26 de març 2008

LA COVARDIA TENIA UN PREU



Un dels mites del cine , les pel·lícules de “l’Oest”, el “Far West” incideix en més d’un dels títols mítics en el tema de l’aigua i el riu, els enfrontaments per l’aigua entre pagesos i ramaders. La pitjor covardia : Tallar el riu aigües amunt amb nocturnitat allavosa.

La covardia té un preu. D’amagatotis fan, amb la boca petita diuen que el tall és “temporal” i “limitat”: 33 hectòmetres, en 8 mesos. L’obra, expliquen, costarà 18-20 milions d’euros. No ens ho creiem i tornem a dir , no és un rumor sabem que l’opció es calcula a llarg termini i l’amortització no es pot fer en 8 mesos. Totes les nostres informacions han esta contrastades i posteriorment confirmades. Certament al preu que surt valdria la pena comprar aigua de Vichy.

El preu de l’aigua (l’aigua és un be públic i no té preu) del pous de Tarragona, el que cobraran els venedors serà un euro m3. Mentre, el subministrament que els garanteix aigua la paguen a menys de 50 cèntims, que inclouen amortització i compensació als regants. Tot un negoci. Tota una lliçó a la gent de l’Ebre , del Ter o del Segre.

Poder se'n sortiran però la credibilitat resultant serà inversament proporcional a l’aigua transvasada i als mètodes emprats.

Avui a la comissió de medi ambient del Parlament ens negaran la revisió del Pacte de l’aigua d’Aragó, el cabal ecològic la proteccio del delta i la revisió del Pla de conca. Tota una declaració de principis.

Ens expliquen que el govern Valencia a donat l’ordre de callar, d' esperar. Com podran després negar aigua a ningú??. Com podran reclamar cabal ecològic?? Com els diran no als requeriments d’aigua de Valencia??. Com defensaran el riu en un futur? Quina autoritat tindran ?? Quina els hi quedarà als ara callats defensors del riu??

La covardia tenia, té un preu. El pagarem car.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Companys, són pitjor que covards. Són uns cínics i uns mentiders. La nostra sort és que vam tenir el coratge de dir-los-ho a la cara en un famós àpat a Amposta, us en recordeu? Allà vam preveure que un dia no gaire llunyà ells defensarien un transvassament... El que no era d'esperar és que ho fessin amb las poca-vergonya actual. La sort, ho repeteixo, és que els ho hem dit a la cara, i no ha calgut que els llancem pedres, ni els tallem els arbres del jardí, ni els insultem, ni els amenacem... Ells si que ho han fet amb nosaltres, però per sort nosaltres no som com ells. Salut i bon humor, que el temps sempre posa tothom al seu lloc!

Anònim ha dit...

Que se'n ha fet d'aquella gent? Vull dir d'aquells que defensaven, deien, el riu a capa i espasa; d'aquells que s'encadanaven davant la seu de la Delegació del Govern; d'aquells que passejaven el "nus" arreu del mòn; d'aquells que després d'haver viscut d'esquena al riu tota la vida, fa uns anys, i només per interesos polítics, cal dir-ho ben fort, cridaven que el riu és vida... No, això no és només, que també, covardia. Covardia seria una paraula massa tova, això té un altre nom, que cadascú triï el què més li agradi.
salut i a veure si és veritat que el temps posa a tothom al seu lloc. A mi personalment m'agradaria, però ho dubto, altrament, Montilla no seria President del meu país.

Anònim ha dit...

Dono un cop d'ull tots els dies a la columna que escriu l'Iu Forn al diari Avui, generalment no m'agrada aquest columnista, la del dia d'avui(27/03/08)però la trobo altament recomanable i sobretot real, molt real, a tots els, pel que sembla, "EXACTIVISTES ANTITRANSVASSAMENT" llegiu-la si us plau, llegiu-la i doneu-vos-en vergonya, si és que en teniu!!!

Anònim ha dit...

Sabeu que se n'ha fet de tots aquells? Que se n'han donat compte de que eren utilitzats com a titelles, per motius electoralistes, i ara callen per vergonya.

