05 de febrer 2008

SABATÉ: LA MEMORIA SELECTIVA.



Certament com diem a l’Ebrebloc, la possibilitat de debatre, intercanvia opinions i interpel·lar-nos a traves de la xarxa, enriqueix el debat. Jo sí que contesto els escrits apareguts a altres blocs, amb respecte però els contesto.

Joan Sabaté al seu bloc, fa us de la memòria, d’una memòria selectiva i recorda unes meves declaracions on acusava a la consellera Geli de mentir, de mentir en torn al nou Hospital. Certament, recordo que en aquell moment període pre-electoral s’anunciava la construcció d'un Nou Hospital i s’afirmava, es certificava la DISPONIBILITAT dels terrenys. Mentirà. Demostració: És ara quan es firma el conveni per tal d’arribar a tenir els terrenys.

Cert és, que llavors tenia molts més dubtes, esl tenia tots, sobre la possibilitat de què un Nou Hospital fóra possible i ho he de dir amb tota sinceritat; el meu principal dubte era el propi Sabate, dubte que compartien molts votants. Ara, no en tinc cap de dubte. Quan es produeix un canvi de color polític en un govern, es deu garantir la continuïtat administrativa. El fet, fet està i el no fet es deu de fer. Ara, estic segur que el Govern de la ciutat de Tortosa serà capaç de tirar endavant el projecte d’Hospital que és i deu de ser de tots els pobles de l’Ebre. Entre altres coses perquè l’actual govern de Tortosa en lloc d’anunciar la disponibilitat del terrenys, signarà convenis per fer-ho possible i no utilitzarà un equipament que és de tots per fer xivarri polític. En fi, ara començo a creure en un Nou Hospital. Dos nous elements donen esperança: Un és la signatura del conveni , l’altre el que Sabate ja no és alcalde. Tot una llum per la ciutat, acabat el fum comença el treball seriós. Fa un any , va començar el futur.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Sense entrar en el fons del text, afectuosament i amb ànim constructiu: "dubte" és masculí, com "deute". Sovint sento dir-ho, sobre tot a parlants del català oriental i principalment de Barcelona, en femení, com en castellà, i em fa mal als ulls.

Anònim ha dit...

Gracies , prenem nota i fem la pertinent correcció .
Ebrediputats

alferza31 ha dit...

Xeic, quina collonada !!!

Vol dir que ha pensat tot el que ha escrit ??.

Perquè una cosa és pertanyer a un determinat partit polític, i una altra molt diferent és dir el que vosté diu.

S'ho hauria de fer mirar ...

Anònim ha dit...

Alferza31... XEIC, No se si ho ha pensat però ho ha clavat Sabate va prometre un Hospital sense tenir ni terrenys ni presupots, per pur calcul electoral. Ara és fa al reves no es promet, es teballa i es,diu que tardara però que sera.A Tortosa l'estil sabate era prometre molt i treballr poc. Entesos?? Xeic Alferza, no hi ha pitjor cec que el que no vol veure

alferza31 ha dit...

Anònim de les 11,04

Ni pitjor sord que el que no vol escoltar.

J. Sabaté va prometre un nou Hospital perquè tenia la conformitat i complicitat de la Conselleria de Salut. L'emplaçament i cedir els terrenys era cosa de fer-ho més endavant, com si estava treballant.

I qui va assegurar que tot era una mentida, que tot era fum, etc., etc., van ser els Srs. Bel i Sancho.

Qui no vulgui veure això, ja no és memòria selectiva, és una altra cosa que no vull qualificar.

Anònim ha dit...

Rodea de premsa del PSC, amb Sabaté, Roldan, Geli i Salvadó. La podeu veure a: http://www.socialistes.cat/ambit/rasquera/Noticies/Noticies_externes/view.asp?id=154435&indexable=True

Diu que els terrenys estaven cedits, perquè si no fós així, perquè havien de començar les obres al 2008?????

La Generalitat construirà un nou Hospital a Tortosa per a les Terres de l´Ebre

La conseller de Salut, Marina Geli, ha anunciat la construcció del nou hospital de Tortosa, acompanyada de l´alcalde, Joan Sabaté, el delegat de Salut, Ismael Roldan i el delegat del Govern a les Terres de l´Ebre, Miquel Castelló. El futur Hospital de Tortosa, que substituirà a l´actual l´Hospital Verge de la Cinta, donarà servei a la població de les comarques del Baix Ebre, Montsià, Terra Alta i Ribera d´Ebre. Una zona que actualment compta amb una població d´uns 175.000 habitants però que, segons previsions de l´Institut d´Estadística de Catalunya, l´increment poblacional arribat l´any 2015 serà de 20.000 persones.


El nou hospital ocuparà un terreny cedit per l´Ajuntament de Tortosa i comptarà amb una superfície total de 64.735 m2, dels quals 55.023 m2 correspondran a la superfície total construïda de l´hospital i 7.914 m2 a aparcaments. El total de la superfície del nou edifici suposa un 50% més de m2 dels que assoliria l´actual centre un cop reformat.

