20 d’abril 2008

AIGO


AIGO , vos demanam , aigo

I vós senyor, mos dau vent

I mos girau ses espatlles

Fais com qui no mos sent

......................................

........................................

Abans, senyor, éreu flors,

Ara, senyor, sols sou cards.

Abans, senyor, éreu amor,

Ara s’amor s’ha assecat.

Abans, senyor, éreu horts,

Ara, senyor, pols i vent

Abans, senyor, éreu gent,

I ara ,on és, on és sa gent??



La capacitat de mobilització de la Plataforma a Terres de l’Ebre és més que notòria.

Possiblement a l’alça, el sentiment d’engany és transversal. Qui minimitzi aquesta capacitat s’equivocaria. Sempre a Terres de l’Ebre les mobilitzacions en torn a l’aigua (aigo) han estat importants. Recordo l’època del mini transvasament.

Mobilitzar als teus, però, no és el problema i menys si t’ajuda l’ imperícia, l’ incapacitat i les males formes d’un conseller com Baltasar (El rei negre era el meu rei preferit). Sembla de l'època PP. El problema, la dificultat està en no quedar-se aïllat, quedar-te a casa i només amb “els teus”.

Em temo que fora d’aquí serà difícil reproduir la complicitat que va tenir la PDE; tant de gent, de mitjans de comunicació, com de tècnics i experts.

També en aquest tema els errors del PP faran gran al PSOE, però els seus encerts faran petit a l’Ebre.

El fet de ser titllats d’insolidaris, d’anar contra Barcelona, contra la cohesió del País ja és una realitat.

Seria possible, pregunto: Un acord per l’Ebre?? On ningú tingués que renunciar a les seves posicions però ens permetés avançar cap un horitzó positiu i ens garantís trencar l’aïllament (multitudinari i ben acompanyat) que s’endevina ??

Em temo que quan mirarem cap el nord o cap al sud, recordarem AIGO (Aigua) la cançó de Maria del Mar Bonet i preguntarem : I ara, on és, on és sa gent??

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tens raó, els aragonesos ja hant dit que no es mobilitzaran, Narcís Prats i Pedro Arrojo tampoc, així com altres ciéntífics al que els va el sou.

Els socialistes per supost que no ho faran, ja que governen a tot arreu, i iniciativa i esquerra volen conservar la cadira i el sou al preu que sigui.

La media tampoc està per la labor, ja que estan intoxitant tot el dia dels beneficis del transvasament, i els polítòlegs que apareixen als programes i columnes d'opinió, com també els va el sou, pos apa, a transvasar s'ha dit.

Anònim ha dit...

Jo crec que si que tindrem mobilitzacions , però aqui . Mos deixaran podrir i radicalitzar, al final pensaran estos de l'Ebre estan bojos, ja s'ho faran. I ni aigua ni diners, ni ponts , ara aixó si herois de `poble a munts!!!