Anònim ha dit...

Mireu diputats de Ciu!
D'entrada dir-vos que de covardies en tenim moltes mostres, recordem l'endemà de la votació al parlament quan Mas va vindre a Tortosa a dir que del parlament ni cas i que Barcelona també volia l'aigua del PHN.
Ara, si voleu recuperar la dignitat perduda, heu de ser més senzills, renunciar a l'electoralisme fàcil. Creure realment amb els territoris i el seu respecte. No fer bufar coloms de Roines a la mida de La Caixa, i acceptar els principis de l'NCA. I respectar-los sempre.
Però, això és impossible, ja ho se.
Este govern fa el mateix que l'anterior, menystenir els territoris i sacrificar el que sigue per continuar el malson desenvolupista metropolità de la Gran Barcelona. Un suicidi proclamat.
Les persones que defensem les integritats de les conques dels rius, la seva gestió sostenible i l'equilibri territorial, sabem quin nom te cada cosa.
I també recordem els noms que els hi han donat alguns a les coses.
Animeus doncs a dir les paraules que necessita Catalunya:
No als transvasaments
Tots els transvasaments.
No a l'interconnexió de xarxes!
Nova Cultura de l'Aigua ja!
Evidentment no el que s'està fent des del govern. Mes aviat allò de l'estalvi, la modernització de canonades, el reciclatge integral de l'aigua, els preus de l'aigua, tecnologies d'emmagatzematge i distribució (cisternes), etc, etc
I el més cru i desestabilitzador, si senyor, el decreixement de l'àrea metropolitana barcelonina i la redistribució del creixement català.
Res.

Anònim ha dit...

Als socialistes els hi agrada manipular la llengua Catalana, com per exemple:"Mòduls Prefabricats" quan CIU estava al Govern ells denunciaven amb la paraula barracons i ara aquests "Mòduls Prefabricats" són fantàstics igual com totes i cada una de les coses que diuen i fan perquè de moment no en veig pas cap de mobilització!!! Amb la paraula Transvasament ara en dient "Captació d'aigua Puntual" i es queden tan pinxos, i la gent de moment que fem RES, bé hi ha gent esta intentant de fa dies que per lo menys el poble sàpiga la veritat del que fa unes setmanes quan es parlava del que estaven fent d'amagat la gent que ho sentíem no donàvem crèdit que fossin capaços.
Iniciativa fa la feina bruta del PSC i així li a anat perdent tants vots a favor del PSC.
ERC es volen aferrar a la cadira de tal manera que continuen pactant amb el dimoni a qualsevol preu, i així els hi va també, perdent vots a favor del seu soci PSC i sense saber on esta el Nord o Catalunya que és més fort.
El Tripartit II esta denigrant Catalunya. On estan els Catalans que s'estimen i respecten "CATALUNYA"?
Pel bé de tots.....
"PROU TRIPARTIT"

Pocahontas

Anònim ha dit...

És una vergonya. Aquesta és la nova cultura de l'aigua que prometien. Jo sóc de la Ribera, i mai més votaré al tripartit.
Cal que CiU ho denunciï amb força, és una estafa col.lectiva.

Anònim ha dit...

Jo també sóc riberenca i no vaig veure mai ningú de CIU de la nostra comarca a les manifestacions contra el transvasament(només a Campos a Madrid abans de tornar a formar prietas las filas).
Si ara s' han canviat de jaqueta em sembla molt bé, però cadascú al seu lloc i que no esperin que aguanti amb un sol dels meus dits la seva pancarta, ja que sempre farà un tuf semblant a rància traïduria i no em vull embrutar les mans.

Anònim ha dit...

Si fa falta aigua a barcelona es portara d'on calgui, sera puntual fins que les desaladores estinguin en funcionament, la gent ho entendra per que no es tonta i aqui no ha passat res.

Ara teniu el dret a la pataleta, a plorar o a reclamar-vos anti-trasvassament ( o sigue ara sou nonoinos ), la realitat i la histora ja ha sentenciat, ciu + pp = trasvassament, socialistes = no las trasvassaments.

No enteneu res.