19 de febrer 2007

Dos preguntes innocents: La evacuació de l’energia eòlica i el pla de descontaminació del pantà de Flix


Xavier Pallarès i Francesc Sancho formulen la següent pregunta per escrit al Govern:

En el terme municipal de Garcia (Ribera d'Ebre) s'ha de construir una subestació, on s'ha d'evacuar l'energia produïda pels Parcs eòlics de la Terra Alta i des d'aquesta s'ha de subministrar als polígons industrials del Molló, Camposines i Aubals.




  • En quin tràmit es troba el projecte?
  • Quan està previst dur-se a terme?
  • Quines gestions ha fet el Govern per a la seva implementació?

Xavier Pallarès i Francesc Sancho formulen la següent pregunta per escrit al Govern:

El pla de descontaminació del pantà de Flix (Ribera d'Ebre) preveu una sèrie d'actuacions paral.lels per minimitzar els efectes de l'obra, entre d'altres una nova captació a base de pous a l'alçada de Campredó per prevenir que una possible contaminació de les aigües de l'Ebre no arribi al Camp de Tarragona, a través del minitransvasament. Diversos ajuntaments de la Ribera d'Ebre han sol.licitat als responsables del pla, i concretament a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), fer el mateix als seus municipis, sense que a hores d'ara hi hagi resposta.
  • Pensa el Govern fer alguna actuació en aquest sentit mitjançant la comissió de seguiment corresponent o mitjançant l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ?
  • Creu el Govern que tenen el mateix dret a protecció els ciutadans de la Ribera d'Ebre que els del Camp de Tarragona en aquesta qüestió?