11 de desembre 2007

CUP O ERC???

Als passadissos del Parlament, allí on cou de veritat, es segueix parlant, dels errors de la Geli, de la mani i con no de Joan Ferran.


Escoltava un interessant anàlisi fet entre diputats, “nivell alt”, de tres colors diferents; colors que mai seran tripartit. Va sorprendre la capacitat de mobilització de la CUP. La poca mobilització i consignes d'ICV, el mal dissimulat emprenyo del PSC.


L’emprenyo del PSC , l’èxit de la convocatòria, la voluntat de no perdre clientela espanyolista- PSOE; expliquen la reacció Nicaragua- Ferran, que ningú cregui que és un estirabot del diputat (Ferran) conservador.


Estàvem amb estes, amb els matisos del sector “entesa però no tant” , quan per il·lustrar-ho s’explica el següent: Tots recordeu l’episodi Bolaño. La mateixa línia que ara Ferran.


Diuen que dies després, un alt càrrec li diu a un conegut i reputat periodista: “Tu no lo sabes pero estás muerto. Seguin amb el castellà, un refrany diu : Cuando las Barbas del vecino veas pelar pon las tuyas a remojar”. No, no es casual, només cal seguir les reaccions de sectors intel.lectuals propers al PSOE - Ciutadans (No pel canvi), el retorn de Bono. Certament es tracta d’aïllar el catalanisme. La Frase “tu no lo sabes pero estais muertosNo val per la premsa, val per ERC. La forta capacitat de mobilització de la CUP n’és un símptoma. ERC , fent Montilla President i avalant aquesta política de descatalanització ha deixat de ser el referent dels independentistes i no pot ser-ho dels catalanistes moderats.


Com va passar “físicament” a la mani, ERC es dilueix entre la CUP I CiU. Una CUP que ja és l’únic referent amb credibilitat entre l’independentisme radical. Diu, el diputat que ho explica : Serà lent però serà: La CUP creixerà i CiU també. “ ERC . Estais muertos.

Si no es rectifica, estic d’acord, però queda temps.

Aquest és l’error, ja no queda temps. Han/heu fet Montilla president, han/heu fet forta la crosta espanyolista, salveu Ferran i la seva croada contra la crosta catalanista, ara fareu Bono president. Ellos no lo saben pero están muertos”.

S’obre un nou periode a Catalunya, serà l’hora de CIU, serà l’hora de la CUP? Abans o després de CiU, segur.

14 comentaris:

emigdi ha dit...

Sóc militant d'ERC i defenso els postulats de la CUP. Sóc totalment contrari a un partit del tripartit, no als altres 2. Em sorpren però els vostres arguments. Vosaltres seríeu els primers que destroçaríeu els ideals de la CUP, ja que lluita contra el vostre model de societat totalment. Puc criticar els pactes d'ERC i ho faig, i amb contundència, i des de dins. També els vostres, que vàreu fer president Aznar dos cops (i encara ho negueu) i també heu pactat quan heu volgut amb el PSOE, i ho tornareu a fer. Aleshores no entenc la vostra crítica. tot i això, jo sí que crec en la unitat catalana, i la no submissió a Espanya. Què vàreu fer amb l'estatut? Ser còmplices, malauradament. Aquí van actuar molt bé les bases d'ERC, però CiU novament va estar a un altre costat. Avui dia reneguen de l'estatut els dos expresidents. Sou creïbles? M'agradaria haver escrit un comentari molt diferent, ja que no m'agrada gens criticar les forces catalanes. Una altra cosa, si els de la CUP llegissin aquest post...

Anònim ha dit...

Aquest comentari és el típic de justificació "si ho han fet ells ho podem fer natros".

No seria bó que els partits que substenten el govern espanyolista de Catalunya es posin les piles i trebalin i deixin de donar les culpes als anteriors governs ?.

Ara toca governar i no fer oposició (o no?)

Anònim ha dit...

