14 de desembre 2007

SALUT : Vacances vacunes i incendis.



A SALUT s'acumula la feina, per desgràcia, per incompetència del departament i del tripartit s'acumula.
No s'enteren. A la comissió de Salut, el tripartit no va voler augmentar el servei de vacunacions per viatgers a l'estiu. Van atrevir-se a dir que eren els ciutadans qui tenien que previndre-ho amb més temps. No s'enteren que els ciutadans aprofiten les ofertes d'ultima hora per programar els seus viatges, que van determinats pels seu treball. Ells deuen, (instal·lats com estan), pensar, si no poden aprofitar l'oferta per anar a Tombuctú que vagin a Benassal. Molt progressista i d'esquerres.
Nota de premsa:
CiU denuncia la manca de previsió del Tripartit en negar-se a augmentar els centres de vacunació per a viatgers

Sancho recorda el col·lapse del passat estiu i lamenta que es rebutgin propostes de CiU com millorar el sistema d’informació al ciutadà o dos centres mínim per regió sanitària

El diputat del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, Francesc Sancho, ha defensat avui en el transcurs de la Comissió de Salut celebrada al Parlament, una Proposta de Resolució “per tal d’augmentar els centres de vacunació per a viatgers existents a Catalunya”, que CiU va presentar al Parlament el passat mes de juliol, “davant del gran col·lapse que es va viure el darrer estiu als 15 centres existents a Catalunya”, i que ha estat rebutjada pels vots en contra dels grups parlamentaris que donen suport al Govern.

Segons Francesc Sancho, “l’augment de la demanda d’aquest servei, que es va traduir en saturacions i en l’aparició de llistes d’espera el passat estiu, és degut a que fins ara Catalunya era un país receptor de viatgers, però d’un temps ençà aquesta tendència ha canviat i cada cop són més els ciutadans catalans que viatgen a l’estranger”. A més, Sancho ha destacat, que “cal comptar també amb al fet que cada vegada hi ha un nombre major d’immigrants extra comunitaris residents a Catalunya que en els períodes de vacances volen retornar als seus països d’origen o als països dels seus familiars, que han provocat també un creixement molt important de la demanda de vacunacions per a l’estranger”.

Per tot això, des de Convergència i Unió es va presentar aquesta proposta amb un seguit de mesures, “amb un any vista, per evitar que la situació de col·lapse es tornés a repetir el proper estiu”.

La proposta de CiU es basava en tres punts:
· “Millorar el sistema d’informació al ciutadà en tots els suports (presencial, telefònic i Internet) sobre les necessitats vacunals per destinacions geogràfiques i sobre els diferents centres vacunals existents a Catalunya”.
· Aquesta informació també ha de ser tramesa “al personal sanitari, especialment el dels centres d’atenció primària, perquè sàpiguen quines vacunes es necessiten depenent de la destinació i on poden aconseguir-se”.
· Finalment, “augmentar els centres de dispensació vacunal per a viatgers actualment existents a Catalunya en funció de l’augment de la demanda que s’ha produït, garantint, pel cap baix, un mínim de dos centres en cada regió sanitària”.

Francesc Sancho ha lamentat que “el Tripartit no té cap previsió davant d’aquest problema, no reacciona ni impulsa mesures de cara a evitar els col·lapses pel proper estiu, i lluny d’això es permet rebutjar les propostes que fan altres grups parlamentaris”. A més, Sancho ha denunciat que “els grups que donen suport al Govern s’han limitat avui a responsabilitzar a la societat dels col·lapses als centres de vacunació, perquè segons ells els ciutadans haurien de programar amb més temps els seus viatges i les seves necessitats mèdiques”.

El diputat nacionalista ha recordat als grups parlamentaris que donen suport al Govern que “molts d’aquests viatgers esperen a programar els seus desplaçaments en funció de les ofertes d’última hora que apareixen al mercat i que s’adeqüen als seus recursos” i ha destacat que “un Govern que s’auto defineix social hauria de tenir en compte aquest concepte”.


Parlament de Catalunya, 13 de juliol de 2007

NO ES LA PROVIDÈNCIA, ÉS LA GESTIÓ.

“Ja n’hi ha prou d’atribuir les desgràcies a la providència i a la casualitat” ha dit Sancho, qui considera que la Consellera Geli “defuig dels seus compromisos i és incapaç de reaccionar”.

