13 d’abril 2008

CAUTIVO Y DESARMADO


"En el dia de hoy cautivo y desarmado el ejercito rojo, las tropas nacionales han alcanzado sus últimos objetivos militares. La guerra ha terminado.Burgos, 1 d’abril de 1939" .

Què quedava captiu? Qui desarmat? Quina profunda tristesa quan la derrota és la de la raó i la tolerància. Fa temps que aquestes dues premisses van ser repudiades a Terres de l’Ebre, en nom d’una "sense raó" folla, d’un maximalisme sense futur. Aquest mes d’abril, un altre abril, ens confirmen la derrota. Ho he dit i ho repetiré: Víctimes de victimisme, hereus d'una vella i constant derrota històrica que alguns assumeixen com inevitable, fills de Cabrera. Eco carlins, per no ser més cruel.

Que no ens contin “cuentos xinos”, que no insultin l’ intel·ligència. No tinc qualificatius ni paraules. Ni se les mereixen.

Han enganyat a la gent, han traït tota decència política, són uns sense nom.

Volia callar però no tinc dret a callar. Ni avui ni demà.

Han venut, no l’aigua no, (això era inevitable) han venut alguna cosa més, han venut un vell somni. Ni aigua, ni vegueria, ni vergonya ni dignitat.

Són fills de la mateixa mancança ètica, hereus sociològics dels 40 anys de silencis i temor.



EL COMPROMÍS DELS PARTITS POLÍTICS PER l'EBRE : Va ser signat "A Tortosa , a divendres 10 d'octubre de 2003".

Signen entre altres :Jose Montilla, Joan Saura , J Lluis Carod Rovira.


CLOS , MILÀ, BARCELONA I L'AIGUA


A l’agost de 2002, Joan Clos alcalde de Barcelona venia a Tortosa com pregoner, invitat per Joan Sabate. Eren les festes de la Cinta. L’havien fet , venir per reforçar l’aliança anti transvasista entre el cap i un casal de Catalunya. Clos va acabar dient que Barcelona no volia aigua perquè “no la necessita” . Temps d’agitació i mentida. “Ara ja no” la necessitarà l’aigua que podia arribar-li amb l’ampliació del minitransvasament, ja que la capital catalana ha aconseguit implantar una política d’estalvi i reutilització que ja ha començat a donar fruits”.

Això ens deien això ens explicaven . Al carrer , pancartes i crits. El poble contra venuts i traïdors. Volien, volíem , jo volia vendre l’aigua(volia?) a aquells que no la volien comprar. No ho volien??? Joan Clos l’heroi.

Al gener del 2004, el conseller Milà es disposava a “demostrar científicament que a Catalunya hi ha prou aigua” per així poder demostrar que no era necessària l’inter connexió de xarxes . Bon hereu del socialisme científic. Milà només va renunciar a l’inter connexió desprès de l’aval de la ciència.

Ara , un i altre diuen que tot és culpa de la imprevisió de CIU. Fills de la ciència i la demagògia. Filibusters. No els reprotxo l’engany, els retrec el deprecií a la gent , l’ impunitat de la seva burla. Ens va prendre per “tontos” i avui saben que som “tontos” ; “tontos” del cul i de l’anima.

Però , traïdors, venuts o “tontos” , no callarem. No sense un Pla de protecció del riu i delta , No sense reequilibri , no sense cabal ecològic , no sense participació de la gent de la terra, no sense allò que era insuficient si ho feia el PP,no sense garanties, no sense CPIDE o COSEC . No sense coherència.

NO sense Vegueria , no sense dignitat.