27 de juny 2007

Llei de Contractes de Conreu


Durant la setmana vinent comença el tràmit de la Llei de Contractes de Conreu.


Des de Convergència i Unió veiem que es tracta de una Llei totalment intervencionista, ja que si s’aprova tal i com va ser presentada al Parlament de Catalunya, pel que fa a l’article sisè de la mateixa, no es respectarà la propietat privada de les terres de conreu.

A partir de l’aprovació d’aquesta llei, si un pagès vol transferir o vendre les seves terres, durant un període curt de temps, la Generalitat podrà fer ús del dret de tanteig i retracte. Què vol dir això? Doncs que el govern català podrà apropiar-se de les terres i fer-ne l’ús que cregui més convenient.

Això que pareix política de ficció, per desgràcia és la realitat. Des de CIU entenem que aquestos mètodes no són els apropiats, pensem que això és un intervencionisme sense mesura, entenem i denunciem que el Govern no coneix la realitat del nostre País.

La propietat privada de la gent s'ha de respectar, la voluntat del propietaris mereixen tots els respectes i demanden dels governs la protecció. No s’hi val a apropiar-se de les terres sense marcar cap prioritat, no s’hi val a apropiar sense fixar els objectius i menys sense definir l’ús que se’n farà d’aquestes terres.

El Govern hauria de marcar les condicions i les destinacions d’aquestes terres, i si més no fer o definir unes zones que per les seves característiques o valors bé siguin naturals o paisatgístics pugen ser d’interès per al Govern.

Si la Generalitat vol comprar terres que les pagui al seu just i preu, de ben segur que les trobarà. No s’hi val a aprofitar-se de la pobra gent del camp que han heretat o han comprat amb suors i patiments terres per tal d’augmentar el seu patrimoni familiar. Ara el Govern amb aquesta Llei crea inseguretat i no defensa per igual a tots els catalans.

Des de CIU amb una esmena a la totalitat, però amb ganes de diàleg volem que aquest article desaparegui d’aquesta llei. Es parla de mà estesa per part de govern, es parla de consens, però al final el Govern vol aplicar la seva Llei sense escoltar altres opinions i el que és pitjor, apropiar-se d'uns terrenys que són del poble, d'uns terrenys que són de la gent, d'uns terrenys que de cap manera els hi pertanyen, i els sentiments i les voluntats no es poden comprar.

La terra per a un pagès és sentiment i aquest no es pot espoliar.

Xavier Pallarès
Portaveu de CIU a la Comissió d’agricultura del Parlament de Catalunya i Ebrediputat

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Si i així los de CiU segui proteguint als terratinents del franquisme que especulen el lo sol,

au Pallerés que se te veu lo llauto

Anònim ha dit...

Aquesta llei perjudica tant al gran terratinent, com al petit pagès. Sinó, ja veuràs el que diuen totes les associacions agràries, que pel que sé, reperesenten a tots els pagesos.

Això és el que fa convergència, protegir l'interés de tota la gent, d'esquerres i de dretes, pensant únicament amb la terra i el país.

Anònim ha dit...

ja fa pudor lo de CiU i el franquisme , no teniu un altre argument, coneixeu aquella teoria k diu que tota la base sociologica del franquisme és la base social dels socialistes, comproveu als vostres pobles, 0n són los antics caps de la OJE, com s'explica la pau socila 40 anys.
Au A cascarla.

Anònim ha dit...

Los que venen de les families dels senyors almenys al meu poble voten CiU o PP, mon iaio que va estar tancat 5 anys i a qui los guardiacivils de Franco venien cada mes a pergar-l'hi una palisa per defensar les llibertats votava ERC fins que es va morir fa 2 anys

mon iaio va ser un llogat tota la seva vida però encara així em va deixar 14 jornals d'oliveres que no crec que aquesta Llei mels fote,

lo que si que serveix aquesta Llei és per quan algú vol vendre o especular en terrenys afectat per algún PEIN, zona ZAPA, etc... ja que llavors l'administració pagant el preu estipulat de compra podra exercir el dret a comprar-los i destinar-los a una finalitat pública, però el que no agrada als especuladors d'aquesta Llei saveu lo que és?

que els preus de venta dels terrenys es solen fixar baixos ja que una part es sol pagar en diner negre (per no declarar impostos) i clar si interve l'administració los fot lo negoci a l'aire als que volen fer operacions fraudolentes,

Au ves pallarès, tant curts te penses que som?

Anònim ha dit...

Convergència afavoreix al qui vol fer operacions en diner negre?

Anònim ha dit...

amb aquesta llei los 14 olivers de ton iaio, el dia que els posis a nom de ton fill, si la generalitat vol se'ls quedarà

Anònim ha dit...

els de CIU defensem a qui tè i a qui no tè. Això us sab mal.

Anònim ha dit...

això és lo mateix que la llei d'habitatge i les segones residències. Les de Saura i Maiol no, aquestos comunistes els tenim que cuidar, no sigui que es perdi l'espècie. Per cert aquestos son de dretes o esquerres?