Tot i això, Francesc Sancho ha felicitat al personal del centre, ja que “un cop més ha estat la professionalitat del personal del centre la que ha salvat la situació i ha evitat greus conseqüències”.


Parlament de Catalunya, 13 de juliol de 2007

CiU demana la compareixença de la Consellera Geli perquè expliqui les causes i circumstàncies de l’incendi de Can Ruti

Francesc Sancho denuncia que no va haver coordinació entre Salut i el cos de bombers i que no va existir un protocol d’actuació durant el desallotjament dels malalts

El diputat del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, Francesc Sancho, ha anunciat avui que CiU ha sol·licitat la compareixença al Parlament de la Consellera de Salut, Marina Geli, per tal que doni explicacions sobre l’incendi que va esdevenir ahir a l’Hospital de Can Ruti de Badalona.

Sancho considera que la Consellera ha d’aclarir a la Cambra catalana “l’origen i les causes del foc, així com les actuacions que es van portar a terme en aquella situació d’emergència”.

El diputat nacionalista ha lamentat, que “pocs mesos després de l’incendi a l’Hospital de la Vall d’Hebró i del compromís de la Consellera de realitzar auditories i revisar els sistemes de seguretat dels hospitals catalans, ens trobem davant d’un nou cas, en un hospital que no havia estat revisat”.

Sancho ha denunciat que “des de diferents instàncies s’ha denunciat en diverses ocasions la manca de manteniment del centre i l’estat en que es trobaven els sotans de l’edifici, punt en el que es va produir l’incendi, però tot i això des de la Conselleria no es va prendre cap mesura”.

El diputat nacionalista considera que “la Consellera Geli haurà d’explicar a la Cambra catalana quina era la situació en aquest sotan i perquè no ha complert el seu compromís de revisar els centres així com, qui va donar l’ordre de pujar els malalts al terrat de l’edifici i com es pensava desallotjar-los des d’allà”.

Sancho ha denunciat la “manca de coordinació entre el Departament de Salut i el cos de bombers durant les tasques de desallotjament i la manca d’un protocol d’actuació davant d’aquesta nova situació d’emergència”.

“Ja n’hi ha prou d’atribuir les desgràcies a la providència i a la casualitat” ha dit Sancho, qui considera que la Consellera Geli “defuig dels seus compromisos i és incapaç de reaccionar”.

Tot i això, Francesc Sancho ha felicitat al personal del centre, ja que “un cop més ha estat la professionalitat del personal del centre la que ha salvat la situació i ha evitat greus conseqüències”.


Parlament de Catalunya, 13 de juliol de 2007


Per a més informació: Joana Vallès/Susagna Caseras
93.304.66.65/ 93.304.66.64
gciu4@parlament.cat gciu10@parlament.cat

DE CAN RUTI A CAN....


Quin desgavell, deu meu quin desgavell!!!! el Departament de Salut de la Generalitat esta donant la justa mesura de la gestió del Govern Montilla. La mesura política la dóna “el carca” Joan Ferran; de la gestió la dona el Departament de Salut. Cert que ja en les infraestructures quedava molt retratat l’auto-anomenat Govern d’Entesa. Salut confirma el diagnòstic, ni són alternativa ni saben gestionar. Cal tenir en compte que les competències en Salut són quasi exclusives i que gràcies al sistema de finançament negociat al 2002, s’han duplicat els pressupostos. Quina excusa els queda?? ... Com no; els queda CiU, la famosa herència.

Herència? La que va trobar CiU, sortiem d’una dictadura , als pobles per no haver no hi havia ni Consultoris locals, al meu ni xarxa d’aigua potable, a les comarques ni xarxa de hospitals comarcals. Vam bastir un dels millors sistemes sanitaris d’Europa, amb la una xarxa bàsica, hospitalària i tecnològica que funcionava. Amb dificultats, amb limitacions, com a tots els estats del benestar. Amb la discussió de la sostenibilitat i les límits del sistema.

