04 de març 2007

OFF THE RECORD

Els diputats que porten temps al parlament no se’n poden avenir del nou parlamentarisme. Ja en l’anterior legislatura van observar que hi havia diputats dels grups del govern que es dedicaven a fer seguiment de les preguntes de l’oposició, per tal de desvirtuar-les o de prendre l’iniciativa abans de contestar-les. TOT UN CANVI. Apareixia un tipus de diputat que treballava preguntes i propostes, i un altre que es dedicava a anar darrere la morralla. Les preguntes sempre havien servit per fiscalitzar al govern, i que rectifiqués en el cas que la denúncia parlamentèria fos evident. En algun cas van ficar la pota, com quan en una ocasió, van filtrar a un setmanari, confidencial- radical – histrió – humorístic, que el grup de CiU havia preguntat per la despesa en bolquers, sí, sí, bolquers dels nens, a un hospital on no hi havia pediatria, se’n van fotre el que van voler: però oh! Sorpresa! la resposta declarava que la despesa en bolquers era de més de 400 mil euros!!!. No es va publicar a la premsa, CiU no es va deixar intimidar i va seguir preguntant.

Ara aquesta pràctica ha anat a més, preguntes sobre el Campus universitari, ràpidament hi ha declaracions de determinats càrrecs, vers el Campus. No per accelerar el Campus, més bé per desvirtuar la pregunta. Preguntes sobre carreteres, ídem de ídem. Preguntes sobre les inversions en Salut, i després de constatar que les promeses que afectaven a inversions de més de deu pobles de l’Ebre eren fum i fum, veus una veritable ofensiva de noves promeses que farien riure “SI NO FOS” el que és: TRIST .


I ara off the record, no ho expliqueu, després de preguntar i de presentar un parell de preguntes i una proposta sobre els cítrics al Grup, varem fer apostes de quan tardarien en apuntar-se al carro. Dos dies després, pregunta, declaració i reivindicació dels grups del govern. Oblidant que el govern no reivindica, GOVERNA. Això sí, la repercussió mediàtica molt cuidada. En aquest ambient, el Grup presenta preguntes que afecten a RENFE a tota la demarcació de Tarragona, i en aquest marcatge, es té coneixement que han detectat els del govern la pregunta sobre Terra Alta, i com en el cas dels bolquers, es creuen que hem pixat fora de test, i SÍ SÍ SÍ: algú pixa fora de test!!! i tornem a fer aposta, quant tardaran en filtra-ho a la premsa amiga i quina serà aquesta premsa. Descobriran que contra el que creuen (hem de confessar, contra el que algún diputat de CiU també creia), que a la Terra Alta sí que hi ha tren: A La Pobla de Massaluca i travessen camins no senyalitzats. Pregunta, qui pixa fora de test i per què ???.
Frivolitat, desinformació?? Tot això posa al descobert el que passa amb determinada premsa allí on governa el tripartit. No hi ha esperit crític, es redueix la pluralitat i es cultiva un monoteisme desolador.



A MÉS TRIPARTIT, MENYS DEMOCRACIA????

Tot això, no posa al descobert el que passa en determinada premsa ??? En llocs on governa el tripartit?? Arribaran a anular la crítica i la pluralitat??? S’imposarà un monoteisme pur i dur?? Algún indici hi ha. Mai en aquest país, des de la democràcia hi ha hagut un seguidisme tan acèrrim a favor d'un govern.

Veieu ara, que les notícies de la compareixença de la Consellera Geli tenen un tracte més extens a la premsa de fora que a la de casa : Deu ser culpa nostra. Però tota, la culpa ???? També a nivell comarcal?? Reflexionem-hi tots: CONTRA CONVERGÈNCIA ES REIVINDICAVA MILLOR??? És bo per al territori?? I per a la premsa??












Sabem que ens fiquem en un terreny pantanós i complicat, però som Ebrediputats i tenim les coses i les responsabilitats clares, no ens amagarem de res . Per això fem el bloc, per informar i informar-nos del que realment hi ha, publiquem les respostes del govern i les seves incoherències, també reproduïm articles de premsa. Creiem sincerament que el problema no és nostre, la pilota no està al nostre terrat, més bé esta al terrat dels que tenint a les mans tanta incoherència i tanta promesa falsa no la publica, per què serà??? A MÉS TRIPARTIT MENYS DEMOCRÀCIA???