05 de febrer 2008

SABATÉ: LA MEMORIA SELECTIVA.



Certament com diem a l’Ebrebloc, la possibilitat de debatre, intercanvia opinions i interpel·lar-nos a traves de la xarxa, enriqueix el debat. Jo sí que contesto els escrits apareguts a altres blocs, amb respecte però els contesto.

Joan Sabaté al seu bloc, fa us de la memòria, d’una memòria selectiva i recorda unes meves declaracions on acusava a la consellera Geli de mentir, de mentir en torn al nou Hospital. Certament, recordo que en aquell moment període pre-electoral s’anunciava la construcció d'un Nou Hospital i s’afirmava, es certificava la DISPONIBILITAT dels terrenys. Mentirà. Demostració: És ara quan es firma el conveni per tal d’arribar a tenir els terrenys.

Cert és, que llavors tenia molts més dubtes, esl tenia tots, sobre la possibilitat de què un Nou Hospital fóra possible i ho he de dir amb tota sinceritat; el meu principal dubte era el propi Sabate, dubte que compartien molts votants. Ara, no en tinc cap de dubte. Quan es produeix un canvi de color polític en un govern, es deu garantir la continuïtat administrativa. El fet, fet està i el no fet es deu de fer. Ara, estic segur que el Govern de la ciutat de Tortosa serà capaç de tirar endavant el projecte d’Hospital que és i deu de ser de tots els pobles de l’Ebre. Entre altres coses perquè l’actual govern de Tortosa en lloc d’anunciar la disponibilitat del terrenys, signarà convenis per fer-ho possible i no utilitzarà un equipament que és de tots per fer xivarri polític. En fi, ara començo a creure en un Nou Hospital. Dos nous elements donen esperança: Un és la signatura del conveni , l’altre el que Sabate ja no és alcalde. Tot una llum per la ciutat, acabat el fum comença el treball seriós. Fa un any , va començar el futur.

Primer comentari a "Política Ebrenca"

Durant l'ebrebloc, va sorgir una proposta per a crear un bloc col.lectiu dels polítics ebrencs: http://www.politicaebrenca.blogspot.com/ . Ebrediputats ha fet el seu primer article en aquest bloc, i esperem que puguen haver molts comenaris i que funcioni durant molt de temps.

Com es tracta d'un article introdutori, us el publiquem aquí també:

La Vegueria .com

A l’Ebrebloc, la trobada, Jaume Forcadell va parlar d’un bloc conjunt de tots els polítics de l’Ebre. Una bona idea, pare que té en l’amic Manel Zaera. Un espai de trobada, de diàleg, de construcció de realitat ebrenca a traves d’un espai virtual.

La creació de la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre, va ser un important. Pas camí de la Vegueria. Vaig ser el primer Delegat, i vull ser Diputat de l’Ebre. Ja sé que el camí és llarg i feixuc, precisament per això penso que iniciatives com les de l’amic Manel Zaera valen la pena. Si volem ser, cal començar per ser, per exercir, per crear espais de “Vegueria”. I aquest n’és un. Important? Depèn de natros. Avui els espais virtuals determinen i creen realitats tan metafísiques com físiques. Amb aquesta voluntat escric aquest primer article, d’un bloc que en el meu ideari és una Vegeria.com.

Gracies Manel per la iniciativa i per l’oportunitat.


F Sancho (ebrediputat)