07 de març 2008

La DARRERA.Salvador Pallarès, fa avui la darrera. No anirà al míting final a Barcelona, acabarà fent els últims mítings aquí al territori. Farem l’últim esforç i proposem la darrera reflexió.

Hem viscut una campanya on el PP ha ressuscitat un sentiment espanyol, espanyolista sense complexos. Com sempre l’espanyolisme s’alimenta del anti catalanisme.

Per l’altre cantó el PSOE ha alimentat el sentiment de por, de la por al retorn del PP. Sense deixar de jugar a un espanyolisme més difús, però no menys anti català. Dirigents socialistes s’han ventat a tot lo llarg de l’estat de no invertir, de parar les reivindicacions catalanes. L’Espanya emergent pren posicions. La opinió publica i publicada, d’ambdós cantons ideològics, coincideix en reclamar i preferir un pacte PP- PSOE, per arraconar nacions històriques i nacionalistes de nacions sense Estat. Tot arribara.

Recordo i vull recordar l’operació reformista de Miquel Roca. Ni un diputat en tota Espanya. Ells no s’equivoquen, a lo llarg de tota Espanya ni un vot per un català. Ells saben molt bé que a les urnes els seus vots diuen Espanya, mai Catalunya. Ni Un. I aquí ??

Vos imagineu a un ciutadà de la Mancha, d'Andalusia d’Extremadura o Aragó introduint paperetes amb la C de Catalunya? Aquí sí que verem paperetes, amb un fort contingut antí català. El que és més greu, mentre dirigents del PSOE es venten d’aturar a “los catalanes”, al senat la C de Catalunya es confon en una sola candidatura amb la E del PSOE. Entesa de la mà D'ERC. Tot un símbol.

Crec que a questa darrera reflexió, val la pena. Ni un vot per aquells que ens deprecien, ni un per aquells que ens enganyen, ni un per aquells que ens utilitzen. Recordem Aznar-.. Sí ... Però recordem també Maleni Alvarez i els seus aliats.