, i lluny d’això es permet rebutjar les propostes que fan altres grups parlamentaris”. A més, Sancho ha denunciat que “els grups que donen suport al Govern s’han limitat avui a responsabilitzar a la societat dels col·lapses als centres de vacunació, perquè segons ells els ciutadans haurien de programar amb més temps els seus viatges i les seves necessitats mèdiques”.

El diputat nacionalista ha recordat als grups parlamentaris que donen suport al Govern que “molts d’aquests viatgers esperen a programar els seus desplaçaments en funció de les ofertes d’última hora que apareixen al mercat i que s’adeqüen als seus recursos” i ha destacat que “un Govern que s’auto defineix social hauria de tenir en compte aquest concepte”.


Parlament de Catalunya, 13 de juliol de 2007

NO ES LA PROVIDÈNCIA, ÉS LA GESTIÓ.

“Ja n’hi ha prou d’atribuir les desgràcies a la providència i a la casualitat” ha dit Sancho, qui considera que la Consellera Geli “defuig dels seus compromisos i és incapaç de reaccionar”.

Tot i això, Francesc Sancho ha felicitat al personal del centre, ja que “un cop més ha estat la professionalitat del personal del centre la que ha salvat la situació i ha evitat greus conseqüències”.


Parlament de Catalunya, 13 de juliol de 2007

CiU demana la compareixença de la Consellera Geli perquè expliqui les causes i circumstàncies de l’incendi de Can Ruti

Francesc Sancho denuncia que no va haver coordinació entre Salut i el cos de bombers i que no va existir un protocol d’actuació durant el desallotjament dels malalts

El diputat del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, Francesc Sancho, ha anunciat avui que CiU ha sol·licitat la compareixença al Parlament de la Consellera de Salut, Marina Geli, per tal que doni explicacions sobre l’incendi que va esdevenir ahir a l’Hospital de Can Ruti de Badalona.

Sancho considera que la Consellera ha d’aclarir a la Cambra catalana “l’origen i les causes del foc, així com les actuacions que es van portar a terme en aquella situació d’emergència”.

El diputat nacionalista ha lamentat, que “pocs mesos després de l’incendi a l’Hospital de la Vall d’Hebró i del compromís de la Consellera de realitzar auditories i revisar els sistemes de seguretat dels hospitals catalans, ens trobem davant d’un nou cas, en un hospital que no havia estat revisat”.

Sancho ha denunciat que “des de diferents instàncies s’ha denunciat en diverses ocasions la manca de manteniment del centre i l’estat en que es trobaven els sotans de l’edifici, punt en el que es va produir l’incendi, però tot i això des de la Conselleria no es va prendre cap mesura”.

El diputat nacionalista considera que “la Consellera Geli haurà d’explicar a la Cambra catalana quina era la situació en aquest sotan i perquè no ha complert el seu compromís de revisar els centres així com, qui va donar l’ordre de pujar els malalts al terrat de l’edifici i com es pensava desallotjar-los des d’allà”.

Sancho ha denunciat la “manca de coordinació entre el Departament de Salut i el cos de bombers durant les tasques de desallotjament i la manca d’un protocol d’actuació davant d’aquesta nova situació d’emergència”.

“Ja n’hi ha prou d’atribuir les desgràcies a la providència i a la casualitat” ha dit Sancho, qui considera que la Consellera Geli “defuig dels seus compromisos i és incapaç de reaccionar”.

Tot i això, Francesc Sancho ha felicitat al personal del centre, ja que “un cop més ha estat la professionalitat del personal del centre la que ha salvat la situació i ha evitat greus conseqüències”.


Parlament de Catalunya, 13 de juliol de 2007


Per a més informació: Joana Vallès/Susagna Caseras
93.304.66.65/ 93.304.66.64
gciu4@parlament.cat gciu10@parlament.cat