14 de desembre 2007

DE CAN RUTI A CAN....


Quin desgavell, deu meu quin desgavell!!!! el Departament de Salut de la Generalitat esta donant la justa mesura de la gestió del Govern Montilla. La mesura política la dóna “el carca” Joan Ferran; de la gestió la dona el Departament de Salut. Cert que ja en les infraestructures quedava molt retratat l’auto-anomenat Govern d’Entesa. Salut confirma el diagnòstic, ni són alternativa ni saben gestionar. Cal tenir en compte que les competències en Salut són quasi exclusives i que gràcies al sistema de finançament negociat al 2002, s’han duplicat els pressupostos. Quina excusa els queda?? ... Com no; els queda CiU, la famosa herència.

Herència? La que va trobar CiU, sortiem d’una dictadura , als pobles per no haver no hi havia ni Consultoris locals, al meu ni xarxa d’aigua potable, a les comarques ni xarxa de hospitals comarcals. Vam bastir un dels millors sistemes sanitaris d’Europa, amb la una xarxa bàsica, hospitalària i tecnològica que funcionava. Amb dificultats, amb limitacions, com a tots els estats del benestar. Amb la discussió de la sostenibilitat i les límits del sistema.

Herència ?? Manca de previsió?? A la primera compareixença de la consellera Geli li advertiem dels problemes, de les limitacions, dels recursos humans.. Tot i la nostra lleial advertència, ens va prometre ... 10 minuts per visita, 1.500 targes per metge, plans de xoc, capitalització dels Hospitals, inversions sense fi... Imprevisió ? Si cert!! La seva!!..... I Incapacitat de gestió, el nivell de irresponsabilitat és clamorós: Jubilació anticipada de metges especialistes, (en dubte als tribunals), Decret de teràpies naturals (tombat als tribunals). Resolució del conveni de la Policlínica del Valles(tombat als tribunals). Incendi de la Vall Hebron (culpa de la casualitat) Retirada de 84 ambulàncies del sistema d’emergències mediques (un error sense importància!!) Infecció de 4 nens per hepatitis C a hemodiàlisis pediàtrica a Vall Hebron (un risc inevitable, un “així és la vida”, ens va dir al Parlament ) . Una vaga de metges (Pobra consellera no l’entenen). L’escàndol dels avortaments (més bé,... feticidis sense termini) i finalment l’incendi de Can Ruti....no, no és la divina providència....., és la mala gestió.-

Fa pocs mesos, un incendi a la Vall Hebron va portar a la consellera a comprometre’s a fer auditories en torn al la seguretat dels Hospitals (sense assumir cap responsabilitat, era un accident) . A la Vall Hebron un maneguet manipulat per un operari, va vesar líquid inflamable , qualsevol professional relacionat amb la prevenció sap com és de fàcil incrementar la seguretat a base de millorar la manipulació i la formació de personal. Va preferir “xiular i mirar cap un altre costat”, "estilo Montilla, firme el ademan”, sense assumir cap responsabilitat. Plou damunt mullat. Nomes cal conèixer l’estat dels sotans de Can Ruti per saber el grau d’irresponsabilitat i desídia del departament, cap pla d’emergències, malalts al terrat.

La situació organitzativa interna de la conselleria, com la de tot el tripartit és lamentable. Diuen que el responsable de recursos econòmics del CatSalut, J Niño ha estat o pot ser rellevat de la responsabilitat abans de haver-la exercit de fet i d’ haver estat nomenat oficialment (abans era responsable de patrimoni i inversions). Un desgavell intern amb repercussions evidents i preocupants.

La gestió del tripartit ja és sinònim de desgavell això pareix Can .... Montilla. Un desastreeeeeeeeee.

1 comentari:

Anònim ha dit...

És molt fort. Això hagués passat en època de convergència i se'ls estarien tirant a sobre. Ara bé, això no hagués passat en l'època de convergència, ja que tan desgavell és impossible, i tantes preguntes sense respostes no s'havien donat mai des de l'inici de la democràcia al nostre país.