Es sorprenent veure-us, ara, després d’un quart de segle al govern de la Generalitat, clamant pel dret a decidir (molt legítimament, faltaria més), quan heu tingut, tot aquest temps, l’ocasió de fer quelcom al respecte. Que veu fer doncs aquests 23 anys de govern? Heu passat del “Ara decidirem” a reivindicar el “dret a decidir”, quina llàstima, quans anys perduts. I la vostra corresponsabilitat i complicitat amb els diferents governs de l’estat (PSOE i PP) en la manca d’inversió en rodalies? Potser es que necessitàveu encapçalar la manifestació subjectant una pancarta que us tapes les vergonyes de tot aquest temps perdut per la desinversió, per la vostra passivitat al llarg de 23 anys i de la vostra responsabilitat de que això hagi estat així. Només amb quatre anys, el govern del tripartit ha aconseguit que el servei de rodalies resti pendent de traspàs gràcies al nou estatut.
I vosaltres parleu d’estar morts? Vosaltres, que per dos ocasions no heu sabut trobar la majoria parlamentaria per poder governar? Vosaltres que encara no heu assumit el fet d’estar a l’oposició? Per això parleu de tripartits “a la basca”, CiU, ERC i ICV. Per això aneu fent declaracions de premsa dient que no pactareu amb ZP si continueu a l’oposició desprès de les eleccions generals. La qüestió es tornar al govern a qualsevol preu, costi el que costi, si jugueu molt ... la resurrecció.

Anònim ha dit...

En 23 anys al govern hem hagut de lluitar amb el gobierno de torn, 8 anys de peperos i la resta de socialistes. Però això era abans, ara és el tripartit el que està al govern, el que ha fet Zapatero Presidente i el que ha d'assumir responsabilitats. Almenys convergència no va portar MAI un President espanyol al balcó de la generalitat, aquesta imatge encara fa mal, ni ha estat sotmesa a Madrid, cosa que ara és quotidiani.

Prou va costar per treure inversions a Catalunya a pesar de Madrid, inclosos ministres catalans del psoe, i potser s'hagués aconseguit més, però deu ni dó el que s'ha aconseguit, o no recordem com estavem fa 27 anys?

Quan parles del nou estatut et refereixes al que va acabar negociant Mas? en què quedem, és un bon o un mal estatut?

ERC i IC han fet president a Montilla, a un membre de l'executiva del PSOE, a una persona que quan era ministre va anar contra l'estatut que va sortir del parlament (recordem les seves declaracions el dia després d'aprovar-se al parlament, en què deia que l'estatut s'havia d'esmenar. Sí senyors, va ser ell el primer en diluir l'estatut) anar contra TV3, i també anar contra rodalies.Sí, ERC i IC heu fet president a Montilla. I també heu fet president a ZP. Assumiu responsabilitats. Natros les hem assumit per arribar a acords amb el PP, ara us toca a vatros. Però hi ha una diferència, natros no vam permetre mai que Madrid manés al Palau, vosaltres sí.

Anònim ha dit...

A l'anònim anterior, només dir-li que ERC i ICV malauradament van fer president Montilla. És ben cert que Montilla anava contra l'estatut que va aprovar el parlament de Catalunya. Però com és possible que ho argumenti un convergent? Qui va provocar el pacte que va deixar l'acord del Parlament en absolutament no-res? Qui va signar amb Zapatero la destrucció de l'estatut? Sí, amb Zapatero, amb aquell que malauradament ERC-ICV varen deixar sortir al balcó. La política catalana és un autèntica desastre entre uns i els altres.

Anònim ha dit...

Si fem una mica de memòria, recordarem la situació que es vivia en aquells dies, i les pressions rebudes per tots. Quan aquí es parlava d'anar junts a Madrid, Montilla va ser el primer, sent el Ministre Català de referència, en demanar unes més fortes retallades a l'estatut. A partir d'aquí, la situació es va complicar més, i el tripartit va arribar a un acord amb Zapatero. Va ser en aquesta situació quan l'Artur Mas va anar cap a Madrid a negociar amb el ZP i d'aqueta manera, aconseguir millores significatives a les que havia pactat el tripartit, o potser no va ser així? Recordem i tirem d'hemeroteca, amb l'acord que havia aconseguit el tripartit i que es va fer públic, i el que va aconseguir Mas.

