07 de març 2008

TRANSVASAMENT DEL SEGRE : UN RUMOR QUE JA ÉS UN CRIT



Ahir al míting de Tarragona es va fer publica, una seguretat, una dada insistent: Sembla ser que esta preparat un possible transvasament del Riu Segre a la conca del Llobregat. S’aprofitaria el pas de serveis de túnel del Cadí. Utilitzo el verb en present “està preparat”. No preparant-se, no: Preparat. Farem preguntes al Parlament. Com ja varem denunciar, s’ha parlat en diverses ocasions de la venda d’aigües del Segarra Garriges.

La detracció d’aigües del Segre és la solució més perjudicial per l’Ebre català. Les aigües de Segre milloren la qualitat de l’aigua que arriba de l’ Aragó i aporten cabal al riu. Els prejudicis serien pel Riu i el Delta i les compensacions, com passa amb el pous de Tarragona per altres territoris.

Sembla ser que s’espera a un panorama polític i electoral net i clar, per tirar endavant.

Ahir es va denunciar al míting de Tarragona. Avís per navegants: Els perills poden venir, venent del nord i d’allí on la por no guarda la vinya. El cinisme i la demagògia en el tema de l’aigua no té límits.

6 comentaris:

Unknown ha dit...

És cert que això del Segre no és aigua clara. Igual que no ho és el Xerta-Sénia. Però, ambdós canals tenen -o tenien, almenys- el suport de CiU. És més, la Plataforma en Defensa de l'Ebre porta 4 anys intentant mantenir el territori en alerta i qui l'ha escoltat?

Ebrediputats ha dit...

Manel , els regs , són regs sigui el Xerta Sénia o el Segarra Garrigues , l’Aldea Camarles, Terra Alta, o els nostres canals i concessions per fer arròs. Altra cosa és el Transvasament. Lo que ens arriba és un transvasament pur i dur, si són forts electoralment. És més, ens diuen que esta preparat per immediatament desprès de les eleccions.
Crec que hi ha pendent al Territori una discussió molt profunda, perquè ens poden prendre el que no permetia el CPIDE i no garantir el que demanava, ni aigua ni cabal ecològic ni inversions contra regressió. En fi , crec que denunciar aquestes coses les fan més difícils.Esperem.

Unknown ha dit...

En això, en denunciar els transvasaments encoberts estic amb vosaltres. Admetreu que la PDE fa temps que ve avisant per això.

Anònim ha dit...

Dilluns comença l'obra això diuen , i també que dissimularan i xiularan tots. El Cinisme d'esta esquerra catalana no té limit. Un departament DE icv FARÀ DISBARATS amb l'aigua

Anònim ha dit...

Lo del Segre es un transvasament en totes les de la llei. Fa dues setmanes PSC (Ballesteros) i ERC (De los Rios) també s'apunten a la venda d'aïgua de Tarragona. Recordo que aquestos anaven de la mà de la Plataforma. Quatre anys per invertir al Delta i no han fet res. Espero que algu s'adone de la realitat. Chacon enterra el trasvasament i Ballesteros ven el que no es seu i Montilla apoya el transvasament del Segre. Quina poca vergonya.

Anònim ha dit...

hola!! he trobat akesta pagina per casualitat, jo visc en el poble on an aparegut les famoses estaques k delimiten on s´ha de fer la bassa d´aigua, només vull denunciar a ser cert tot això del transvassament, que la gent del poble no en sabiem res de res d´aquesta barbarie medioambiental, que ens en vam enterar per la prensa, i això és molt trist. s´han posat a pensar els de BCN si aki dalt, ens sobra o també ens falta l´aigua? prou de monopolitzar els recursos sempre per els mateixos, i les koses klares, kom l´aigua!!!!