04 d’agost 2009

UNA PROPOSTA MÉS QUE SENSATA: NECESSÀRIA..


CiU entra al Parlament la petició de creació d’una comissió de seguiment sobre l’incendi d’Horta de Sant Joan

Ho concreta a través d’un grup de treball format per representants de tots els grup parlamentaris on es podran sol·licitar la compareixença d’experts i que haurà d’elaborar un informe amb conclusions i recomanacions.

El Grup Parlamentari de Convergència i Unió ha entrat al registre del Parlament la sol·licitud de creació d’una comissió de seguiment sobre l’incendi d’Horta de Sant Joan en el que van morir 5 bombers. El diputat de CiU al Parlament i alcalde d’Arnes, Xavier Pallarès, ja va anunciar en la compareixença del conseller Saura la setmana passada que CiU proposaria la creació d’aquesta comissió.

Aquesta petició es concreta a través de la creació d’un grup de treball dins de la Comissió de Justícia, Dret i Seguretat Ciutadana de la Cambra catalana que tindria com a objectiu l’anàlisi de la prevenció, planificació i execució de l’emergència relativa a l’incendi forestal al terme municipal d’Horta de Sant Joan (Terra Alta), declarat el 20 de juliol de 2009 i la valoració de les seves conseqüències.

El Grup de Treball estaria format per representants de tots els grups parlamentaris, es podria sol·licitar la compareixença d’experts i en el termini de dos mesos, des de la seva constitució, hauria d’elaborar un informe amb les recomanacions i conclusions, així com les propostes d’iniciatives parlamentàries si s’escauen.

Pallarès ja va exposar en la compareixença del conseller Saura de la setmana passada que CiU fa aquesta proposta per tal de “poder contrastar totes les informacions, es puguin marcar accions per tal d’evitar que incidents com aquests puguin tornar a passar i per tal de recuperar l’espai cremat”.




Ningú ni a Horta , ni a Terra Alta ni a Catalunya entendria una negativa, no creiem que ningú vulgui amagar cap dada,no creiem que a ningú li faci por la veritat. Quin interès poden tenir per dir no? S’han preguntat diputats de l’EBRE.