Anònim ha dit...

No sé l'acord que tenia el tripartit, però el de Mas és per a treure's el barret. És idèntic al que es va pactar al Parlament de Catalunya. Un gran triomf de Catalunya. Ens ho van donar tot! El més dolent és que encara hi doneu suport. No disculpo tripartit, ni ERC, ni ningú. Però vosaltres encara amb la vostra veritat, quan vau donar als espanyols "llicència per a matar". Si estos catalanes nos aceptan el cepillao, qué más les podemos hacer. I els catalans de Mas varen acceptar el cepillao. Us felicito!

Anònim ha dit...

No sé com Mas no va negociar vendre l'aigua, que us hauria fet contents als diputats de ciU de l'Ebre. A canvi, us hauria pogut donar quatre negocis per posar a l'estatut i encara l'hauríeu votat més a gust. Vau negociar un estatut desastrós, que només hauria faltat que fos transvasista com vosaltres.

Anònim ha dit...

Ja podeu atacar a CiU ja, que esquerra està acabada. Com sempre desviant l'atenció sobre els temes. Esquerra està acabada per fer portar a la Generalitat a Montilla, i ells ho saben, vosaltres ho sabeu. Els socialistes us l'han tornat a jugar, i heu caigut al parany.

Anònim ha dit...

I com és que si en Mas va pactar tant malament l'Estatut els del PSC-PSOE-ICV i ERC no en fan un altre ?

El magatzem de gas a Alcanar també és culpa de CiU i Mas o Pujol ?

I el trasvassament Xerta-Calig o Las Vegas-Monegros?

Continuo pensant que si CIU va fer
malament pactant amb el PP a Espanya, no es excusa per a que ERC
regali Catalunya a canvi de quatre càrrecs i alguna Delegació

Anònim ha dit...

L'anònim anterior hauria de saber que amb el PSOE ja el va pactar Mas, sense el PSC. Nó és excusa per a ERC, però. Mas va fer un favor horrible a Catalunya amb aquesta merda d'estatut. ERC ha fet un favor horrible a Catalunya donant-li el president que té. Mentrestant, els espanyols manen i retallen estatuts. Els independentistes enfadats, els convergents contents.

Anònim ha dit...

Els convergents no estem contents! com podem estar contents veient tot el que passa.

Mal que ens pese, com a madrid mane qui mane fan el mateix, el que s'ha de fer de Catalunya és tenir un govern fort, i anar el més junts possibles els partits catalans quan a madrid ens necessiten. Si tenen majoria absoluta o passa com ara, ja hem begut oli.

No trobo que sigui un mal estatut. No és el que va sortir del parlament, però no és dolent. Us recordeu del pacte de finançament que va pactar convergència farà uns 4 anys, i que tan desastrços i dolent era? Pos ara, gràcies a aquell pacte, la generalitat té el doble de pressupost que fa 4 anys, tot i que a les terres de l'ebre no ens arriben ni les sobres

Anònim ha dit...

Aquest estatut és indigne. La ciutadania catalana la va ben vessar botant-lo. Va donar llicència als espanyols perquè fessin el que volguessin, ja que des d'aquí no farien oposició. Artur Mas la va fer molt grossa pactant amb el gran mentider de la Moncloa, i deixant enrera el Parlament de Catalunya. Això no disculpa ningú altre, però voldria veure una mica d'autocrítica convergent. La vau fer molt grossa pactant un estatut desastrós d'esquenes al president de la Generalitat. De fet, Pujol i Maragall reneguen del "vostre" estatut.

Anònim ha dit...

Si lo que fan a los Monegros ho fan amb aigua de l'Ebre i amb la complicitat del PSOE, suposo que això també és culpa de CIU