Herència ?? Manca de previsió?? A la primera compareixença de la consellera Geli li advertiem dels problemes, de les limitacions, dels recursos humans.. Tot i la nostra lleial advertència, ens va prometre ... 10 minuts per visita, 1.500 targes per metge, plans de xoc, capitalització dels Hospitals, inversions sense fi... Imprevisió ? Si cert!! La seva!!..... I Incapacitat de gestió, el nivell de irresponsabilitat és clamorós: Jubilació anticipada de metges especialistes, (en dubte als tribunals), Decret de teràpies naturals (tombat als tribunals). Resolució del conveni de la Policlínica del Valles(tombat als tribunals). Incendi de la Vall Hebron (culpa de la casualitat) Retirada de 84 ambulàncies del sistema d’emergències mediques (un error sense importància!!) Infecció de 4 nens per hepatitis C a hemodiàlisis pediàtrica a Vall Hebron (un risc inevitable, un “així és la vida”, ens va dir al Parlament ) . Una vaga de metges (Pobra consellera no l’entenen). L’escàndol dels avortaments (més bé,... feticidis sense termini) i finalment l’incendi de Can Ruti....no, no és la divina providència....., és la mala gestió.-

Fa pocs mesos, un incendi a la Vall Hebron va portar a la consellera a comprometre’s a fer auditories en torn al la seguretat dels Hospitals (sense assumir cap responsabilitat, era un accident) . A la Vall Hebron un maneguet manipulat per un operari, va vesar líquid inflamable , qualsevol professional relacionat amb la prevenció sap com és de fàcil incrementar la seguretat a base de millorar la manipulació i la formació de personal. Va preferir “xiular i mirar cap un altre costat”, "estilo Montilla, firme el ademan”, sense assumir cap responsabilitat. Plou damunt mullat. Nomes cal conèixer l’estat dels sotans de Can Ruti per saber el grau d’irresponsabilitat i desídia del departament, cap pla d’emergències, malalts al terrat.

La situació organitzativa interna de la conselleria, com la de tot el tripartit és lamentable. Diuen que el responsable de recursos econòmics del CatSalut, J Niño ha estat o pot ser rellevat de la responsabilitat abans de haver-la exercit de fet i d’ haver estat nomenat oficialment (abans era responsable de patrimoni i inversions). Un desgavell intern amb repercussions evidents i preocupants.

La gestió del tripartit ja és sinònim de desgavell això pareix Can .... Montilla. Un desastreeeeeeeeee.

DE LA VENTA DE L'AIGUA ALS BANCS DE L'AIGUA

Vam ser pioners en la denúncia:

Aquí teniu el famós vídeo de promoció del macro projecte de Los Monegros. A més d’un.... i de dos.... i de tres, els hi tindria que caure la cara de vergonya. El Temps treu i dóna raons; en veurem de més grosses ... hi ha qui va pronosticar fa anys que Montilla substituiria a Maragall... sí “homes sí, a la Gallina” i prevèiem el macro desenvolupament dels Monegros, i denunciàvem el Pacte d’aigua d’Aragó, els nostres alcaldes es tenien que amagar pels carrers el dia que anaven a missa a la catedral i ens deien traïdors i anunciàvem encara més: El Banc de l'aigua i la Victoria d’Aragó i dels propietaris de la terra... i de les concessions i ja parlàvem del carlisme.

Dies vindran que a l’Aragó es quedaran l’aigua i apostaran per un desenvolupament com el que ara ja s’anuncia, temps vindran que per fer-ho faran valdre la CHE i els seu poder, al que natros vam renunciar després de tindre al CPIDE la clau del cabal, del aigua i dels diners. Temps vindran, que tan al nord com al sud es desenvoluparan (ja ho fan), reclamaran els Bancs de l’aigua i .... els concessionaris la vendran. Temps vindran.

I natros, amb molts de no, no, no, “noinos”, serem.. com sempre... els últims de la fila .

Sabem que sens voldrà desqualificar i callar... i ens diran traïdors, però mai més ens callaran per que ARA: Qui és el responsable de la nostra derrota com territori?? ... Sí, sí, derrota!!!. Ara on són els un... dos ...i tres que tot u prometien... Canteu, cantem a ritme de Samba : Guajira Guantanamera : On està l’aigua, Montilla , on està l’aigua ??? On està l’aigua, Montilla on està l’aigua??

Ja s’anuncia que es podrà constituir bancs d’aigua, i els concessionaris d’aigua per us agrícola vendre-la per un altre us. Diuen que abans del 2015. Temps vindran.

Algun dia alguns..... tindran que demanar perdó per tanta incongruència. Temps vindran.