27 de febrer 2008

UNA TENSIÓ INVENTADA.


A micròfon tancat ZP li confessava a Iñaki Gabilondo que els hi convenia la tensió. Es preparava per escenificar-la. Uns i altres dominen i controlen el gruix dels mitjans de comunicació. Volen bi- polaritzar la situació. Volen pescar vots del nostre i altres espais. Volen , com diu Miquel Roca, expulsar de la vida política i electoral a tots els altres. En això els dos grans partits estant d’acord.

Intentaran mantenir la ficció d’ un empat tècnic. No és cert, avui ja hi ha enquestes que li donen al PSOE UNA AMPLIA VICTÒRIA , prop de la MAJORIA ABSOLUTA.

Per això, vull fer i faig una crida a tots els que tenen la temptació de votar o PP o PSOE. Els seu vot aquí té poca incidència, al PSOE no li va d’un diputat, els hi sobra. Al PP tampoc, no deixarà de fer-los falta. Però per Catalunya, per la pluralitat és molt important, és decisiu.






LA MAJORIA ABSOLUTA, junt a la bipolarització deixa sense veu a molta gent i deixa sense defensa a Catalunya i els seus pobles. A hores d’ara ja no es decideix qui governarà, el que es decideix es si governarà amb majoria absoluta, sense tenir que escoltar a ningú o si per governar necessitarà escoltar ales diverses sensibilitats existents al nostre país. Per salut democràtica , per rendibilitat del vot, el vot més útil es aquell que no va ni a PP , ni a PSOE. El vot més eficaç, més compromès i més útil és aquell que reforça les opcions catalanes i les d’aquells que en millor situació estan de determinar els programes de Govern. Per fer-se respectar, per fer-vos respectar. Per evitar Majories excloents. Ni PP Ni PSOE. Pluralitat democràtica. A Catalunya, a Terres de l'Ebre CiU......

LA IMPORTANCIA D'ANAR A VOTAR.




A L’Ampolla.


A Terres de l’Ebre-.






A Catalunya.


De nou el dia 9 de març hi ha eleccions. Eleccions per elegir els diputats al Congrés dels diputats i el president del Govern estatal a Madrid. Hem vist com els debats , la propaganda ha estat protagonitzada per Rajoy i Zapatero. Pel PP i pel PSOE.

En aquestes eleccions també s’hi juguen coses de L’Ampolla, coses del poble, de Terres de l'Ebre. Certament un resultat que reforcen les opcions de l’Ampolla seria important. També per Terres de l’Ebre.

Votar al PSOE, fa forts al tripartit i a aquells que aquí al poble ens discuteixen el pa i la sal, els que sempre ens han discutit el dret de l’Ampolla, primer a ser i després a ser tan forts i grans com altres pobles. A l’Ampolla com poble li convé que surtin reforçats aquells que estan compromesos en defensar-la.

A mi i sé que a molts de vatros, no ens agradaria que el PP es fes fort, les actituds radicals dels Peperos a Madrid no ens agraden, a més probablement amb el PP al govern les inversions pera Catalunya podien baixar.



Heu vist com les coses no han acabat de funcionar a Catalunya. Molts de vatros em dieu no ens agrada el PP, però tampoc acabem de veure que les coses funcionen amb el PSOE i El Tripartit. Jo vos demano molt seriosament que aneu a votar, no al PSOE o al PP. Que aneu a votar a aquells que millor poden defensar les coses del poble del dia a dia .Vos demano que aneu a votar i que voteu per CIU, per Convergència i Unió.

Perquè és cert que si no hi aneu, el PP podria tornar, però també ho és que si no hi aneu el tripartit es queda i no millorarà res.

Un vot PP no ens agrada i serveix de poc, de molt poc, més bé va contra Catalunya i no va a favor de l’Ampolla. Un vot PSC, mou poc, a Madrid no li va de treure 160 o 159 diputats. Un Diputat de CIU, de tenir 11 o 13 Diputats de CIU, és molt important. Ens fa decisius i a l’Ampolla sabem lo que això vol dir. Si CiU, no hagués estat decisiva probablement no tindríem sortida de l’autopista o ens hagués costat molt més.

A aquestes eleccions, també compta l’Ampolla i Catalunya. A L’Ampolla sabem que si no ens defensem natros no ens defensarà ningú. És molt important que aneu a votar. Per fer-nos forts per treballar pel poble. Per tot vos demano que el 9 de març tornem a fer forta la nostra opció, la vostra opció CIU.





Gracies per la vostra confiança, voteu CIU.

Francesc Sancho Serena

ANEM-HI.


Anem-hi, vinga nois, anem-hi. Rebem un post de JS Cid, on ens comenten la proposta de cartell que ens han fet arribar. Ens diu referit a la frase “si tu no vas”. “El verb “anar”, en el sentit del cartell, exigeix la indicació del lloc on anem. Així podríem dir “si tu no hi vas” . El verb, sense complement, vol dir si tu no funciones. Té raó.




Ficats en contacte amb l’autor del cartell, accepta el raonament però en fa un altre, ens diu certament el sentit de la frase sense complement és més ampli i es pot entendre com postat a funcionar. No només ves a votar , també mou-te. M’agrada. Coses de la llèngua.


L’endemà del parcial debat, queda clar qui és qui. Tots i cadascun del mitjans de comunicació es retraten i deixen clara la seva dependència ideològica. Per als que depenen o s’adhereixen al PP, ha guanyat Rajoy, i a l'inrevés els del PSOE, donen guanyador a ZP. El panorama és desolador. L’uniformitza’t retrat, deixa sense veu a milions de votants i a més d’un territori. Catalunya ni existeix. La bipolarització ens esborra.






Miquel Roca ho denuncia a La Vanguardia. Diu: Lo que sucede – i esto sí que es denunciable- es que los medios de comunicación han decidido favorecer esta bipolarización, arrinconado, ninguneando y expulsando de la política electoral a los demas partidos.



Continua Miquel Roca: Este es un juego desigual i no por imperativo de la ley, sino con ignorancia de los principios que la informan e, incluso, de su propio contenido escrito. Así es imposible jugar en condiciones de igualdad.

Es imprescindible anar-hi, moure’s- funcionar, no només votar també treballar per la pluralitat; perquè Catalunya i els nostres pobles tinguin veu i vot. Per això si tu no vas uns i altres, van, venen, tornen, es queden i s’acomoden. Anem-hi.