27 de juny 2007

INTERNET, POLÍTICA, AIGUA i DEFENSA DEL TERRITORI.



A través de l’ebresfera m’arriba, ens arriba la “notícia” :..“Continuaré reclamant a Espanya i a Europa l’aigua que necessita aquesta terra” ha afirmat avui sobre el transvasament de l’Ebre el president de la Generalitat Valenciana, Francesc Camps (PP) durant el ple d’investidura,....L’excitació contra el PP, plana pel territori.
Busco els teletips i em trobo el text d'Europa Press, diuen: Pla(PSPV) ofrece a Camps(PP) consenso para reivindicar un trasvase del Ebro “razonable” y “acceptable”...(Ho publiquem, us recomanem clicar la foto).
Mentre escric aquesta entrada, faig un passeig per l’esfera ebrenca i trobo, al bloc de Manel Zaera la mateixa preocupació.

El pacte d’aigua d’Aragó (govern amic), els usos de l’aigua conca amunt, l’estructura anacrònica de la CHE que torna a tenir la clau de l’aigua, el pla de conca, el cabal ecològic insuficient, la manca d'acció per salvaguardar el Delta són objectivament el perill que no acaba, anteriors i més perillosos que el mateix PHN ja derogat.

Ho dèiem i ho tornem a dir : El PP i PSC, PSPV, PSOE és trobaran a la llarga o a la curta en el tema de l’aigua. De fet, ja estan d’acord a l’Aragó, on reivindiquen l’ús exclusiu de l’aigua per Aragó. (Ni nova cultura, ni racionalitat). Ja s’estan trobant al País Valencià. Mai han estat lluny, com ens han volgut fer creure. Temps al temps. Acabaran junts i barrejats.

Aquest és un debat que requereix racionalitat, fugir de maximalismes, posar fi als sectarismes interessats i donar sortides als problemes.

Pla de protecció del Riu i Delta, garantia del cabal ecològic al Pla de conca, mínim 135- 150 m3, règim hídric amb desembambasamnets periòdics, que contenia el Pla de Protecció ja redactat, que l’Estat es va negar a acceptar i que quantitativament era igual o superior a les propostes que ara es beatifiquen.

Finalment, si falta aigua que facin dessaladores o que vagin a buscar-la al ROINE. Per qualsevol altra solució a nosaltres que no ens busquen, estem vacunats i ben vacunats, aquest xarampió ja l’hem passat.

Espero les desqualificacions, la quota de desqualificació que ens toca per ser de CIU, però també espero l’aigua promesa, la cultura del cabal, els sediments dibuixats, les inversions predicades, les obres i les iniciatives compromeses. Ni la gent ni els territoris són per “usar i tirar”, ni per enganyar...

7 comentaris:

Unknown ha dit...

No sé si mai heu tingut aquesta sensació per part meva però, he intentar deixar clar que les meves crítiques a CiU en l'època del transvasament eren per la seva postura davant del problema.

Malauradament hi havia qui entenia que era aversió a CiU -a qui, confesso, he votat algun cop- i això li servia per desqualificar-me. Altres pensaven que era un portaveu dels socialistes i també ho empraven -quan únicament se'm pot relacionar amb el PSC per haver anat com independent en una llista MUNICIPAL-.

En això del transvasament continuo pensant que CiU es va equivocar completament, no sent més dura davant del govern central. També penso que el PSOE no ha estat mai a l'alçada de les circumstàncies i ha deixat en evidència massa cops els seus polítics ebrencs, els quals, com en l'època de Borrell, no s'han atrevit a posar els punts sobre les i.

És clar que no sóc un expert en política, i el meu punt de vista pot no ser l'encertat però, com ciutadà crec que els polítics locals han de deixar clares les coses als seus companys de Barcelona i de Madrid en els moments en què calgui. I això crec que ni CiU ni PSC no ho han sabut fer mai.

Anònim ha dit...

Aqui teniu una carta de l'AVUI, 30 juny: A França, per la seva situació o configuració geogràfica, li sobra aigua. La Generalitat de l'era Pujol va obrir negociacions per transvasar aigua del Roine. Es parlava del 5% del sobrant que el Roine llença al mar diàriament. El seu cabalés tant fabulós que aquest petit percentatge és suficient per resoldre el dèficit del mediteerrani fins a Cadis. El preu semblava raonable.
El PP,com si encara estiguéssim al segle XVIII, i fent gala de la seva xuleria espanyola, va dir que Espanya no podia dependre de l'aigua francesa;tanmateix, el PSOE,comunistes i ERC van rebutjar i silenciar la iniciativa, com feien sistematicament amb tot.
Ara plorem la falta d'aigua i impliquem i resem al cel hipòcricament la nostra estupidesa política. JORDI ROCA BULLICH..

Jo dic aigua també per l'Ebre, si no entenem que al final si falta aigua faltara per tots,per el Ter, també pel Delta i al Roine
en sobra. PP I PSC Si falta faran lo que calgue, sort que ha polgut. ROINE eés garantia per a l'EBre i pot donrmos aigua que en necesitem ja no som conca cedent hem passat a ser conca necesitada.

Anònim ha dit...

xeic moniato!!

portar l'aigua del Roine a l'Ebre vol dir que tots xuparan de l'Ebre (València, Murcia, Cadis, Jaen, etc...), es faran les infraestructures i quan França tancarà l'axeta a los del Delta nos secaran com un xapadillo,

penseu una mica collons!!!

Anònim ha dit...

ahhh!!! anònim de les 16:31. Molt bona aquesta teoria ! I ara que no bé l'aigua del roine, no se la queden des d'aragó, ni s'està preparant el xerta-sènia, ni els sociates valencians volen aigua. Naltros volem aigua, i el roine pot ser una bona solució

Anònim ha dit...

Lo del Roine és una idea de bombero del Mas per amagar-se de la cagada que van fer en lo PHN (com lo de participar en les seleccions en nom d'Andorra),

apostem i fomentem d'una vegada per una nova cultura de l'aigua ( a l'Aragó també)

NO A CAP TRANSVASSAMENT (Roine inclòs) si fan les infraestructures estem sentenciats de mort

Anònim ha dit...

Salvem el Delta! a veure si és veritat, perquè l'únic que s'està fent, és comprar platges per a què se les trague el mar

Anònim ha dit...

Viva el socialismo i agua para aragón. El Sr. Marcelino IGLESIAS ya se preocupa del agua de los monegros. El Sr. Montilla no conoce ni donde esta ese Delta