01 de juliol 2010

INDIGNATS III


Per si el desordre en el que s’ha convertit l’etapa de govern de l’Entesa tripartita no fos prou, avui al Parlament s’ha produït un fet sense precedents. S’ha repetit una votació que havia perdut el tripartit!!! Diputats de diversos grups no han votat. El resultat 56 a 53, el president Benach proclama el resultat de la votació, tot dient: Queda aprovada per .56 a 53 .. i se n’adona ... que no queda rebutjada, sinó aprovada.


Immediatament procedeix a iniciar un procés que portarà inevitablement a repetir la votació, on acabaran votat fins i tot els que no estaven presents a l’hemicicle , en la primera votació . Sense precedents, sense precedents ni aquí, ni a cap Parlament seriós. Sabem que ha passat, ho tenim contrastat, en som testimonis. En el moment que s’inicia la votació una diputada del nostre grup està parlant amb la portaveu d’ ERC, lo que provoca que la portaveu, la diputada i els escons que participen en la conversa es despisten, la portaveu aixeca tard la mà que indica la votació. Dos diputades i algun diputat de CIU no voten. Alguns diputats, més de tres o quatre, del tripartit tampoc. Resultat: Perden la votació.


El tema què es votava no és transcendent, en tot cas els mecanismes de la majoria els permetia una votació en sensu contrari al proper ple. Però mai en cap Parlament es procedeix a repetir votacions per interès de la majoria emparades en error tècnic quan ha estat un error humà.


El Parlament té un valor simbòlic. Als símbols se’ls ha de respectar. El govern i els seus representants, ens han embarcat en aventures sense mesurar les forces, sense valorar els tempus , sense respectar la imatge del país. Ens han portat al desprestigi , a la derrota i en el camp econòmic a la ruïna.


Quan no es saben valorar els símbols , ni el prestigi de les institucions la derrota és inevitable. No es necessiten ni tribunals constitucionals ni res , amb un President del Parlament , amb unes forcs politiques com les que ens governen se’n sobren. Era però inevitable , el Parlament avui ha estat a la alçada del seu President.