18 de maig 2008

IRONCAT.L'AMPOLLA.

Més de 200 participants han fet possible la 5ena edició de l’IRONCAT, el triatló de llarga distància que organitza la Federació Catalana de triatló junt amb l’Ajuntament de L’Ampolla. Són 3’8 Km nedant , 180 en bicicleta i tot un marató 42’2km corrent. L’únic amb aquestes distàncies que es fa a tota la península ibèrica i únic a la Mediterrània.

L’entorn del Delta de l’Ebre, la qualitat de vida de l’Ampolla és un dels ingredients essencials d’aquesta prova. De fet tant els components de la Federació Catalana de triatló, com l’ajuntament i els participants coincideixen amb la filosofia de l’acte. Una manera de viure, de gaudir de la natura i del poble. D’un poble integrat a la seva badia que pel matí ofereix un marc idíl·lic per nedar, d’un poble d'aquest Delta pla, ple de llum que protagonitza els 180 km de bicicleta. Finament, el propi poble acull als esforçat atletes quan finalitzen la llarga marató de 42’2km.

"Tu pots", "Ahal dezaquezu" , "you can" ,"tu puedes". Sí certament, l’amor al patrimoni i la cultura de l’esforç. Tota una forma de viure. Iniciatives com aquesta donen orgull de poble. L’Ampolla va ser el primer poble de Terres de l’Ebre i un dels primers de Catalunya( Fa ja 7 anys) en fer junt amb Ecologistes en Acció un programa d’estalvi d’aigua que ara s’ha estés a tota Catalunya., les auditories medi ambientals., la cura del paisatge , la recuperació de espais urbans.

No ho prediques; fes-ho!!. Són els participants i la gent del poble qui ho fan. No ho prediquen ho fan. Felicitats a tots.

Aquest any la copa de les nacions l’ha guanyat l’equip d’Euskadi, una salutació als amics d’Euskadi i a tots els que vinguts d’arreu ho fan possible . Fins l’any proper, fins sempre. Als que no heu estat , als que ho vulgueu conèixer vos recomano entrar a IRONCAT.org. Tu pots, fes-ho.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Sancho ho vaig vore, a l'Ampolla foteu coses ben fetes .. i per això t'envegen. Les esquerres i algun dels teus no t'ho perdonen. Molta gent et donem suport pel que fas , per honrat i per valent.Jo he anat a quasi totes les manifestacions, avui també , però abans i ara estic amb tu.

Anònim ha dit...

El lema "tú puedes" al final se ha cumpido, y quería felicitarte. Felicito también a mi primo Andoni, que se alzó con el triunfo. Está la crónica en http://asinfue.blogspot.com, me gustaría que te pasaras.

Un saludote desde Madrid

Anònim ha dit...

Gracias Diego por vuestro esfuerzo i ejemplo, aqui esta vuestra casa si es que hay casas de algunos. Me paso pro el blog, gracias.
F Sancho

J. E. Brignardelli ha dit...

L'Ajuntament de l'Ampolla aquest curs acadèmic ha inaugurat les noves instal·lacions de la llar d'infants i la gestió municipal d'aquest servei en cap cas respon a les necessitats de les famílies de poder conciliar la vida laboral amb la deguda i correcta atenció als menuts i menudes.

El servei que ofereix la llar d'infanta no té un horari ininterrumput, així d'una a tres del migdia roman tancada, no hi cap servei de menjador perquè els xiquets i xiquetes es puguin quedar en aquesta franja horària.

Quina mare i quin pare treballador/a tenen un horari que els permeti recollir els xiquets o xiquetes a la una? a qui va adreçat aquest servei?

A més a més hi ha una doble tarifació en funció de si els xiquets i xiquetes van només pel matí o tot el dia, però si aquests estan inscrits pel matí no poden fer servir puntualment el servei de tarda si no és pagant una mensualitat complerta de tot el dia.

Davant d'aquesta situació i després de que la regidora en l'acte que tingué lloc a l'ajuntament informés que hi hauria menjador si hi haguéssin als menys vuit xiquets i xiquetes interessats, i a data d'avui encara no hagi fet cap sessió per recollir les dades de les famílies interessades, vàrem penjar un full al taullell d'anuncis amb l'única finalitat de contactar amb d'altres pares i mares en la mateixa situació per veure que calia fer, i el cartell ha estat retirat per la regidora en un acte de prepotència que menysprea els ciutadans i les ciutadanes i llurs iniciatives de participació en la educació dels nostres fills i filles i en la vida social del poble. I tot i haver-hi en l'esmentat cartell el nostre número de telèfon i nom i cognoms encara és hora que es posi en contacte amb nosaltres per infornar-nos dels motius de la retirada i del què pensa fer.
Políticament, l'intent de callar les veus que intentan fer quelcom de positiu i des del respecte espero que a l'actual equip de govern li passi factura, i que l'Ajuntament de l'Ampolla no tingui cap dubte que personalment pensem fer pública la seva actuació en aquest afer en tots els mitjans de comunicació que ens sigui possible.

La manca de sensibilitat de l'Ajuntament en negar la possibilitat de treballar, de cuidar un avi malalt o de qualsevol altre miler de supòsits que podem patir les famílies en forma d'imprevistos i la manca d'interès en oferir un servei de menjador des del principi que una oferta solvent genera una demanda solvent en lloc d'amagar-se en arguments com manca de demanda, quan no ha ofertat el servei, i evidenment, tothom per necessitat s'ha hagut de buscar la vida per que llurs fills estiguin atesos, però no de la manera decidida per les famílies.

També cal considerar que el menyspreu de l'Ajuntament és encara més greu quan els mínims que se li sol·licitarien, si no anés treien els papers dels taulells d'anuncis, és deixar als propis pares i mares si fos necessari organitzar el servei, si és que l'Ajuntament no vol aquesta responsabilitat, tampoc demanem que pagui ni menjar no monitores, lúnic que es demana és que s'oferti el servei, però es nega fins i tot el principi d'organització ciutadana per fer arribar les necessitats i obrir debat i diàleg amb una institució que se suposa es representativa de tot el poble.

Podria arribar fins i tot a fer lectures xenòfobes del principis d'actuació municipal, però deixo que cadascu per si mateix reflexioni sobre perquè no hi ha el servei de menjador.

Josep Esteve o Mª Ángeles Andrés
Pare i mare afectats per una gestió municipal negligent amb lés mesures de suport a la conciliació de la vida laboral i la cura dels xiquets i xiquetes.