28 de gener 2008

PERPLEX I PREOCUPAT.El dia 1 de gener del present publicava una trilogia d’articles al bloc, parlava del diputat Chaib, de Marràqueix, dels drets de les dones, d’Ayan Hinsi Ali, del article de Salman Rushdie titulat “atrapades en el silenci”. De la casa de Bernarda Alba i de la novela “Midnight’s Children” , de Pakistan, de l’assassinat de Benazir Bhutto. Estic preocupat. No d’ara, la preocupació ve de lluny. Ho deia i torno a dir-ho, el silenci front la intolerància és covardia. Correm el perill que els “Vigilants de la Doctrina de la Fe Progressista” ens titllen de carca, el silenci en aquestes circumstàncies és doble covardia. Ho he dit, ho he escrit; vull tornar a dir-ho i escriure.

El “bonisme”, la minimització del problema de l’islamisme radical, la negació de la discriminació, de la submissió de les dones. És el devastador panorama ideològic, l'únic i “trino” pensament oficial. Fora d’aquest pensament ets una pesta.

En aquestes estava (i estic) quan és van produir les detencions del Raval i els apriorismes, en forma de declaracions del conseller Saura. Algú, li ha escoltat dir cosa diferent mai?? No tenia informació?? Atrapat entre els seus discurs interessat, dedicat als seus fidels parroquians (Mai millor dit), l’interessat discurs de Rubalcava i la realitat del perill islamista. No sabia, ni podia fer altra cosa. Saura va fer el ridícul i li va fer, fer a la Generalitat. Ens va deixar, com sempre preocupats.

Avui estic perplex, el cas era i és suficient important com per a què el President de la Generalitat digués alguna cosa. Relacionada amb la seguretat dels ciutadans, amb la política en torn al problema de l'islamisme radical a Catalunya. L’heu escoltat? Sí, doncs sí; alguna cosa ha dit: Salveu al conseller Saura. Només això l’ha preocupat. Salveu Saura, salveu Montilla. Blindeu el tripartit.

Jo no sé si els ciutadans del meu poble estan més segurs; si s’han pres mesures de seguretat addicionals. Si pensen prendre-les, si els alcaldes tenim o no tenim què fer alguna cosa? Al President Montilla tot això no li preocupa, a mi com alcalde, com diputat sé. I no tinc resposta. Estic perplex.

Vull i exigeixo respostes entorn a la seguretat i les mesures preses i a prendre, també entorn a altres coses. Vull respostes, vull i exigeixo respostes en torn a la defensa dels valors democràtics, en torn als valors de la tolerància i la no discriminació de les dones, vull saber si als ciutadans moderats, musulmans democràtics, als defensors i defensores de la llibertat, com Ayan Hinsi Ali tindrem el valor de defensar-les, encara que això ens costi la desqualificació (per cert Chaib on ets, ara on ets?). vull saber si defensarem a les nenes sigui quin sigui el credo de la seva família , si garantirem els seus drets. Vull saber si tenim suficients mesures per impedir l’ablació de clitoris etc. etc.

Vull saber si Saura i Montilla donaran una oportunitat als demòcrates musulmans. Si afavoriran la solidaritat amb els lluitadors i lluitadores per la llibertat als països del feixisme integrista, en lloc de dissimular el perill i el disbarat de la yihat ideològica i violenta. Vull saber si és preocuparan per la seguretat i els drets dels ciutadans del meu i de tots els pobles més enllà de la seva pobra preocupació per la cadira i el preu polític.

La immigració no és un problema però ens planteja problemes, nous problemes, als que el Govern ha de donar resposta. Exigeixo aquesta resposta.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

això s'hagués hagut de tancar amb l'estatut amb els següents punts:

-completa competència en immigració per a la Generalitat.

-Completa competència en expedició de permisos de treball, amb d'inclusió, de que cap persona no pot treballar a Catalunya sinó té el nivell B de català.


Aquest últim punt ho fan a països nòrdics, els catalans també ho hauríem d'exigir.

Anònim ha dit...

tu preocupat?

A tu l'unic que et preocupa es la teva cadira i butxaca, o ja no t'en recordes que estaves venen els recursos del nostre territori a camvi d'uns anys mes de cadira?

Anònim ha dit...

Potser sí que a Sancho li interessi la cadira,però li interessa per a treballar des d'ella. L'ha aprofitat des de tots els llocs on ha estat, i la rendibilitzat al màxim. I a l'igual com ell, puc dir de l'altra gent que coneixo de convergència.

En canvi, els altres solament volen la cadira per a acalentar-la.

Fets són fets, i per a paraules lo tripartit, que ni a això arriben

Anònim ha dit...

Anonim de les 11 qui ets? Amb quins antecedents desqualifiques, que has fet tu pel teu poble ? Jo soc Ampollero i puc dir-te lo que ha fet Sancho i a que ha renunciat. Conec metges que s'han fet rics, ell no. Conec metges i practicans que treien més d'iguala que de sou , ell ho va acabar. Va renunciar acobrar l'iguala. Anomim estaras d'acord o no pero el canvi a l'Ampolla , total, el poble millor de la comarca els serveis millors , el proimer en escola bresol i en catering a l'escola . Com delegat fa ficar en marxa rapidament un organigrama que encara funciona i a més va aconseguir el periode d'inversions LIQUIDADES més im`portant per l'EBRE I tU? que fas? i els teus que fan? Insultar desqualificar i fer poc és l'ofici del progre , menjar jeure i no fer res. Per cert on són els recursos?? Qui els ven a Aragò a canvi d'uns anys més de socialisme?? Anonim, seras sempre un anonim que és ven sense preu.Un traidor a baix preu. Pobret d'espirit, diem a l'Ampolla.