22 de juliol 2010

BOUS. PERILL. BOUS, BOUS.



El PP ha portat avui la proposta de llei dels correbous al Consell de Garanties Estatutàries (com el Tribunal Constitucional, en català), lo que fa que no pugui entrar a l’ordre del dia del proper Ple. Tenint en compte que és probable la dissolució del Parlament abans de retornar al setembre, la regulació dels correbous (los bous) està en perill. Així ho han volgut, així serà.

Ja a la comissió, en el moment del dictamen, el PP va mostrat la seva tàctica adduint que no estava justificada l’urgència del tràmit. Posteriorment i sense embuts van deixar clar que jugaven al “Tot o Res”, o es podien fer bous a tots els pobles o a cap; o és garantia que no tenien problemes “las corridas” amb mort o en tindríem tots. Com sempre el PP porta les coses al límit, si es prohibeix a Barna és prohibeix a l’Ebre. Argumenten amb l’estomac, parlen de corrides espanyoles, de la roja, en contraposició a festes catalanes. Busquen la confrontació. El Bous de l’Ebre són la seva moneda de canvi, segons em consta havien dit que si les penyes “deien No” al consell de Garanties, ells no ho portarien. No els han fet cas; ho han portat. També em sap mal pel seu diputat, un bon amic i millor persona.

Nosaltres havíem adquirit el compromís de treballar i votar a favor del sector taurí Ara ens deixen sols i en perill a l’Ebre. Si no defensen los bous de l’EBRE No defensarem els bous de cap lloc. Si al Ple no puc defensar los bous del meu poble,que no comptin en mi per defensar-ne cap. El PP sempre acaba posant en perill, fins i tot, allò que diu que defensa. Quan es juga a Tot o Res, sempre es corre el perill de quedar-se sense res. Ells ho volen així. Així ho tindran.