25 d’abril 2007

EBRE-QUALITAT







Al Delta de l’Ebre ens hem incorporat tard al creixement urbanístic, hem d’acceptar que moltes vegades la qualitat no ha estat la nostra tarja de presentació. Tot i axò tampoc ens podent donar gaires lliçons alguns dels que ens volen alliçonar. Nosaltres encara conservem paisatge i orgull.

Sóm un indret amb forta personalitat, val la pena reivindicar-la: amb un rerefons de reivindicació del que hem estat, amb l’orgull del que ja és i de lo que volem ser culturalment a l’Ampolla, Paco Morales, un escultor molt interessant del Delta, ens ha regalat un magnífic monument. Vol ser la representació de l'antic far de Buda i d’un pescador de l’Ampolla; l’home i el seu entorn. S’ha inspirat en una vella foto del pescador Nel·lo hissant una vela llatina, vela que té la forma de la "A" .

El vell far donava entrada al riu, senyalava el Delta avui Nel·lo i el Far ens donen la benvinguda a l’Ampolla i al Delta.

ELECCIONS MUNICIPALS, LLISTES I LLESTOS



Ja s’han publicat les llistes de candidats, dels diversos partits, que concorren a les eleccions municipals. A les Terres de l’Ebre CIU presenta llistes a tots els municipis excepte a Rasquera, també a les EMDs , Jesús i Muntells. Tornem a ser la federació amb més implantació i ho hem fet estan a l’oposició i sense amagar les sigles.

Hem fet acusacions de pràctiques clientelars, dels partits del govern, alhora de confeccionar les llistes, ens reafirmem i no entenem les respostes dels partits del govern. Ho neguen i després ho afirmen dient i “tu més. Recomanem que feu una pràctica saludable, mirar on treballaven, on treballen i on treballaran, candidats/ates , familiars, aplegats i/o concomitants de tots els partits. Les Xarxes de l’Ebre, fan i faran historia. Salut companys, ser d’esquerres tot ho justifica.

Encara no ha començat la campanya electoral però ja és hora de fer alguna reflexió. A les eleccions municipals també es vota la composició dels Consell Comarcal i de les Diputacions. Els pactes post - electorals també afectaran a aquestes corporacions. El PSC ja ha fet pública la seva estratègia de copar les 4 diputacions. Que farà ERC? Ja no és la pregunta del milió, esta devaluada, ja quasi tots sabem la resposta. Que ho diguin abans d'anar a votar, perquè a molts de pobles ens podem trobar que aquella força política o candidat, amb poca representació al poble acabi amb molt de poder a la diputació o consell comarcal. Ens podem trobar que volent votar a Fulanito acabis fent fort a Zutanito, no només al poble també fora del poble. Pregunteu, pregunteu i reflexioneu no sigui que votant ERC doneu Diputació i/o Consell al PSC i/o Iniciativa, o a l'inrevés. Legítimament, cert. Més legítim és que ho avisem per davant. O NO?