19 de febrer 2007

Els fets i les paraules al camp català

Fets i no només paraules sona a un eslògan de campanya electoral de qui avui té la responsabilitat de dirigir el futur del camp català i el futur del nostre país.

Precisament per aquestes paraules i pocs fets es destaca l’actual tripartit II, bones declaracions, taules sectorials, declaracions de bones intencions..... en definitiva moltes paraules i reunions, i el camp català, i la gent que hi vivim, cada cop pitjor. Exemples clars de la poca vocació de cara als pagesos poden ser la crisi dels cítrics que tant afecta a les nostres terres, solucions immediates? CAP, la crisi de la fruita seca, solucions immediates? CAP. El pagament de les quotes al sector ramader, solucions immediates? CAP.... bé, son exemples que afecten directament a la gent que viu del camp, gent que si pren la decisió d’abandonar-lo el més segur és que no hi torni mai més.

El camp català necessita que el govern de la Generalitat hi cregui de manera ferma, que no es simplifiqui tot a bones paraules i pocs fets, aquest és un sector fràgil i necessita de la protecció de l’Estat.

El pagès es converteix en el principal actor del paisatge rural. Sense pagesos i sense gent que visqui al món rural el nostre país seria molt diferent a l’actual, es necessita assentar la gent al territori, necessitem de la gent de les mandarines, a la gent que produeix el millor vi del nostre País, a la gent que es dedica a conrear l’olivera i al ramader que pastura o que té una granja de porcs. Al món rural ens necessitem tots, i el més important, un govern que aposti clarament pel desenvolupament rural.

Ara és temps de negociar amb Brussel·les. Apareixeran els nous PDR (Plans de Desenvolupament Rural), que marcaran la tendència del propers anys fins el 2013, i per tant necessiten de un govern que faci bé els deures, que plantegi davant les autoritats d’Europa les nostres necessitats, ara ens hi juguem molt, ens juguem el nostre futur, i per tant ara és l’hora dels fets i no de les paraules. Les paraules ja les utilitzarem els polítics per tal de defensar els nostres plantejaments, i el govern, que actuï.

El món rural no es pot permetre viure de l’almoina, els pagesos volem viure del nostre esforç i del nostre sacrifici i amb la protecció del nostre govern

Xavier Pallarès