18 de març 2008

AIGUA.: VIA JURÍDICA.



Hem deixat passar uns dies, abans de fer valoracions més definitives dels resultats electorals, en deixarem passar algun més, el temps dóna objectivitat i serenor. Tot i aquest compàs d’espera, no puc estar-me de senyalar la por, com una mala consellera. El llop, quasi sempre porta pell de corder.

En tenim un exemple amb la política de l’aigua. La manca de transparència, l’enfrontament entre territoris, els transvasaments encoberts. La prevalença de les necessitats de l’àrea metropolitana i el seu model de creixement; configuren un panorama preocupant i confús. Resulta si més no paradoxal, que el Camp de Tarragona, Costa Daurada i Terres de l’Ebre, hagin de revisar el seu creixement i model, mentre Barcelona passa a ser el primer destí turístic i Diagonal Mar continua amb un creixement sense aturador. La nova Benidorm del nord sens menja. Cornellà, Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Just, Badalona tots governats per governs del mateix color són els causants del problema, ells han de donar i afrontar les solucions. No és prohibint i condicionant el nostre creixement com han de garantir el d’ells. El Pacte de l’aigua d’Aragó, l’àrea metropolitana de Barna, els governs PSC –PSOE són el veritable llop, amb pell de corder: però LLOP.

Avui ja hem escoltat a les tertúlies de les emissores del “Movimiento tripartito” l’argument de la solidaritat, aquell que no valia quan eren ells els que es manifestaven contra tot i contra tots. Si un dia el govern de València fós socialista (PSOE) ressuscitaria el transvasament cap al Sud. Si l’aigua va en direcció a un espai socialista i d’esquerres ..... deixa de ser un transvasament per passar a ser un exercici de solidaritat.

Predicaven la Nova Cultura de l’aigua: Que l’apliquen!!!! i si no en tenen prou que mirin al Roine o al cel però ni a l’Ebre ni al Segre.

El cinisme de tot plegat és evident. Vendre aigua del pous de Tarragona , mentre es garanteix el subministrament amb l’aigua de l’Ebre, és cinisme malaltís i un mal negoci per l’Ebre i per Tarragona. Els alcaldes socialistes, ara diuen que els ciutadans no tenim res a dir, que ja s’han pronunciat les institucions. S’equivoquen, hi ha institucions afectades que no s’han pronunciat. Ja ho anuncio, es pronunciaran. Algunes, ja hem demanat informes jurídics. Ho dic amb tota la contundència: Obrirem la via política i també la Jurídica, perquè no nomes és injust, és immoral i probablement il·legal. Sense complexes, els despullarem de la pell de corder.