28 d’abril 2008

La TAULA DE LA SEQUERA.


Avui a les 6 de la tarda es reuneix la “Taula de la Sequera”, a Pedralbes. Hi anirem, els representants de CIU serem Ramon Espadaler i un ebrediputat, F Sancho.

La taula no té res a veure ni amb el CPIDE,ni amb la comissió de la sostenibilitat. Com recordem el CPIDE tenia poder de decisió sobre cabals mínims i cabals sobrants, podia participar la societat civil, tot i que part hi renunciés. Abans de qualsevol acció tenia que garantir la Protecció del riu i del Delta. Una interconnexió reversible i feta amb l’estalvi dels regants va tenir 30 mil al·legacions. Tinc la sensació que res d’això serà possible a la Taula de la Sequera.

Abans de sortir del Parlament comento amb Ramon Espadaler les declaracions d’Iceta respecte a la congruència de ERC. A tots, tot els hi va bé. A la taula com al Parlament faran pinya, ni una proposta, ni una de les propostes sigui de l’oposició sigui de representants socials serà tinguda en compte. Res afectarà a la denominada "cohesió del Govern", res. A costa de la credibilitat de les institucions. Tant els hi fa, Catalunya no és la seva prioritat,Terres de l'Ebre tampoc . Ho és la cadira diguin el que diguin. Als fets ens remetim. Al final els hi donaran un “Pin d’or”

TE'N VAS, ET QUEDES??: ÉS IGUAL !!!!!!



Fi de setmana, mogut? No tant, tot previst, tot previsible. Falsos moviment de cara a la galeria.

Com deia un conseller: Estem còmodament instal·lats. I tant!!! Molt ben instal·lats. Res a dir, res a criticar excepte el fet que se’ns vol fer veure una incomoditat que no existeix.

Amposta va ser l’escenari d'una notícia ja anunciada i assumida per davant i per darrere. ERC proclama la vigència del Compromís per l’Ebre. Però a l’hora no es desmarca de l'interconnexió. El matís: Té que ser reversible, la quadratura del cercle.

Proposta que CiU ens hem cansat de repetir fa anys i panys. Mesos enrere ja proclamàvem que l’Ebre a l’estiu és deficitari , el CAT també i necessiten aportacions. La reversibilitat era una característica “sine qua non” de la nostra proposta. Llavors érem traïdors, ara això es el Tribunal de la Rota. Dogma de fe, veritat beneïda.

A primers de febrer ebrediputats sota el títol, “Molta tinta i poca aigua” anunciàvem l’oferta que se’ns feia en torn al Segarra Garriges . Explicàvem com l’aigua de conca amunt és imprescindible pel riu . Avui Rialb, el Segarra Garriges, s’utilitza per desqualificar el Roine. Només cal veure la publicació per saber de quin color ideològic parlem. Deu meu quanta hipocresia!!!!!! Certament quanta inconsciència!!!.

També al febrer proposaven un eslògan alternatiu al famós “Si tu no vas, ellos vuelven" . La nostra versió deia “Si tu no vas, ells es queden” . I tant que es queden!!!

Ara, un altra versió crida a la manifestació d’Amposta. Divertit.
El anar i el quedar-se, sembla el quid de la qüestió: No l’aigua, ni la coherència, ni el govern, ni la gent. El quedar-se.

Té, ja poca importància si es dimiteix o no. Més ben dit cap importància. Queda tant clar el paper dels delgats i de les delegacions; que dimitir o quedar-se és indiferent. Desautoritzats, pel govern i pels partits el paper de les delegacions ha quedat tant devaluat que és ben indiferent el que facin . Total no serveixen per res.

No direm massa cosa més, perquè al final , com ja està científicament demostrat el que passi és i serà culpa nostra.
El desprestigi de les institucions , la credibilitat perduda. El paper del govern , dels càrrecs de responsabilitat. Terres de l’Ebre i el seu paper estratègic, la vegueria. Etc. Res importa, l’únic que importa es salvar (mai més ben dit) “Al Soldado Ryan” .

La manipulació política torna a ser enorme, a les webs, als blocs, als mitjans i al carrer. Acuso. Sense esperança, però sense renuncies durament: Acuso!!!!!.

Te’n vas o et quedes, vagis o no és igual, tot esta manipulat. Igual faran el que voldran!!!! Sense tu i per decret!!!