04 de juliol 2007

EL DEBATHem seguit a mitges el debat anomenat de l’estat de la nació, que afecta a les nacions, entre altres al nostra.

Escoltant Rajoy, la meva sensació immediata, la que surt del ventre, ha estat pensar “aquests fan gran ZP”. He de confessar que no tinc cap simpatia per la dreta espanyola, però la distancia em crea la il·lusió de la objectivitat. No sóc ni objectiu, ni neutral, voldria que el que em diu el ventre fos veritat...... i en part ho és. Rajoy fa gran ZP.

Però.... Zp, per molt que l’ajudin no sap fer-se gran, és limitat i està limitat. No s’entén que no faci un exercici d’ assumpció de responsabilitats en quant a la negociació amb la banda. No té ni la grandesa, ni la capacitat, ni la voluntat de desmarcar-se del pacte antiterrorista, que va excloure als nacionalistes i a la moderació que representem. No té ni la grandesa, ni la capacitat ni la voluntat de revisar la llei de partits que exclou del joc polític part de la societat basca, en contra de passos que ha fet el propi govern. És presoner no només de la retòrica de Rajoy, també dels seus propis acords i errors, perquè renuncia al tan predicat federalisme. No té ni la grandesa, ni la voluntat ni la capacitat de federalitzar- catalanitzar el PSC. Acaba presoner de tots els Montilles i tots els Montilles presoners d’ell ..... dels Guerra i dels Gonzalez i dels Ibarra i altra vegada d’ell.. etc. etc. Vol aparentar valentia quan és pusil·lànime.

Ens va fer l’ullet. Esta bé, però: Fins on ens el podem creure?? Rodalies... i Regionals!!!! A l’Ebre, ni rodalies sóm. En quines condicions??? amb quant finançament??!!! I l’aeroport?? En quines condicions, amb quant poder de decisió??

Queda clar que els únics que podem ajudar a millorar ZP, a millorar la política a Espanya sóm CIU. El podem ajudar a entendre el que vol dir moderació, quan parlem del pacte antiterrorista. El podem ajudar a entendre el paper del PNB i els altres nacionalistes del País Basc, el podem ajudar amb la llei de partits. El podem ajudar a recuperar el “seu, no nostre, concepte de Federalisme” . El podem ajudar a entendre les necessitats reals de Catalunya i desplegar el Nou Estatut. El podem ajudar a fer real l’Espanya plural. Sóm els únics que ho podem fer. El podem ajudar a aïllar els radicalismes, no només el del PP , els radicalismes. El podem ajudar a millorar l’erràtica política internacional. Només nosaltres ho podem fer. Ni ell.
Prenc nota, espero que més d'un la prengui.