El centre disposarà de 304 llits d´hospitalització, 12 llits d´Unitat de Cures Intensives i 4 incubadores, 8 quiròfans, 3 sales de part i una gran àrea ambulatòria amb 70 consultoris, 30 sales per exploracions, una unitat de rehabilitació funcional i 25 places d´hospital de dia i diagnòstic ràpid. Davant els 239 llits d´hospitalització convencional de que disposa el centre actual, 11 llits de cures intensives, un cop acabada la reforma, 6 quiròfans, 54 consultoris, 28 sales d´exploració i 10 places d´hospital de dia.

A més tindrà un dispositiu d´urgències amb possibilitat de 30 punts d´atenció urgent i una àrea d´observació, així com una completa i moderna dotació tecnològica de diagnòstic per la imatge, unitat radioteràpia, laboratoris i unitat de farmàcia clínica.

El cost estimat del nou Hospital de Tortosa és de 120 milions d´euros; 92´5 milions correspondrien al cost de l´obra i prop de 28 milions d´euros a l´equipament. Pel que fa a les reformes de l´actual hospital, aquestes s´han pressupostat en un total de 59 milions d´euros.

Segons les previsions, el procés que implica la construcció d´un nou hospital podria iniciar-se aquest mateix any amb la confecció del pla funcional i estar finalitzat totalment per tal d´iniciar la corresponent activat assistencial en un període de 7 anys, mentre que la reforma integral de l´actual equipament, salvant els inconvenients d´accessibilitat i els condicionants d´ampliació de l´actual centre, pot allargar-se uns 20 anys.

L´execució de les obres de la nova construcció no interferirà amb l´activitat assistencial i el funcionament de l´actual hospital, el qual realitzarà el seu trasllat un cop finalitzades les obres del nou hospital i quan aquest estigui totalment equipat.

Nou equipament de radioteràpia i salut mental
Actualment s´estan duent a terme actuacions d´ampliació i reforma a l´Hospital Verge de la Cinta amb la finalitat d´adequar els serveis i les instal·lacions a les noves necessitats i demandes.

El Departament de Salut, dins el darrer pla funcional de l´Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, va preveure la construcció d´un nou edifici annex a l´hospital en el que s´ubicaria un Servei d´Oncologia i una Unitat de Salut Mental.

Amb la construcció del nou hospital de Tortosa s´ha desestimat la possibilitat d´un nou edifici annex a l´actual hospital i s´ha optat per ubicar a les noves instal·lacions un Servei d´oncologia amb una Unitat de Radioteràpia dotada d´un accelerador lineal, i una Unitat de salut mental.

La construcció dels nous equipaments dins la primera fase del projecte del nou hospital de Tortosa tindran un pressupost de 4 milions d´euros i està previst que entrin en funcionament durant l´any 2008

Anònim ha dit...

Alferza31: Van anunciar un equipament per raons electorals i van dir fins i tot amb un article de SABATE que deia que ja disposava dels terrenys.La disponibilitat de terrenys és el que s'ha de certificar per fer l'obra, quan ja yens l'escritura , encara avui no és pot dir. l'Altra cosa és que resulta que un Hospital és un equipament supramunicipal, és van formar el que diuen els Governs territorials de salut, amb tos els alcalde i ni sel's va dir bon dia, als metges ni sel's va preguntar. Sabate sense terrenys , ni plan ni presupost s'apoderava d'un aquipament de tots en benfici electoral propi no nomes era una enganyifa, era inmoral, vos creieu los senyorets, amos del mon i el mon es de tothom. Finalment,encara no l'he vist fet l'Hospital de marrres lo que si se és que al 2008 dels nous equipaments promesos res, ni mu a voreles vindre i amb treball i humilitat et faig una aposta si al 2012 els tenim jo contem. Mira si enganyava Sabate i mira si t'enganyes tu. Lo dit tot plegat ha esta una inmoralitat. Espèro que Bel treballe i no enganye.

alferza31 ha dit...

A veure si tot plegat és una "rabieta" per haver trobat tot el plantejament ja fet.

Potser s'hauia preferit poder dissenyar l'emplaçament del nou hospital per poder adquirir abans els terrenys "els de sempre".

Això no seria una inmoralitat, això seria disposar d'informació, com sempre ha passat.

Anònim ha dit...

Alferza , l'ultim post és el propi de tu, de fet tots sabem quins propietaris hi han i quins pactes han hagut. Com sempre vos refugieu amb que com tothom sap Roldan era PePero . Au amb aquestos arguments et retrates, com diuen per aquí A cascar-la.

alferza31 ha dit...

Anònim de les 21,04

Xeic, jo no t'enviaré a cap lloc, perquè no és el "meu estil".

Només pretenia opinar democràticament del contingut d'un comentari força sectari, crec jo.

A més a més, les hemeroteques demostren que fins ara no he dit cap "disbarat".

Au, no pateixis, si els terrenys del nou hospital ja estan dats i beneïts, de "negociets" ja en trobareu, que en saber-ne trobar heu estat i sou "mestres de primera", no de primària.