13 d’abril 2008

CAUTIVO Y DESARMADO


"En el dia de hoy cautivo y desarmado el ejercito rojo, las tropas nacionales han alcanzado sus últimos objetivos militares. La guerra ha terminado.Burgos, 1 d’abril de 1939" .

Què quedava captiu? Qui desarmat? Quina profunda tristesa quan la derrota és la de la raó i la tolerància. Fa temps que aquestes dues premisses van ser repudiades a Terres de l’Ebre, en nom d’una "sense raó" folla, d’un maximalisme sense futur. Aquest mes d’abril, un altre abril, ens confirmen la derrota. Ho he dit i ho repetiré: Víctimes de victimisme, hereus d'una vella i constant derrota històrica que alguns assumeixen com inevitable, fills de Cabrera. Eco carlins, per no ser més cruel.

Que no ens contin “cuentos xinos”, que no insultin l’ intel·ligència. No tinc qualificatius ni paraules. Ni se les mereixen.

Han enganyat a la gent, han traït tota decència política, són uns sense nom.

Volia callar però no tinc dret a callar. Ni avui ni demà.

Han venut, no l’aigua no, (això era inevitable) han venut alguna cosa més, han venut un vell somni. Ni aigua, ni vegueria, ni vergonya ni dignitat.

Són fills de la mateixa mancança ètica, hereus sociològics dels 40 anys de silencis i temor.



EL COMPROMÍS DELS PARTITS POLÍTICS PER l'EBRE : Va ser signat "A Tortosa , a divendres 10 d'octubre de 2003".

Signen entre altres :Jose Montilla, Joan Saura , J Lluis Carod Rovira.


4 comentaris:

Anònim ha dit...

No era la defensa de l´Ebre, era fotreus fora a vatres.

Anònim ha dit...

el problema és que no mos queda cap partit a quí votar,

l'haurem de crear: PARTIT PER LA DEFENSA DE L'EBRE

los de CiU i PP nos peguen a cara descoberta com los civileros de la postguerra i los del Tripartit encaputxats amagant la cara,

tots són iguals i ningú es mereix el vot de la gent d'aqui baix

Anònim ha dit...

El territori que abans era sensible amb el tema de transvasament on són ara? I les famoses Plataformes?, i tota aquella gent que mobilitzaven pel territori, els mateixos que ara governen? Suposo que tenen vergonya, si vergonya!!! perquè pobres, els varen enganyar. I el Delegat de les Terres de l’Ebre, que diu:” si es fa un transvasament dimitiré “, dons a vore si és veritat que plegarà més que res per dignitat Si recordem bé anys enrera, CIU,volia uns mínims pensant que el PP tornaria a Governar i sempre parlant amb tothom sense amagar-se tot just el contrari del que fan ara, varen ser escridassats, amenaçats, insultats i fins i tot, apedregats, però sempre van anar amb la veritat per davant, hi si no ho varen, saber explicar prou bé al Territori, després ho han fet i si és van equivocar ho han dit obertament i han demanat perdó. el que mai hagués La gent a de parlar i raonar i si els polítics estan on estan es per fer això.
Però no, aquest Tripartit II actua amb nocturnitat, amb imposició i sense consens. I el més trist de tot, és l’engany, enganyar públicament en Campanya electoral com ho han fet i en tenim molts exemples no cal anar massa temps enrera ni sortir del Territori i a més documentat.
CHACON del No a la Guerra a Ministra de Defensa,. Del NO al Transvasament, el passat 6 de febrer a Sant Jaume d’Enveja i insistint el dia 9 de febrer als mitjans de Comunicació amb un NO rotund de que “No hi haurà transvasament a l’Ebre” a un si, només dos mesos més tard passades les eleccions.
Ara a transvasament , li canvien la definició, per “Captació Puntual d’Aigua”.
Montilla aquest cap de setmana ens diu, “que el projecte esta pràcticament tancat” i el consens?
L’Exministra de Medi Ambient Cristina Narbona ens diu també que:”l’úlitima feina que ha fet a estat enllestir el conflicte de l’aigua” i que ja esta resolt al País,i es sent molt satisfeta.
NO CAL QUE EL TRIPARTIT ENS ENGANYI MÉS,I NO FA FALTA ESPERAR UNA SETMANA PERQUÈ ENS COMUNIQUEN EL QUE HAN DECIDIT DE FA UNES QUANTES.
La sensació com a ciutadana que tinc, és de CAOS TOTAL A LA GENERALITAT, per culpa del Govern del TRIPARTIT II.



LES IMATGES PARLEN PER SI SOLES........
POCAHONTAS

Anònim ha dit...

odio les formes i els pensaments de la gent del PP.però al menys aquests els veus vindre i ja estas al aguait,amb el cas del tripartit son uns falsos fariseus,ens han enganyat i trait, tot per la cadira,si es vestisin pels peus com els homes,fotrien el camp cap a casa però no coneixen la vergonya.Srs Montilla,Baltasar,Zaragoza i altres que ens han mentit.