06 de febrer 2008

L'AIGUA DE l'EBRE , l'ULTIMA DE XAVIER SABATÉ

A l'escó del Parlament, m’arriba de la mà de Carles Pellicer l’edició d’avui del diari Aquí de Reus, on surt una entrevista amb Xavier Sabaté (PSC), Delegat del Govern de la Generalitat, Ex- conseller i pes pesant del PSC al Camp de Tarragona. Ho comento un moment amb Ramon Espadaler, ho veu Joan Ridao, es sorprèn, somriu i pregunta: Ho saben a l’Ebre?? . Els ho farem saber. En això em trobo, en fer-ho saber.

Diu i sosté Sabaté (Xavier): “S’ha de portar aigua d’on sigui i si és de l’Ebre no passa res”.
Li pregunta Jordi Salvat-Tarragona- Jsalvat@aqui.cat.
Estem preparats Al Camp de Tarragona per si la sequera empitjora?
Respon Sabaté- Nosaltres sí. Sense complexos i sense ser tan prudents com els meus companys de la Conselleria de Medi Ambient penso que hem d’explicar que quan hi ha una crisis nacional- perquè estem en una crisis nacional – de qualsevol signe hem d’utilitzar els recursos com siguin.

Del riu Ebre també?
Hi ha d’haver solidaritat d’on sigui. Avui en dia és impensable que no hi hagi connexions de xarxes arreu del planeta de qualsevol tipus, ja sigui d’energia, carreteres, ferrocarrils i aigua. I no han de ser sinònim de marginació de cap territori. Si un dia el aragonesos ens tallen l’aigua de l’Ebre ens queixarem. Si diem que portarem l’aigua dels pous de Tarragona vénen els pagesos i es queixen. Crec que s’hauria de portar l’aigua d’on sigui i on produeixi menor impacte i si és aigua sobrera del Consorci d’Aigües de Tarragona no passa res. Però és la conselleria de Medi Ambient qui decideix.

Sense comentaris, he intentat ni ficar ni treure. Era el xiuxiueig d’avui al Parlament. Senzillament, per coneixement de tots. S'obre el debat.
F Sancho (Ebrediputat)