22 d’octubre 2007

REIVINDICACIONS O PAMPLINES.Aquest post està relacionat amb l’anterior i amb l’acte del divendres a la Cambra de Comerç de Tortosa. Felicitats a la Cambra de Comerç.

Ho vaig dir i ho repeteixo, les responsabilitats polítiques s’han d’assumir, ningú t’obliga a presentar-te, a pactar per ser president o alcalde. Ho fas per que vols i “prometent” . Sóc, sóm, responsables de tot allò que es competència del Ajuntament on sóm alcaldes. Del que no sóm responsables és d’allò que no és competència nostra..

Hem tingut responsabilitats de govern a L’Ebre. He declarat en diverses ocasions la necessitat de un veritable lobby de pressió per tal de superar la manca d’inversió al nostre territori. Ho dèiem des de l’experiència d'haver negociat “en solitari”, infraestructures com el corredor del Mediterrani amb el ministre Borrell i veure com els que no teniem competències, els que reivindicàvem millores acabàvem éssent els culpables del que altres ens imposaven: Mestres, són mestres en diluir culpes.

Sabem que nomes una decidida acció política, una clara consciència de territori , una planificació consensuada i un lideratge institucional, pot ajudar al equilibri d’un territori amb més territori que gent, amb més necessitats que representació política.

La Cambra de Comerç de Tortosa acertadament, molt acertadament, va convocar un acte que volia ser una crida , una reivindicació.

Quan la societat civil reivindica, vol dir que alguna cosa passa
. Quan a més de reivindicar pren iniciatives que corresponen al govern, el que passa pot ser greu.

Terres de l’Ebre va tenir el primer pla territorial de Catalunya, millor o pitjor, el primer elaborat amb consens al sí de l’IDECE.

Va ser a Terres de l’Ebre on es va constituir el Consell Econòmic i Social, a proposta consensuada entre UGT i la delegació del Govern (de l’anterior) de la Generalitat al territori. (Gràcies siguin donades a Pepe Alvarez i a Wifredo Miró, és just i necessari).

Els instruments institucionals hi són, aquí, allí, allà i més enllà proclamem que estem disposats al consens i al col·laboració, ho hem demostrat cada vegada que ens ho demanen. Facilitem l’acord aquí i al Parlament.

Han de governar, perquè són govern, no govern, no... GOVERNS, en plural.

Ho va dir el nostre diputat a Madrid l’amic Maldonado, ho repetim i ho repetirem estem dispostos a presentar esmenes conjuntes: Tots a una. Ni el van escoltar.

Ho vaig dir i ho torno a dir: Al sí de l’IDECE estem dispostos a col·laborar. Al sí del Consell Econòmic i Social volem participar colze a colze amb entitats, empresaris etc.

Hem arribat a acords cada vegada que ens han cridat a la delegació. Què més ens poden demanar?.

El que no estem disposats a fer és a callar i a dissimular els problemes, el que no acceptarem és transformar les reivindicacions de la gent en pamplines. El que no tolerarem, és que aquells que han de governar manipulen les reivindicacions uns o vulguin matar el missatger altres.

Que governin bé i ens tindran, però.... que governin o que deixin altres governar.

El que no podem fer és de govern nosaltres, o sí ??
Poder aquesta sigui la solució-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla que si amb el caos total de Catalunya i Terres de l'Ebre governés CIU,les mobilitzacions i plataformes serien diàries.
Potser és hora que comencem a parlar, que manifestem el nostre desacord, que siguem més durs amb els polítics sociates d'aquí, de Barna i de Madrid.
No saben governar i estan parant l'avenç del país a nivell econòmic, social i cultural. Ja n'hi ha prou!

Anònim ha dit...

no feu demagògia amb les inversions del govern central, quines inversions voleu que hi hagi si cada vegada el govern central te menys a dir en inversions ja que esta quasi tot transferit a la generalitat.

Per que no publiqueu el que invertia la generalitat a les T.E. fa 10 anys i ara?

Anònim ha dit...

Però quina tonteria estas dient de les competències!!! mira el que marca l'Estatut que tan malament va negociar Mas, i mira quan ens donen a Catalunya, i quant ens haurien de donar. I pel tema de les inversions, ara resulta que l'estat no ha d'invertir a Catalunya... així anem: PP i PSOE sou iguals, viva españa y fuera Cataluña.

Ja no ens anem al pressupost executat, que ja seria d'escàndol. Solament en el pressupostat, era més alt el pressupost de la generalitat quan governava convergència que no ara. I això que s'han duplicat els recursos, gràcies també al pacte sobre finançament de CiU.

Per cert, no deieu que CiU no havia fet res a les Terres de l'ebre? pos ja portem 4 anys sense que hi hagi cap infraestructura ni gran inversió que no estigués ja porjectada o en execució per convergència. Era tan dolent el que hi havia, o feia falta tanta cosa a fer? jo crec que encara ens falta molt, però que estos del tripartit no seran els que ho faran.