19 de març 2007

I AQUÍ ESTEM!!!




Aquets diumenge vaig compartir la lectura de La Vanguardia amb uns quans diputats, ex-diputats, amb una colla d’amics, adscrits i no adscrits : Tots varem coincidir en la gravetat dels fets, però a ningú li va estranyar; tothom sap quin pa si gasta .

Vam comentar anècdotes en torn a la premsa, a subvencions, a l’actitud sectària en torn als Ajuntaments i a gent que sap que el “te vamos a joder, os vamos a joder” no és una exclusiva concedida a Barbeta. Hi ha més d’un a aquest país que l’han portat al dentista. Tothom sap el poder i la força d’intoxicació mediàtica del autodenominat progressisme d’esquerres. Aquest era el resum, l’opinió majoritària, l’evidència interiorizada de tots nosaltres .

Algú va dir: ho negaran, un altre va contestar: No!! seria la pitjor indignitat. Un altre: No els coneixes!!.

He vist la reacció de denúncia, important, no podia ser d’altra forma, tot i que m’ha faltat alguna veu: Deuen estar al dentista o ves a saber. M’ha emocionat Jordi Juan amb el seu “I aquí estamos!!”.

M’indigna la reacció del President de la Generalitat, m’indigna el que vulguin ficar en dubte a Barbeta, que vulguin començar a “joderlo”, robant-li la credibilitat de bon periodista que té. Barbeta i La Vanguardia, tenen més credibilitat acumulada que Bolaño, Zaragoza , Montilla i tot el PSC- PSOE junts. No podran, per si de cas,volem com Jordi Juan dir:..... I aquí estem!! Sabem que Barbeta té raó, perquè és un periodista que s’ha guanyat la credibilitat i la confiança, perquè és Barbeta i perquè no necessita mentir per imperatiu polític. I ho sabem perquè els coneixem, encara no prou però els coneixem.

L'Ametlla de Mar/ El Perelló: Govern d'entesa? Menys serveis.Més inequitat

Fonts municipals de l'Ametlla / El Perelló ens fam arrivar el següent escrit, el reproduim fil per randa, sense tocar ni una coma. Ens reafirma en la sensació, la seguretat, de la pèrdua de serveis, de qualitat de la nostra Salut. El govern tripartit parla de patriotisme social però renuncia al patriotisme i al contingut social, són indestriables, de fet el govern calla perquè no té res a dir i no governa, per que no en sap ni pot; FIL DIRECTE és testimoni de la gran renúncia del govern als serveis, als municipis i la gent. Us deixem l'escrit, sense tocar ni una coma li donarem trasllat al Parlament.

L'Ametlla de Mar i El Perelló, junt amb el Departament de Sanitat signaren un conveni l'any 1990, on tots dos pobles conformeren un àrea sanitària.

Aleshores, l'Ametlla de Mar es trobava amb 4.200 habitants i El Perelló, amb 2.154 habitants. Els serveis foren de metges suficients a l'Ametlla de Mar, pediatra, llevadora i també els serveis d'urgència per le nits . Al Perelló, servei de metge pel matí, per la tarda pediatra i llavadora( en horaris convinguts) i un servei d'infermeria durant la nit.


Resulta paradoxal que actualment l'Ametlla de Mar amb 7500 habitans més el que se quintuplica al'estiu i El Perelló, amb 3.200 Habitants que es duplica a l'estui, disposen de menys metges, que no es disposa de pediatra, no hi ha llevadora, no hi ha servei de metge ni d'infermeria per la nit i que aleshores, una ambulància medicalitzada que tenia que iniciar el servei al gener, estem al març i no se'n sap res.

Diferents escrits,premsa, contestes , afirmacions, però la realitat és que 2500 han signat un document de disconfiormita dels servei al CAP del PERELLÓ i , fins i tot , processos judicilas amb l'Ametlla de Mar per discordinació amb les ambulàncies.

Que pensa fer la consellera de Salut per garantir aquest serveis de L'Area Bàsica Ametlla de Mar /Perelló.?

Menys metges als nostres pobles??

Des de diversos municipis de la Terra Alta, i a través de FIL DIRECTE, ens han fet arribar uns escrits del Departament de Salut, que diuen el següent:


Us comunico que, amb efectes de 28 de febrer de 2007, el senyor (...) ha cessat com a metge titular del partit mèdic de Prat de Comte. Aixó doncs, des de l'1 de març, l'assistència sanitària d'accés directa de la població es prestarà a través de l'Àrea Bàsica de Salut corresponent.









Us comunico que, amb efectes de 28 de febrer de 2007, el senyor (...) ha cessat com a metge titular del partit mèdic d'Horta de Sant Joan. Aixó doncs, des de l'1 de març, l'assistència sanitària d'accés directa de la població es prestarà a través de l'Àrea Bàsica de Salut corresponent.




Els nostres interlocutors ens fan arribar la preocupació que a la "llarga o a la curta", no acabem perden serveis sanitaris als nostres pobles: De fet la imprevisió de la conselleria ja té efectes amb la manca de pediatres i ginecòlegs . Mentre la conselleria va procedir a la jubilació forçosa de nombrosos especialistes, als pobles augmenta la població, la natalitat i la demanda. Tot i això els col·legis de metges, sindicats i organitzacions professionals expliquen que el nombre de metges per targeta sanitària o per habitant és superior a la ràtio de molts de països europeus, sense tants problemes: Hi ha doncs un problema d'improvisació i mala organització.
Hem reclamat molts cops un Pla de Recursos Humans, hem reclamat la fi de polítiques de plans de xoc, anunci i propaganda. A base de politiques reactives, sense un mínim de serietat i molta improvisació, la pèrdua de qualitat a l'Atenció Primària és evident
Compartim doncs la preocupació dels Ajuntaments i per tant la traslladarem al Parlament amb les pertinents preguntes. És el FIL DIRECTE